Jotta en koskaan unohtaisi

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö ja arvonta: ifolor

Elämässä on niin paljon hetkiä, jotka toivoo muistavan aina. Syntymiä, ensiaskeleita, lomamatkoja, kuplivia juhlia, kohtaamisia, mielenmaisemia, sykähdyttäviä tunteita. Paikkoja, jossa muistaa olevansa onnellisimmillaan. Hetkiä, joissa kaikki oli hyvin. Vaikeita aikoja, joista selvittiin.

Monet hetket haluaa painaa sielunsa sopukoihin ja ajatella, että siellä ne säilyvät. Kyllä minä muistan. Mutta totuus on, että liian monet asiat silti unohtuvat.

Valokuvat auttavat muistamaan. Ne naurattavat, itkettävät, nolottavat ja saavat herkistymään ja pysähtymään. Kuvat auttavat silloin, kun ikävä puristaa rintaa.

Minulle valokuvilla on suuri merkitys. Kamera kulkee mukana arjessa, juhlissa ja matkoilla. Lasten kasvun kuvaaminen on erityisen mieleistä ja tärkeää. Olen käynyt omat lapsuuskuvani läpi niin usein ja rakennan muistoja niiden varaan. Uskon, että moni asia olisi unohtunut ilman valokuvia.

Nyt haluan taltioida muistoja omille lapsilleni. Vaikka varhaisimmat lapsuusmuistot pyyhkiytyvät mielestä, kuvat kertovat mitä tehtiin ja miltä koti ja maailma silloin näyttivät. Kun tyttärelleni tulee paha mieli, hän ottaa usein perhekuvan, jossa hymyilemme onnellisena. Se tuo lohtua ja muistuttaa, että olemme aina toistemme tukena, kävi miten kävi.

Nykyään kuvataan enemmän kuin koskaan ja samaan hengenvetoon totean, että myös kuvien potentiaalia hukataan enemmän kuin koskaan. Muistot ovat pikseleinä pilvessä tai kovalevyllä, käsien koskemattomissa ja silmän kantamattomissa. Jos kuvia tallentaan tuhansittain, niiden läpikäyminen alkaa olla ylivoimainen urakka. Parasta mitä voit kuvamuistoillesi tehdä, on käydä otokset vähintään kerran vuodessa läpi ja teettää parhaat kuviksi, kirjoiksi tai tauluiksi. Muistoiksi, jotka eivät haalistu.

Olen teettänyt valmiita kuvakirjoja ja valokuvia ifolorilla. Viimeksi onnistuin sohlaamaan kuvakirjan kanssa niin, että se se hävisi siinä vaiheessa, kun oli kuvatekstien lisäämisen aika. Se harmitti ja turhautti niin paljon, että päätin tehdä teille ohjeet, jotta sama ei toistu.

VINKKEJÄ KUVAKIRJAN TEKOON (tekniset ohjeet löytyvät ifolorin sivulta)

1. Lataa ilmainen ifolor Designer-ohjelma. Lataa se siitä huolimatta, että voit myös tehdä kuvakirjan nettiselaimen kautta ja kirjautumatta, sillä ohjelmalla varmistat, että teoksesi säilyy vaikka läppäristä loppuisi akku, kaupungista katkeaisi sähköt, taapero kaataisi maitolasin päällesi tai tekijällä loppuisi kärsivällisyys kesken suorituksen.

2. Lataa ohjelmaan vain yhden kirjan kuvat kerralla ja tee karsinta ja kuvien käsittely ennen kuin lataat kuvat ohjelmaan. Kun humpsautat koko yhden kirjan kuvalastin kerralla ohjelmaan, säädön määrä vähenee ja oikea järjestys kuville löytyy helposti.

3. Laske, kuinka monta kuvaa haluat kirjaan ja valitse kirjamalli määrän pohjalta. Itse suosin valkoisia, pelkistettyjä sivuja, joihin voi asettaa pysty- ja vaakakuvia. Hyvä tehokeino on sijoittaa vain yksi kuva sivulle.

4. Sommittele rauhassa. Kuvien järjestystä voi muuttaa ja esikatselun kautta voit selata kirjan läpi ja tehdä tarvittavia muutoksia.

Kuvakirjat ovat lastemme suosikkeja. Kirjaa äidin ja isän häistä (vaikka on kuulema epäreilua, että he eivät saaneet olla mukana juhlissa, kun eivät olleet vielä silloin olemassa) on luettu satoja kertoja. Pariisin matkakirjan pariin palataan säännöllisesti ja tytär muistaa sen ansiosta ikuisesti, kuinka Eiffel-tornin puistossa puusta putosi kuollut lintu.

