HAASTE: Toivelista 2013

by Kerttu

Sain Rintsikka -blogista haasteen. Tehtävänä on kerätä yhteen tuotteita, jotka uskoo/toivoo päätyvän kotiin tämän vuoden aikana.

Koska unelmointi on puolet hauskuudesta, laadin minäkin listaa kauniista sekä ajattomista esineistä ja huonekaluista, joille tarjoaisin mielelläni hyvän kodin. Osa näistä on sellaisia, jotka jo tiedän päätyvän jossain vaiheessa vuotta kotiini, osa jää haaveiksi.

Ensimmäinen haave on Seppo Kohon suunnittelema Octo-valaisin. Tällä hetkellä keittiön pöydän päällä on Yki Nummen suunnittelema Lokki -valaisin (halk. 70 cm), mutta kaipaan sen osalta vaihtelua. Tämä sopisi meille mainiosti! Kaunis muotoilu ja mustan ulkokuoren alta pilkistävä puupinta tekee tästä vastustamattoman kauniin. Kuulisin mielelläni kokemuksia tästä valaisimesta, sille olen kuullut että sen valaisutehossa on toivomisen varaa. Oli miten oli, kaunis se on! Sopisi hyvin valkoisen keittiömme ja mustien kivitasojen kaveriksi.

Nämä haaveet ovat vähän niin kuin joko-tai. Jos keittiöömme tulee Octo, en enkä valitsisi Sectoa olohuoneeseen. Sectolle annan ihan samat perustelut kuin kattovalaisimellekin. Tälle olisi täydellinen paikka olemassa olohuoneen sohvan vieressä nykyisen valkoisen valaisimen tilalla. Molempia saa myös valkoisena, joka on varteenotettava vaihtoehto.

Kun kerran valaisinlinjalle on päästy, niin jatketaan siitä. Olen jo vuosia ihaillut Harri Koskisen suunnitteleman Block-lampun taikaa. Minulla olisi Blockille jo kaksi vaihtoehtoista paikkaa, toinen String-hyllyssä ja toinen takan päällä. Ja kyllähän se toimisi makuuhuoneessakin… Tarvitseeko perustella enempää? 🙂

Saman suunnittelijan aarteissa pysytään edelleen. Harri Koskisen K-tuoli osuu suoraan estetiikkahermoni ytimeen! Kaunis, mukava, moderni ja kodikas nojatuoli, jolle paikka löytyisi kotoamme vaikka samantien.

Voiko olla söpömpää astiaa, kun tämä Marimekon Siirtolapuutarha-teekannu? Tässäkin klassiseen mustavalkoiseen yhdistyy puupinta. Kannu sopisi hienosti valkoisten Teema-astioiden kaveriksi. Haaveilen myös muista saman sarjan astiosta.

Kartellin Invisible side- penkkiä/pöytää ihailin viime kesänä jo moneen otteeseen. Penkki olisi käytännöllinen kesäaikaan talomme sisäänkäynnin yhteydessä ja talveksi sen voisi nostaa vaikkapa kylpyhuoneeseen. Penkki on yksinkertaisuudessaan ja linjakkuudessaan todella toimivan näköinen.

Tyttären huonetta en ole vielä blogissa ehtinytkään esitellä, mutta vielä se päivä koittaa. Jos muu kotimme on moderni ja skandinaavinen, on pikkuneidillä väriä ja meininkiä. Olen sitä mieltä, että lapsen huone pitää sisustaa lapsen toiveiden mukaan. Se on leikin, hauskuuden ja touhun valtakunta, jossa toivottavasti myös nukutaan kauniita ja sikeitä unia. Muuton Myy-valalaisin on leikkisä ja hauska. Ehkä myös tyttömme pikkumyymäisellä luonteella on syynsä, miksi voisin valita juuri tämän 😉

Mutta onneksi on olemassa sisustustyynyt 😉 Silloin kun alkaa haavebudjetti paukkua, voi palata maan pinnalle ja uudistaa kodin ilmettä vaikkapa uudella sohvatyynyllä. Kotimaisuuden ystävänä Marimekon kuosit miellyttävät silmääni. Tätä leikkisää Räsymatto-kuosia voisin laittaa Myy-valaisimen kanssa lapsenhuoneeseen. Muualle taloon hillitympää meininkiä. Tyynyliina on helppo säilöä kaappiin kun siihen kyllästyy. Ajattomat kuosit toimivat hyvin myös eri huoneissa ja ovat näin monikäyttöisiä.

Olen kuullut, että motivaatio on sitä, että unelmien ylle vedetään työhaalarit. Osa unelmista tänä vuonna toteutuu, mutta osa ei. Joidenkin unelmien kohdalla aika tekee tehtävänsä ja tilalle tuleekin jotain muuta. Siksi kalliimpien hankintojen kohdalla ei kannata hätäillä. Pyrin siihen, että ostan vähemmän, mutta sitäkin harkitummin ja laadukkaammin. Jaatko sinä kanssani jonkin näistä materialistisista unelmistani?

