Huurteessa

by Kerttu

Hurr, mikä aloitus viikolle! Pakkanen paukkuu kolmessakymmenessä, nyt voi jo sanoa että se on aivan liikaa. Hugo-reppana kipaisee asioilleen oman pihan nurkalle ja hyppii takaisin kolmella tassulla. Vauvaa ei voi viedä ulos ja eskarilainen ihmettelee, mikä talvi se tällainen on, kun ei pääse kunnolla pulkkamäkeen, hiihtämään tai luistinradalle. Onneksi otin salikortin ja pääsen sisäjumppiin, muuten voisi alkaa höyry nousta korvista. Loppuviikolle on luvattu vähän lauhempaa, joten eiköhän tästä koettelemuksesta selvitä 🙂

jaatulppaanit-1-5

Mutta jokaisella asiassa on se valoisa puoli ja tällä kertaa se on sitä myös hyvin konkreettisesti! Pakkaspäivät ovat uskomattoman kauniita ja  hitaasti nouseva pakkaspäivän aurinko maalaa upeita sävyjä taivaanrantaan.

 

jaatulppaanit-1-3

Kerroin, että meillä aloitettiin tulppaanikausi viikolla. Kun kimppu nuupahti, päätin tökätä sen vesiämpäriin kauniin jäälyhdyn toivossa. Nyt terassilla on tulppaanikimppu jatkoajalla. Ihan kiva tuli tästäkin ja ainakin tulppaanijäälyhty on vähän keväisempi vaihtoehto kuin testaamani havujäälyhty. Kukat valittavasti vähän hajosivat kun laitoin ne ämpäriin, jos siis haluaa oikein kauniita jäälyhtyjä ei kannata odottaa siihen saakka, kun kaikki terälehdet varisevat jo pelkästä katseesta. Meidän kimpussa oli vaaleanpunaisia ja punaisia tulppaaneita, mutta voisin kuvitella että esimerkiksi valkoiset kukat sopisivat huurteiseen jäälyhtyyn varsin mainiosti.
jaatulppaanit-1-2

Mukavaa uuden viikon alkua! Pysytään lämpimiänä 🙂

Saatat pitää myös

13 Kommentit

S - Beauty of Life 18 tammikuun, 2016 - 10:39 am

Kivaa viikkoa sinne 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2016 - 10:16 pm

Kiitos samoin S! <3

Reply
Suvi 18 tammikuun, 2016 - 10:58 am

Onpas kaunis jäälyhty ja hauskoja ideoita nämä muutenkin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2016 - 10:17 pm

Helppoa ja hauskaa 🙂

Reply
Tiia / Black + White = Grey 18 tammikuun, 2016 - 12:52 pm

Todella kaunis jäälyhty ja terassilla on muutenkin ihanan talvinen tunnelma :). Minun puolestani aurinko saisi paistaa vaikka joka päivä, niin paljon hyvää energiaa se antaa! Mukavaa alkanutta viikkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2016 - 10:22 pm

Kiitos Tiia! Onneksi sentään aurinko paistaa näinä pakkaspäivinä, onhan se kivaa sisälläkin kun on kunnolla valoa 🙂 Kivaa viikkoa sinnekin!

Reply
Lanttuleikkuri 18 tammikuun, 2016 - 3:28 pm

tosi upea jäälyhty. Näitä on näkynyt kivasti eri sisustusFB ryhmissä ja sehän mikä on kivaa, kaikki ovat uniikkeja. Saa kukat jatkoaikaa.

Meillä kun oli vuoden vaihteessa kovat pakkaset, me tehtiin periaatepäätös ja oltiin vain sisällä. 24/7 3 vrk. Oli meinaa tosi siistit kaapit sen jälkeen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2016 - 10:23 pm

Nämä ovat hauskoja ideoida, joita voi varioida loputtomiin!

Ja arvaa vaan mikä on mun kaappiprojektin tulos. Siivoan yhtä kaappia, niin poika tyhjentää vieressä toista 😀 No, onpahan molemmilla tekemistä 😉

Reply
Kaisa J - Koti-ikävä 18 tammikuun, 2016 - 3:43 pm

Hillittömän kaunis tuo tulppaanijäälyhty!

Minä en ole vielä tänään nenääni ulos laittanut. Ulkolämpömittari näyttää vain -7, mutta sen anturi köllöttelee paksun lumivaipan alla eristyksissä, joten totuus lienee toinen. Lenkille tekisi kuitenkin mieli, joten ei kai se auta kuin laittaa kerrosta toisen päälle ja käydä hieman kokeilemassa miltä pakkanen tuntuu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2016 - 10:24 pm

Kävitkö lenkillä? Minä suuntasin ihan suosiolla salille liikkumaan, tuolla ei voi nyt kyllä urheilla :/ Ja kiitos Kaisa!

Reply
zubi 18 tammikuun, 2016 - 6:28 pm

Teillä on kyllä upeat maisemat terassilta! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2016 - 10:27 pm

Kiitos Zubi!

Reply
jhhh 24 tammikuun, 2016 - 1:04 pm

Vau, mitkä näkymät ikkunasta! ( Meillä vauva kyllä nukku ulkona -27 asteessa. Toppavaatetta, villa- ja fleeceasusteita, villamakuupussia, täkkiä ja vilttiä vaunun päälle. Laitettiin lämpömittari mittaamaan vauvan hengitysilman lämpötilaa. -3 astetta. Yhtenä päivänä vauvalle oli jopa tullut vähän hiki nukkuessa, kun olin erehtynyt laittamaan vielä villapuvun muiden tanujen lisäksi. Hän nukkuu niin paljon paremmin vaunuissa pihalla,että kokeiltiin. Kyllähän siinä aluksi piti ravata tiheään parvekkeelle kokeilemaan lapsen nenänpäätä, ettei ole liian kylmä. Mutta näin se vaan oli, varustekysymys!)

Reply

Jätä kommentti