Valokuvien lisäksi halusin tallentaa muistoja myös seinälle. Kerroinkin teille, että kodin seuraava muutoskohde on keittiön seinällä. Nyt prosessi on edennyt mukavasti ja tilasin Ifolorin kautta tauluja kuvakollaasiin. Sisustustaulujen valikoima on laaja, kokoja ja eri laatuja löytyy runsaasti. Kotimme hillitty värimaailma saa väripilkun taulukollaasista, johon yhdistelin luontoaiheita sekä kuvia lapsista.

Yllä olevassa kuvassa on canvas-taulu, kuvataulu, galleriataulu sekä kolme alumiinitaulua. Sisustustauluvalikoimaan voit tutustua Ifolorin sivuilla.

VINKKEJÄ TAULUKOLLAASIN SUUNNITTELUUN: 

1. Avaa sisustusinspiraation aarreaitta eli Pinterest ja etsi omaa tyyliäsi esimerkiksi hakusanoilla ”modern picture collage” tai picture collage wall”.

1. Voit yhdistää pysty- ja vaakakuvia sekä muistavalkoisia ja värikuvia. Sisustussäännöt ovat tehty rikottaviksi! Tärkeitä on, että kuvilla on joku yhdistävä tekijä, jonka ansioista kokonaisuus näyttää tasapainoiselta. Yhdistävä tekijä voi olla teema, taulu- tai kehystyyppi, värimaailma tms.

2. Aseta kuvat lattialle ja pyörittele niille erilaisia järjestysvaihtoehtoja. Ota kännykällä kuvia eri kokonaisuuksista, se auttaa hahmottamaan miltä kollaasi näyttää seinällä.

3. Suosittelen tekemään taulukollaasin hillityn kokoisista tauluista, näin kokonaisuutta voi tarvittaessa muuttaa ja kasvattaa. Omat kuvani ovat kokoluokkaa 30 x 40 cm ja 20 x 30 cm.

4. Kun sommittelu on valmis, ota apuun mittanauha ja vesivaaka tai lasermitta. Ole tarkkana taulujen kiinnityskohtien kanssa, jotta saat taulut juuri oikeaan kohtaan. Tätä vaihetta ei kannata tehdä kiireessä.

Meidän tauluseinästä tuli ihana. Esittelen teille valmiin kollaasin ja erilaiset tauluvaihtoehdot viikon kuluttua!

ARVONTA

Minulla on ilo arpoa 100 euron lahjakortti ifolorin sisustustauluihin! Jätä kommentti ja kerro, miten sinä haluaisit hyödyntää valokuvia oman kotisi sisustuksessa. Aikaa osallistua on 18.4. saakka. Muista jättää toimiva sähköpostiosoite siihen varattuun kenttään (ei näy julkisesti), jotta saan voittajaan yhteyden.

Onnea arvontaan!

Saatat pitää myös

115 Kommentit

Karo 12 huhtikuun, 2017 - 10:56 am

Lapsista olisi ihana saada kuvia seinälle 🙂

Reply
päivi 12 huhtikuun, 2017 - 11:14 am

Kahden lapsen kuvat bitteinä vain pilvipalvelussa, nyt olisi korkea aika saada kuvia heidänkin selailtavaksi.

Reply
Karoliina Myllymäki 12 huhtikuun, 2017 - 11:19 am

Kuvia on läjäpäin mutta kuviksi teetetty viimeksi vuonna 2011 . Kuvia toivoisin perheestä ja tärkeistä hetkistä erilaisiin ja erikokoisia mutta samansävyisiin kehyksiin kuvakollaasiksi seinälle. Karoliina

Reply
Heljä Sivula 12 huhtikuun, 2017 - 11:21 am

Kiitos ohjeista! Luonto ja läheiset pysyvät lähellä ja lämmittävät. Canvastauluna tai jopa tapetilla. Hyvää pääsiäistä ?

Reply
Venla 12 huhtikuun, 2017 - 11:27 am

Kivoja ohjeita! 🙂 Itse haluaisin teettää muutamista valokuvista canvas -taulut makuuhuoneen seinälle. Mukavaa pääsiäistä! ?

Reply
Annika 12 huhtikuun, 2017 - 11:38 am

Matkakuviamme Uudesta-Seelannista ja Australiasta olisi kiva saada tauluiksi seinälle.

Reply
Maria 12 huhtikuun, 2017 - 11:47 am

Pikkuherran 1-vuotiskuvauksessa viime syksynä otettiin myös yhteiskuvat isosiskon kanssa ja niille kuville olisi paikka olohuoneen seinällä. Taulut on ollut tarkoitus teettää mutta se on vähän nyt venähtänyt. Tähän projektiin siis tulisi lahjakortin, mikäli onni suosii.