Uutena bloggaajana tahdon haastaa mukaan kaksi blogia. Laitan haasteen menemään yhdelle blogimaailman esikuvalleni Karlalle All I ever wanted is here -blogiin sekä sympaattiselle Zubille Zubi´s Corner -blogiin.

(Kuvat muuten www.finnishdesignshop.fi, paitsi Kartell http://www.awhiteroom.com/kartell/kartell-invisible-side-table.asp)

Ps. Jos loistokuntoinen Yki Nummen iso Lokki-valaisin (halk. 70 cm) kiinnostaa, niin meillä on sellainen nyt kaupan. Keski-Suomen vaikutuspiirissä olevat voivat laittaa tarjousta osoitteeseen modernistikodikas@gmail.com.

//EDIT! Lokki on myyty.

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Mervi 6 tammikuun, 2013 - 3:08 pm

Pakko kommentoida noita haaveitasi, kun lista on niin oman kaltainen. Meillä tosin melkein kaikki näistä jo löytyvät ja siksi listalla jo muita. Koskaanhan ne toivet eivät nimittäin lopu:) meillä Octo olohuoneessa ja samassa tilassa kaksi seinämallin Sectoa. Block ja K-tuoli niiden kaverina. Siirtolapuutarhakannun sai esikoinen joululahjaksi ja se on kovassa käytössä ja koristaa saarekkeen pöytää. Penkkkä ei meillä ole, mutta Myyn kovasti jonnekin haluaisin. Tyyny on esikoisen keltaseinäisessä huoneessa. Onpa makusi samankaltainen:)

Reply
Kerttu 6 tammikuun, 2013 - 5:18 pm

Hei Mervi! Hauska kuulla, että löytyi yhtäläisyyksiä. Ja siinä olet kyllä oikeassa, haaveet eivät varmasti koskaan lopu 🙂 Sinulla onkin tosi kaunis blogi, liityin lukijaksi.

Reply
zubi 6 tammikuun, 2013 - 4:54 pm

Kiitos haasteesta, otan sen ilomielin vastaan! Tuota räsymatto-kuosista tyynynpäällistä olen minäkin miettinyt lastenhuoneeseen, ompelin sinne hiljattain pilkulliset verhot, joten sopisi kokonaisuuteen.

Reply
Kerttu 6 tammikuun, 2013 - 5:19 pm

Hienoa Zubi, hauskaa nähdä miltä sinun listasi näyttää!

Reply
venkku 6 tammikuun, 2013 - 7:31 pm

Hei Kerttu! Aivan ihana blogi ja kaunis koti. 🙂 Löysin blogisi toisen blogin kautta ja ollaan taidettukkin tuolla lasten päiväkodilla törmätä… 🙂 Liityn lukijaksi ihastuttavaan blogiisi.

Reply
Kerttu 6 tammikuun, 2013 - 7:54 pm

Voi mahdoton, näin se maailma on pieni kun on samoista asioista kiinnostunut! Tosi hauskaa nähdä sinut täällä, mukavaa kun jätit kommentin. Tulenpa blogiisi vastavierailulle 🙂

Reply
venkku 6 tammikuun, 2013 - 10:36 pm

Tosiaan pieni on maailma. 🙂 Tuo Harri Koskisen K-tuoli, sekä Seppo Kohon Octo-valaisin ovat muuten myös minun haaveissani sitten joskus uuteen taloon. 🙂

Reply
SanMa 6 tammikuun, 2013 - 10:26 pm

Just tein tänä aamuna tuommoisen kollaasin koneelleni, vaikka minulla ei blogia olekaan, niin tykkään tehdä ostos-/haavelistoja juuri näin kuvien kera. Minun listaltani löytyy mm.tuplakupla s-kokoisena, Covon Latva naulakko, Steltonin termari, Fatboy junior tytön huoneeseen…tarkoitus ei minullakaan ole näitä kaikkia heti hankkia, vaan kyttään sopivia alennuksia. Voi myös käydä niin, että jotain en hankikaan, vaan innostus menee ohi. Näin kävi mm. kun joulun alla halusin kovasti Joy-kynttelikön, mutta nyt ei taas kiinnosta sitä hankkia, kun sen kausi meni jo ohi.

Paljon ihania tavaroita sitä maailmaan mahtuukin, kaikkea ei vaan omaan kotiin voi mahduttaa. Onneksi on ihanat blogit joissa voi ihastella jotain sellaista, mitä itselle ei aio hankkia. 🙂

Reply
Kerttu 6 tammikuun, 2013 - 11:36 pm

Haaveilu on niin kivaa! Sulla on oikein houkutteleva lista myöskin, Tuplakupla ja Fatboy jo meiltä löytyykin. Riippuen lapsen iästä, mutta voisin suositella sitä original-kokoa Fatboystä. Ainakin meillä siinä luetaan iltasadut yhdessä, niin mahtuu paremmin. Ja onhan se sitten reilumman kokoinen, kun lapsi kasvaa.