Reply
Hansku 12 huhtikuun, 2017 - 12:09 pm

Olipa kivoja vinkkejä! Kun saisi aikaiseksi teetättää lapsista ihania kuvia heidän huoneisiinsa sekä kuvakollaasiin esim olkkariin tai eteistilaan.

Reply
Maamu 12 huhtikuun, 2017 - 12:12 pm

Mieheni ottamista luontokuvista.?

Reply
Laura 12 huhtikuun, 2017 - 12:37 pm

Hääkuvat pitäisi laittaa kuvakirjaksi. Ja jotain kuvia olisi kiva teettää seinillekin.

Reply
Minnea/Minnean muruja 12 huhtikuun, 2017 - 12:42 pm

Ihan liian vähän tulee teetettyä paperikuvia. Ja kun kuvia ottaa niinkin paljon kuin meidän perheessä otetaan, jää monet kuvat muistikorttien unholaan :/

Lahjakortilla teettäisin ison kasan kuvia, ja laittaisin ne albumiin. Teettäisin myös sisustustaulun pojan kuvasta 🙂

Reply
KatriNa 12 huhtikuun, 2017 - 1:07 pm

Teettäisin vauvasta kuvia seinille isoveljen kuvien viereen. Olisi myös ihanaa teettää kuvakirjoja eri aihealueittain ja laittaa ne kirjahyllyyn esille ja katseltaviksi.

Reply
Linda 12 huhtikuun, 2017 - 1:27 pm

Lapsien kuvista tekisin kollaasin jatketta.

Reply
Helena K 12 huhtikuun, 2017 - 1:44 pm

OI mikä arvonta! Olen jo niin pitkään haaveillut canvastauluista kollaasia makuuhuoneemme seinälle. Kaukana kotoa opiskellessa koristaisin kotiamme rakkailla lapsuusmaisemilla ja läheisten ihmisten kuvilla.

Reply
Jonna 12 huhtikuun, 2017 - 1:45 pm

Tuntuu olevan muilla sama kuin meillä, lasten kuvat ovat vielä bitteinä. 🙂

Reply
Kme 12 huhtikuun, 2017 - 1:59 pm

Kyllä ne nuo muruset päätyisivät kuviksi seinälle <3

Reply
LauraK 12 huhtikuun, 2017 - 2:11 pm

Oi, tämän arvonnan kun voittaisi ? Teetin joulun aikoihin lapsista kuvataulun ja nyt haluaisin muutaman lisää.

Reply
Katariina 12 huhtikuun, 2017 - 2:52 pm

Haluaisin teettää seinälle kuvataulun toukokuussa syntyvästä esikoisesta ?

Reply
Anna 12 huhtikuun, 2017 - 3:00 pm

Niin. Aika uskomatonta, mutta kahdesta lapsestani on tuhansia kuvia digimuodossa, mutta vain pari paperiversiona. Nyt on aika korjata tämä! Ihanat taulut heidän vauvakuvista on haaveissa.

Reply
Anu 12 huhtikuun, 2017 - 3:06 pm

Lapsista teettäisin taulut seinälle. 🙂

Reply
Sari 12 huhtikuun, 2017 - 3:07 pm

Hyviä vinkkejä! Laittaisin seinälle muiston jostakin matkan hetkestä.

Reply
Annat 12 huhtikuun, 2017 - 3:23 pm

Meillä on muutama kuva jo keittiössä ja olohuoneessa. Suosin mustavalkoisia kuvia. Mutta eniten tarvitsisi tällä hetkellä teettää kuvakirjoja. Kuuden vuoden kuvat teettämättä 😮 ja huono omatunto siitä!

Reply
Saila 12 huhtikuun, 2017 - 3:44 pm

Haluaisin tehdä seinälle kuvakollaaseja minulle tärkeistä kuvista. Myös canvastaulu olisi kiva. Täytyypä teettää kuvakirja, jotta kuvat pysyy tallessa.

Reply
ss 12 huhtikuun, 2017 - 4:00 pm

Kyllä kuvataulut teettäisin ja kuuden vuoden ajalta kuvat laittamatta albumiin niin muutama kuva albumi kans olis teetettävä 😀 tää tulis niiiiin tarpeeseen!

Reply
Pia 12 huhtikuun, 2017 - 4:34 pm

Minulla on lapsista värikkäät 1-vuotis kuvat. Olen pitkään jo haaveillut teettäväni niistä hieman pienemmät mustavalkoiset kuvat. Olisi mahtava jos olisin onnettaren suosiossa<3

Reply
Ansa.83 12 huhtikuun, 2017 - 5:07 pm

Voi, liikaa kuvia juuri pilvessä. Nyt perheen pienin, 1-vuotias käytetty merkkipäivän kuvassa. Niistä olisi ihana saada jotain ihan vaikka tauluksi asti!

Reply
Saana 12 huhtikuun, 2017 - 5:09 pm

Lattamalla muistojen täyteisiä matkakuvia seinälle ❤️

Reply
Elsa 12 huhtikuun, 2017 - 5:30 pm

Vauvakuvat ja hääkuva pääsis makuuhuoneen seinälle ?

Reply
Laura 12 huhtikuun, 2017 - 5:54 pm

Muistojen laittamista uuden, 2,5 v raksatun talon seinille 🙂

Reply
Maiju Suhonen 12 huhtikuun, 2017 - 6:26 pm

Muistoksi laittaisin kuviani Bangsaenista, meille tärkeästä paikasta Thaimaassa.

Reply
Annu 12 huhtikuun, 2017 - 6:41 pm

Lasten kuvia seinälle!

Reply
Sirpa Koskenranta 12 huhtikuun, 2017 - 6:44 pm

Haluaisin itse ottamastani valokuvasta ison taulun, mutta sen pitäisi olla jotenkin erikoinen, ei pelkkä kuva vaan jotenkin taiteellinen.

Reply
Kira H 12 huhtikuun, 2017 - 6:47 pm

Minulla ei ole tällä hetkellä kotona lainkaan kuvia perheestäni vanhemmista, sisaruksista ja itsestäni. Mielestäni kuvat läheisistä kotona näkyvillä tuovat sellaisen ihanan lämmön kotiin. En kuitenkaan halua kuvia perinteisesti pöydälle kehyksiin, vaan seinälle. Nuo pingotettu taulut voisivat olla hauska tapa laittaa esille kuvia tärkeistä ihimisistä.

Reply
Eve 12 huhtikuun, 2017 - 6:48 pm

Kotiini jouduttiin tekemään iso remontti vesivahingon takia. Pääsin muuttamaan takaisin pari viikkoa sitten. Seinät ovat vielä aivan tyhjät kun en ole keksinyt, millä voisin uusia vaaleita seiniä sisustaa. Valokuvataulut olisi tosi kova juttu.

Reply
Kati 12 huhtikuun, 2017 - 7:20 pm

Matkakuvista löytyisi varmasti jokin ihana muisto teetettäväksi seinälle.

Reply
sikkuralla 12 huhtikuun, 2017 - 7:32 pm

Pojasta olisi kiva saadamustavalkoisia kuvia seinille.

Reply
Kristiina 12 huhtikuun, 2017 - 8:19 pm

Luotokuvia ja kukkakuvia laittaisin, tekisin oman taidenäyttelyn!

Reply
Eija 12 huhtikuun, 2017 - 8:21 pm

Lastenlasten, lasten ja koirien kuvia olisi ihanaa saada seinille.

Reply
Aino 12 huhtikuun, 2017 - 8:29 pm

Äidin lapsuuskuva sekä kuvat siskosta ja kummitytöstä. Seinällä rakkaiden kuvat muistuttaisivat heidän olemassa olostaan silloinkin kun heitä ei näe livenä <3

Reply
Tuija H 12 huhtikuun, 2017 - 8:31 pm

Unohtumattomat hetket ja paikat ihmisineen kuvakirjoiksi. Lapset ja lastenlapset kuviksi sekä maisemataulu seinälle.

Reply
Lotta 12 huhtikuun, 2017 - 9:01 pm

Kiitos, oli hyvät vinkit. Kuvakirjoja haluaisin tehdä, tällä hetkellä kaikki kuvat pilvessä.. 🙁

Reply
Milla 12 huhtikuun, 2017 - 9:32 pm

Teettäisi kuvia lapsista.

Reply
_marika_ 12 huhtikuun, 2017 - 9:32 pm

Olen suunnitellut vuoden ajan valokuvaseinän tekoa. Suunnitteluvaiheessa edelleen. Lahjakortti voisi saada vipinää toteutukseen. Haluan kotiin muistoja rakkaistani ja yhteisistä hetkistä heidän kanssa.

Reply
Annie 12 huhtikuun, 2017 - 9:39 pm

Olemme muuttamassa kesällä uuteen kotiin ja haluaisin eteisen isolle seinälle teettää kollaasin matkoilla otetuista kuvista. Paljon ihania muistoja!