Reply
Anonymous 7 tammikuun, 2013 - 12:25 am

Ihania haaveita sinulla 🙂 Meidän kotimme on sekoitus romanttista ja modernia, pääväreinä valkoinen ja tummanharmaa. Kuulostaa sekavalta ja sitähän se kyllä vielä onkin.. Hankintalista on tällä hetkellä pitkä (johtuen vastavalmistuneesta kodistamme) mutta ensisijaisina hankintoina on valkoinen String-hylly ja artekin Nousukausijakkara petroolinsinisenä.

Teillä on todella kaunis koti, tykkään 🙂 Vi hörs 😉

t: S across the street

Reply
Kerttu 7 tammikuun, 2013 - 7:53 am

Kiitoksia kommentistasi! Pieni sekoittaminen eri tyylien kesken voi olla hyväkin, itse kaipaan kotiimme sellaista kerroksellisuutta. Nousukausijakkara on kyllä herkku juuri tuossa värissä, taitaa olla muuten juuri nyt Vepsäläisellä alessa (ellen väärin muista). Kiva kun kävit 🙂

Reply
Kerttu 15 tammikuun, 2013 - 3:16 pm

Hahaa, nyt vasta hoksasin! Vi ses, voisi sanoa 🙂

Reply
Anonymous 8 tammikuun, 2013 - 9:39 am

Heippa Kerttu! Ihania sisutusjuttuja! Meille on juuri tilattu tuo valkoinen Block! Haavailu Secto Designin valaisimista jatkuu täälläkin, tosin minusta niiden yhdistäminen nykyisiin muovisiin, valkeisiin valaisimiimme on vähän vaikeaa… Tilauksessa meillä on myös kokonaan valkoinen Artekin ”käsigranaatti”-valaisin. Aika näyttää mihin nämä lopulta sijoittuvat, mutta nyt ajattelin Blockin makkariin ja granaatti saa olla himmeähkönä luku-/tunnelmavalona sohvan vieressä ikkunan yllä.
Outi 🙂

Reply
Kerttu 8 tammikuun, 2013 - 10:30 am

Hei Outi!
Kiitos käynnistä ja kommentista! Oletpas tehnyt ihania valaisinhankintoja. Block on monikäyttöinen ja Artekin käsikranaatti on yksinkertaisuudessaan hieno. Haaveilu ja suunnittelu on niin hauskaa, mutta parasta on kun joskus joku haave toteutuukin 🙂

Reply
Anonymous 8 tammikuun, 2013 - 9:41 pm

Hei Kerttu,

Löysin blogisi tänään ja täytyy sanoa, että jään seuraamaan 🙂 Toive hankinnoistasi sen verran että meillä on Octo juuri mustana sekä pöytämallisena, meillä ne löysi tiensä työhuoneesta, koska muualle eivät oikein enää sopineet muutomme jälkeen. Ennen muuttoa Octo oli keittiössä 4 vuotta. Omasta mielestäni ne ovat sopineet hyvin moneen paikkaan/ tilaan ja siksi ovat varmasti myös ehkä ajattomampia kun monet muut valaisimet 🙂

-Heli-

Reply
Kerttu 8 tammikuun, 2013 - 10:14 pm

Moikka Heli! Olen iloinen, että löysit tänne, tervetuloa! Octo on vaan tosi kaunis, pidän siitä särmän mustan ja pehmeän puun yhdistelmästä. Ehkä jonain päivänä meilläin on sellainen.

Reply
anu 12 tammikuun, 2013 - 9:46 pm

Pitään nyt vielä kommentoida tähänkin postaukseen… 🙂
Meillä on Octo; kokonaan puunvärisenä. Ihana valaisin. Vanhassa kodissa se oli tv-huoneessa, eli kakkos-olohuoneessa. Uuteen kotiin se saa remontin valmistumisen jälkeen paikan työtilasta. Valalaisimen valoteho ei ole kovin hyvä. Monenmoista lamppua siihen yritin viritellä ja lopulta kyllästyin. Hämäränä se sopi aiempaa tilaan. Jatkan kirkkaamman lampun etsintää valaisimeen, jos valoteho ei tulevaan nurkkaan riitä. Meillä on myös Secto seinävalaisimet ja nekin on kyllä ihan yhtä ihanat.

Reply
Kerttu 12 tammikuun, 2013 - 10:20 pm

Kiitos näistä vinkeistä. Olen tosiaan kuullut, että valaisinteho ei ole kovin hyvä. Toisaalta luulisi, että joku lamppu oli tarpeeksi tehokas. Meille se tulisi keittiön pöydän päälle, jossa pitäisi nähdä lukea sanomalehteä, joten tehoa kyllä tarvitaan. Kaunis valaisin se on ja edelleen siitä haaveilen 🙂

Reply

Jätä kommentti