Reply
Sanna 12 huhtikuun, 2017 - 10:05 pm

Kuvakirjoja niistä ”pilvissä” lepäävistä muistoista. Sellaiset vuosikirjat olisi kivoja jossa olisi sekoitettuna arkea ja juhlaa; ns. vuoden parhaat palat ❤️

Reply
Siru 12 huhtikuun, 2017 - 10:05 pm

Niin järkyttävää ja noloa kuin se onkin, on kolmesta lapsesta ja kymmenistä tuhansista otetuista kuvista teetetty valokuvat (ja saatu ne jopa albumiin) vain esikoisen kolmen ensimmäisen kuukauden ajalta. Ja poika on nyt 12. Eli todellakin olisi aika ryhdistäytyä.

Kuvakirjoja tilaisin voittosummalla, ja useammalta vuodelta… ehkä niin pääsisin alkuun 🙂

Reply
Anni 12 huhtikuun, 2017 - 10:07 pm

Ihana arvonta! 🙂 Kiitos hyvistä vinkeistä! Pitäisi vihdoinkin alkaa käymään läpi kuvia ja tilata kuvakirjoja…

Valkoisia kehyksiä on iso pino odottamassa oikean kokoisia kuvia lapsista ja kenties myös maisemista. Niistä tulisi suurehko kuvakollaasi seinälle.

Reply
Tuuli 12 huhtikuun, 2017 - 10:14 pm

Teettäisin tyylikkäät kuvat lapsista uuteen kotiimme ?

Reply
Viikke 12 huhtikuun, 2017 - 10:17 pm

Paljon olisi tauluideoita – luonnosta ja lapsista ja ihanasta karvakuonosta. Seinät huutavat tyhjyyttään joten tilausta olisi tälle lahjakortille.

Reply
satup 12 huhtikuun, 2017 - 10:19 pm

Olen haaveillut kollaasin teosta eräälle seinällemme, mutten vieläkään ole saanut toteutettua, vaikka ollaan asuttu tässä talossa jo kolme vuotta. 😀 Kuviakin on kertynyt tuhansittain.

Reply
Annamari 12 huhtikuun, 2017 - 10:21 pm

Uusia kuvia teettäisin vanhoihin kehyksiiin.

Reply
Jnma 13 huhtikuun, 2017 - 12:08 am

Tahtoisin uuden kodin olohuoneeseen juurikin taulukollaasin kertomaan meidän perheestä ja muistuttamaan ihanista yhteisistä hetkistä !

Reply
Henna 13 huhtikuun, 2017 - 12:09 am

Mie haluaisin teettää kuvakollaaseja ja tauluja meän perheestä seinille❤

Reply
Jenni 13 huhtikuun, 2017 - 12:37 am

Haluaisin teettää sisustustaulun tai koota kuvista ihanan kirjasen 🙂

Reply
Jansku 13 huhtikuun, 2017 - 1:39 am

Arvonnassa mukana!
Rakastan valokuvia, varsinkin mustavalkoisia versioita. Juurikin taulukollaasista haaveilen, mutta ei vaan saa aikaiseksi.. Ja hienoja kuvia olisi paljon sekä aiheita. Eli taitaa tavallaan runsaudenpula olla eniten syynä siihen, ettei ole tullut tehtyä tuota.

Reply
AnnaaMaaria 13 huhtikuun, 2017 - 6:58 am

Rakastan perheen kuvia seinällä <3 Seuraavaksi haluaisin uuden perhepotretin, jossa myös kesällä syntyvä vauvamme olisi mukana ☺

Reply
karoliina 13 huhtikuun, 2017 - 6:59 am

Lasten 1-vuotiskuvat teettäisin joko kollassiksi tai yksittäin. Joku perhekuvakin voin olla kiva tauluna 🙂

Reply
Anniina L 13 huhtikuun, 2017 - 7:11 am

Ifolorilta on tullut tilattua valokuvia, mutta nyt olen pitkään halunnut taulua hääkuvastamme makuuhuoneeseen. Arvonnassa mukana!

Reply
Ritva 13 huhtikuun, 2017 - 7:17 am

Meidän perhe maailmalla – kollaasi on ajatuksissa 🙂

Reply
Karkku 13 huhtikuun, 2017 - 7:30 am

Kollaasi perheenjäsenistämme, matkakuvista ja ajankohtaisista arkipäivän hetkistä. Myös jokin kaunis maisemakuva olisi upea seinällä.

Reply
Jenni 13 huhtikuun, 2017 - 8:08 am

Meillä on aina keskeneräinen kuvaseinä, joka kaipaisi taas vahvistusta uusista tauluista 🙂

Reply
Riikka 13 huhtikuun, 2017 - 8:58 am

Kuvat omasta perheestä tuovat lämpöä ja rakkautta kotiin ! Minulla on piiiittkkäään ollut tarkoitus teettää vanhempien hääkuvat myös seinälle ! P.s. luen aktiivisisesti blogiasi, jää vain aina kommentoimatta ! Kiitos ihanasta, kauniista, inspiroivasta, lämpimästä blogistasi ?

Reply
Essi 13 huhtikuun, 2017 - 10:18 am

Ihana arvonta! Itselläni on jo jonkin aikaa odottanut projekti kuvakirjan/-kirjojen tekemisestä, mutta kiireisessä (pian kolmen lapsen!!) perhearjessa se ei aina olekaan niin yksinkertainen juttu järjestää.

Reply
Tiina 13 huhtikuun, 2017 - 10:30 am

Tämä olisi mukava voittaa! Meillä on seinillä hyvin tilaa tauluille ja kuvien tilaaminen on ollut monesti mielessä, mutta jäänyt toteuttamatta!

Reply
Katsefa 13 huhtikuun, 2017 - 10:31 am

En pidä niistä perinteisimmistä matkamuistoista, mutta jokin muisto matkoista olisi kiva saada kotiin näkösälle. Valokuva seinälle! Miksi en ole keksinyt tätä aikaisemmin 🙂

Reply
Maire 13 huhtikuun, 2017 - 12:11 pm

Seinät tyhjiä. Tarkoituksena olisi tehdä kuvakollaaseja elämäni tärkeistä ihmisistä…

Reply
Anni 13 huhtikuun, 2017 - 12:29 pm

Haluaisin teetättää jostakin itse ottamasta kasviaiheisesta valokuvasta canvas-taulun, ehkäpä mustavalkoisen 🙂

Reply
Marella 13 huhtikuun, 2017 - 3:38 pm

Haluaisin seinälle mieluusti taulut muistuttamaan samalla niin onnellisista mutta myös haikeista maailmalla vietetyistä vuosista silloisilta kotikunnailta. Ja kuva-arkistoja pitäisi todellakin alkaa käydä läpi vähitellen ja poimia ne tärkeimmät – edellisen kerran tämä tulikin tehtyä vuonna 2002 : )

Reply
Mari 13 huhtikuun, 2017 - 6:17 pm

Olen tilannut Ifolorilta jokaisen ulkomaareissun jostain maisemakuvasta canvastaulun, niistä on tullut jo jonkinlainen kollaasi yhden huoneen seinälle, ihania muistoja. : ) Nyt pitäisi teettää yksi isompi taulu lapsista viime kesänä otetusta kuvasta.

Reply
Mari 13 huhtikuun, 2017 - 6:25 pm

Tykkään pelkistetystä meiningistä ja siitä, että kaikilla esillä olevilla tavaroilla on joku merkitys tai tehtävä. Sama koskee seiniä. Se tekee seinien ”sisustamisesta” haastavaa. Vuosien varrelta kertyy joitakin erityisiä valokuvia, jotka haluaisi harkiten sijoittaa kodissa tyylikkäästi juuri oikeaan paikkaan.

Reply
Heidi 13 huhtikuun, 2017 - 8:19 pm

Hyviä vinkkejä! Haluaisin huoneeni seinälle valokuvista taulun, koska nyt valkoinen seinäni on ihan tyhjä.

Reply
Sanna 13 huhtikuun, 2017 - 8:59 pm

Kuvia lapsista!

Reply
eriika 13 huhtikuun, 2017 - 9:15 pm

Lastenkuvat tulis ehdottomasti tauluun, jos onni osuisi kohdalle.

Reply
Arely 13 huhtikuun, 2017 - 10:28 pm

Hääkuvista olisi jo aika teettää kuvakirja ja lapsen kuvista – koko neljän vuoden ajalta! Toivon, että onni suosii!

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 13 huhtikuun, 2017 - 10:30 pm

Käytiin vastasyntyneenkuvauksissa vauvan ollessa 15 päivän ikäinen. Muutama kuva on jo teetettynä seinälle laitettavaksi, mutta monta ihanaa kuvaa on vielä tettättämättä. Myös vauva-albumia varten pitäisi teetättää kuvia.

Reply
Anaska 13 huhtikuun, 2017 - 11:15 pm

Tauluja lapsista ja perheestä, myös vanhimman lapsen ottamista kuvista.

Reply
Anita 14 huhtikuun, 2017 - 12:02 am

Voi että, muutimme juuri uuteen kotiin ja valokuvaseinä pitäisi kans toteuttaa!

Reply
Ullamaria Stenius 14 huhtikuun, 2017 - 7:35 am

Lapsenlapsen touhut olisi kiva saada seinälle samoinkuin lemmikin 🙂 Joitakin omia kuvia lapin maisemista.

Reply
Hanna 14 huhtikuun, 2017 - 8:11 am

Tuleva uusi koti ja tyhjät seinät odottavat maalauksia ja kuvia mm. lapsista.

Reply
Biret 14 huhtikuun, 2017 - 8:40 am

Omista ylioppilasjuhlissa joulukuulta olisi kiva saada oikeita kuvia näytille. Samoin kavereista ja muista läheisistä.

Reply
Jjenskuu 14 huhtikuun, 2017 - 9:09 am

Liian moni rakkaista on lähtenyt pilven reunalle meitä katselemaan, joten kuvat heistä ovat kultaakin kalliimpia ja nimenomaan auttavat muistamaan rakkaat hetket <3
Minulle on valokuvakollaasi aluillaan olkkarin seinällä, mutta itse tulostetuilla paperikuvilla, jotka eivät ehkä aikaa kestä niin hyvin, kun teetetyt kuvat.
Mukavaa muistorikasta pääsiäistä sinne!

Reply
Minna 14 huhtikuun, 2017 - 9:21 am

Meillä olisi ihania kuvia, jotka odottavat pääsyä seinille. Kunhan joku tekisi ensin tilauksen…

Reply
Marja 14 huhtikuun, 2017 - 9:44 am

Lapsen kuvia

Reply
Marita 14 huhtikuun, 2017 - 10:42 am

Lasten kuvista vuosien varrelta olisi ihana teettää tauluja 🙂

Reply
Kirsi 14 huhtikuun, 2017 - 11:58 am

Olen ottanut tyttärestä lähes joka vuosi samassa paikkaa oululaisessa Ainolan puistossa kuvan, ja se olisi ihana järjestellä isoksi kollaasiksi. Vielä en ole saanut aikaiseksi, ehkäpä joskus ?

Reply
Soikku 14 huhtikuun, 2017 - 12:00 pm

Haluaisin saada lasten kuvia seinille. Hääkuvakin puuttuu vielä.

Reply
anna s. 14 huhtikuun, 2017 - 12:20 pm

Haluaisin tehdä kuvia perheestämme 🙂 Meillä ei oikein ole tauluja, ja lisäksi harvoin tulee teetettyä enää kuvia 🙂

Reply
anna 14 huhtikuun, 2017 - 1:07 pm

2015 Vietettyjen häidemme kuvat on vielä teetättämättä.. Ainakin kuvakirja pitäisi saada ja muutama kuva olisi ihana saada ihan seinällekkin 🙂

Reply
Minna 14 huhtikuun, 2017 - 1:28 pm

Olisi ihanaa teettää tauluiksi jokin koko perheen tärkeä hetki 🙂

Reply
Lorea 14 huhtikuun, 2017 - 9:09 pm

Haluaisin koota kollaasin seinälle, mutta jotenkin rohkeus on puuttunut. Ohjeesi olivat hyviä ja rohkaisee minua eteenpäin tässä ikuisuusprojektissa. Perhekuvat tai taiteelliset valokuvat olisivat ihania seinällä!
Vielä on hääkirjakin teettämättä vaikka kuvat ovat valmiina 😀

Reply
Miia 15 huhtikuun, 2017 - 12:08 am

Uuteen kotiin olisi tulossa tauluseinä ja olen pähkäillyt valmiiden taulujen/tekstien vai omien valokuvien välillä ja tämän lahjakortin saaminen toisi kyllä selkeän vastauksen pulmaani 🙂 🙂

Reply
Ilopilleri 15 huhtikuun, 2017 - 11:28 am

Matkakuvia olisi kiva saada seinälle. Ne piristäisivät, kun olo on muuten maassa. 🙂

Reply
AnnaH 15 huhtikuun, 2017 - 1:08 pm

Minä olen tekemässä taulukollaasia meille tärkeiden ihmisten kuvista, joten käyttäisin lahjakortin tähän projektiin!

Reply
Elina 15 huhtikuun, 2017 - 6:17 pm

Lasten kuvia olisi kiva teettää taulukollaasiin!

Reply
Heidi 15 huhtikuun, 2017 - 6:36 pm

0lisi kiva saada seinällä olevaan taulukollaasiin hyllypaperin sijaan lasten kuvia mustavalkoisena.

Reply
.ellu 15 huhtikuun, 2017 - 9:53 pm

Valokuvataulut on ihania! Perhekuvista haluaisin teettää taulukollaasin!

Reply
Minttu 15 huhtikuun, 2017 - 10:14 pm

Perhekuvia olisi kiva saada seinälle!

Reply
Riitta 16 huhtikuun, 2017 - 8:02 am

Joku ihana maisemakuvia olisi kiva teettää tauluksi.

Reply
Taija 16 huhtikuun, 2017 - 9:00 am

Lasten tärkeät hetket tauluksi.

Reply
MiraP 16 huhtikuun, 2017 - 9:29 am

Tämä on kyllä sitä ikuista ”pitäisi” osastoa…

Reply
hilkka 16 huhtikuun, 2017 - 1:47 pm

Seinälle ehdottomasti teettäisin kuvakollaaseja.

Reply
Hennas 16 huhtikuun, 2017 - 3:54 pm

Joskus 80 -luvulla meillä oli lapsuuden kodissani sellainen koko seinän kokoinen kuva-tapetti, kasvi-aiheinen. En ehkä haluaisi itselleni koko seinän kokoista valokuvaprinttiä, mutta jokin hyvin suuri voisi kuitenkin olla upea! Eli näin sisustaisin valokuvilla.

Reply
Mirva Laine 16 huhtikuun, 2017 - 7:54 pm

Seinille haluaisin teettää tauluja lapsestani ja luonnosta ❤️.

Reply
Elina 16 huhtikuun, 2017 - 8:01 pm

Teettäisin suurennokset tytön ja pojan 1v kuvista 🙂

Reply
Mirkku 17 huhtikuun, 2017 - 12:34 am

Kummilapsemme, nyt vuoden täyttävät kaksoset saavat meiltä 18 -vuotislahjaksi (1-v lahjat avataan siis 17 vuoden kuluttua) kuvataulut itsestään vuoden ikäisinä sekä pienet kuvakirjat tekstien kera. Olisipa ihanaa jos arpaonni suosisi, olin suunnitellut teettäväni lahjat ifolorilla aiempien hyvien kokemusten perusteella 🙂

Reply
MTP 17 huhtikuun, 2017 - 3:41 am

Minulla on haaveena saada tehtyä aulatilan leveän lipaston yläpuolelle näkyvälle paikalle ulkomaanreissun kuvista sisustukseen sopiva mustavalkoinen taulukollaasi, joka sisältää sekä maisemakuvia että tilannekuvia, joista näkyy iloinen tunnelma 🙂

Reply
Tiinamari 17 huhtikuun, 2017 - 1:20 pm

Jospa saisi vihdoin yhden hääkuvankin esille, kun heinäkuussa vietetään jo 10v hääpäivää..

Reply
Joliel 17 huhtikuun, 2017 - 1:54 pm

Asumme vuokralla, joten mitään suurempia sisustushaaveita (esim. tapetointia/maalaamista) on hankala toteuttaa. Tästä syystä olen pyrkinyt piristämään maalarinvalkeita seiniä erilaisilla pienillä kuvilla ja postikorteilla, sekä asetellut valokuvia senkeille ja pöydille. Haaveissa olisi saada muutamien nyt jo edesmenneiden rakkaiden kuvat seinille, sillä vanhat mustavalkokuvat ovat jo aika hapertuneita, eikä niitä sellaisinaan uskalla enää pitää esillä. Myös perheemme ”itsevaltiaat” eli kissat ansaitsevat ehdottomasti omat potrettinsa. Kuvia onkin jo kertynyt aikamoinen määrä sähköisesssä muodossa..

Reply
Maaka 17 huhtikuun, 2017 - 2:31 pm

Tämä on pitänyt tehdä jo ikuisuuden, ainakin kolmelle tyttärelle omat.

Reply
moonangel 17 huhtikuun, 2017 - 3:30 pm

Tilaisin lemmikeistämme kuvataulun tai sitten joltakin yhteiseltä reissultamme miehen kanssa.

Reply
SatuK84 17 huhtikuun, 2017 - 7:34 pm

Joka vuosi teen lapsistani vuosikirjan Ifolorin kautta. Kirjoja on mukava sitten selailla, ja vievät tilaakin huomattavasti vähemmän kuin perinteiset valokuva-albumit. Myös perinteisiä valokuvia on A4 kokoisina makuuhuoneessamme, on ihana herätä ja nähdä heti omien murujen kuvia 🙂

Reply
Elina 18 huhtikuun, 2017 - 9:13 am

Olipa simppelit vinkit, kiitos! Tulee saletisti käyttöön!

Reply
Maikki 18 huhtikuun, 2017 - 4:51 pm

Reissukuvat viimeinkin selailtaviksi koneen uumenista!

Reply
Minttu 18 huhtikuun, 2017 - 7:06 pm

Muistot tauluina elävöittävät kotia, ja tekevät kodista persoonallisemman.

Reply
Ilona 18 huhtikuun, 2017 - 8:00 pm

Olisi ihanaa saada vuosien aikana otettujen satojen ja satojen kuvien joukosta parhaat seinälle!
Ihanaa kevättä!

Reply

Jätä kommentti