Frozen-fanin oma huone

by Kerttu

Täällä asuu pieni Frozen-fani!

Lupasin kirjoitella hieman käyttökokemuksia parvisängystä, joten täältä tulee! Meillä on ollut nyt kuusivuotiaalla AVA Roomin parvisänky kuukauden päivät käytössä ja yhteenvetona voisi sanoa, että hyvin menee. Alkuun tietysti mietin sitä, että mitä jos tyttö herää uudessa sängyssä yöllä, eikä muista olevansa parvella. Ensimmäisinä iltoina juteltiin siitä, että hän nukkuu nyt korkeammalla ja sängystä pitää muistaa tulla peruuttamalla portaita pitkin. Ehkäpä ikä parvisänkyyn siirtymiseen oli oikein passeli, sillä mitään ongelmia ei ole ollut.

lastenhuone-1-3

Sänky on erittäin tukeva, eikä nitise eikä natise. Parven alle jäänyt tila on tehokäytössä leikkiessä, huomaa että muutamaa lisäneliötä on todellakin kaivattu.

lastenhuone-1-2

Kauneimmat unet tulevat tietysti Frozen-lakanoissa, Disney on kyllä iskenyt sellaiseen kultasuoneen tämän leffan kanssa. Meillä löytyy teemaan sopien varmaan pienen putiikin verran tavaraa, kun syntymäpäivätkin vietettiin Frozenin hengessä. Mutta jokaisen ajan lapsilla on joku oma hittinsä, ei me 80-luvun Turtlesitkaan mitään varsinaisia kaunistuksia ollut 😉

lastenhuone-1-4

lastenhuone-1-5

Tytön huoneeseen olisi saatava uusi matto. Tämä puuvillainen matto on pesty niin monta kertaa, että se on kutistunut hirmuisesti. Lisäksi valkoinen ei ole enää valkoinen vaan sellainen yleistunkkaisen näköinen. Koska isot kalusteet ovat puhtaanvalkeita, ei lopputulos tällä hetkellä oikein hivele silmää.

lastenhuone-1-6

Huoneessa on isot liukuovikaapistot, joissa säilytetään vaatteet ja lelut. Muutamat rakkaimmat pehmot ovat esillä Perobasta ostetussa raitapussukassa.

lastenhuone-1-7

Siirsin Hayn Loop -naulakon makuuhuoneestamme tytön huoneeseen ja siinä riippuvat prinsessaleikkien rooliasut. Ei varmaan ole suurikaan yllätys, kun kerron että Elsa-mekko on ehdottomasti eniten käytössä. Asuun pitää tietysti laittaa oikeanlainen kampaus (sivuletti) ja vain toiseen käteen sininen hanska. Sitten tarvitaan vain Elsa-kengät ja kruunu ja kesän kuumin korvamato ”Let it go!” – saa raikaa!

lastenhuone-1-8

Voi kuinka kaipaankaan laajempaa kuvaa, pientä huonetta kuvatessa ikävöin taannoin testissä ollutta  Canonin EF 16-35 mm -objektiivia! Lastenhuoneet ovat erityisen hankalia kuvattavia vastavalon takia, melkein jo jätin nämä kuvat kokonaan julkaisematta. Mutta paremman puutteessa menkööt 🙂

lastenhuone-1

Meillä on tällä viikolla alkanut harrastukset ja huomaa, että äitiyslomasta huolimatta arki alkaa olla aikalailla aikataulutettua. Onko muilla sama homma?

Saatat pitää myös

15 Kommentit

Tepe 1 syyskuun, 2015 - 4:40 pm

Kaunista. Tahtoisin tiedustella verhojen alkuperää?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 syyskuun, 2015 - 10:07 am

Kiitos Tepe! Verhot on ommeltu Marimekon Kippo-kankaasta 🙂

Reply
Elina 1 syyskuun, 2015 - 4:45 pm

Meillä on kans valkoinen matto yleistunkkaisen näköinen 😀 😀 Ja se matto on meillä olkkarissa. Ihana tuo raidallinen kori, jossa on pehmolelut ja parvisänky on kans tosi kiva.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 syyskuun, 2015 - 10:08 am

Yleistunkkaisuus on niin ärsyttävää 😀 Jospa molemmat keksisi jonkun ratkaisun tähän pulmaan!

Reply
Sanna 1 syyskuun, 2015 - 9:14 pm

Menkäähän Disneylandiin, siellä tulee äidistäkin Frozen-fani, ah…;)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 syyskuun, 2015 - 10:09 am

Oi me kävimme Disneylandissa vuosi sitten keväällä, hurmaava paikka! Tässä postaus: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/disneylandin-taikaa-ja-matkalahjakorttiarvonta/

Silloin ei vielä ollut Frozenista tietoakaan 🙂 Tytär toki haaveilee uudesta matkasta, mutta nyt pitää odottaa että poika vähän kasvaa!

Reply
Syvältä. Sanna 1 syyskuun, 2015 - 10:10 pm

Nättiä on ja mukava kun lapsen oma fanius saa hiukan näkyä 🙂 Ja kyllä, illat alkaa olla aika buukattuja; vanhempainiltaa, harrastuksia, kaverisynttäreitä jne…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 syyskuun, 2015 - 10:10 am

Juu, kyllä lapsen omat jutut saa olla esillä 🙂 Huh tätä arkea, mutta onhan se toisaalta niin mukavaakin! Ja loma tuntuu taas sitten joskus lomalta 🙂

Reply
Marja 1 syyskuun, 2015 - 10:49 pm

Meilläkin Hay Loop -naulakko muutti kesällä lastenhuoneeseen, tytär laittaa siihen mieluisat mekkonsa esille ja kohta kuulema itse suunnitellut luomukset tulee esille..ilmeisesti ompeluhommia tiedossa. Kurkkaapa Outin jamajuttuja-blogista hänen tekemät frozen mekot,aika ihanat ( :

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 syyskuun, 2015 - 10:12 am

Ihana, teillä asuu pieni muotisuunnittelija <3 Pitääpä käydä kurkkaamassa tuo suosituksesi, kiitos!

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 1 syyskuun, 2015 - 11:29 pm

Ihana raikkaan ja pirtsakan näköinen huone 🙂 Onneksi ei ole heppatyttö. Ite pienenä teippasin huoneeni hevosjulisteita täyteen ja ripustin hevosen kenkiä minne sattui. Mulla ei ollut omaa huonetta vielä silloin, vaan takkahuone oli ns. minun valtakuntani…johon nämä laittelin 🙂 Äiti ja iso sisko olivat oikein tyytyväisiä, hih 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 syyskuun, 2015 - 10:13 am

Kiitos Päivi!

Toisaalta ihania nämä Frozenit ja heppahulluudet, pitäähän sitä saada vähän fanittaa <3

Reply
Katja / rakkain terveisin 2 syyskuun, 2015 - 12:53 pm

Pakko kommentoida, koska kuulostaa niin tutulta! Meillä on kaksi Frozen-fania. Meidän 4-vuotias on erityisen ihastunut Elsaan, ja joululahjaksi saatu Elsa-mekko oli ainoa kotivaate ehkä noin kuukauden ajan. On muuten tosi kiva ja pirteä huone!

Reply
Nina 2 syyskuun, 2015 - 8:40 pm

En tiedä, miten mattosi peset, mutta käytäpä matto koneessa, vaikka 40 asteessa ja jonkun kirkastusaineen kanssa, niin voisi matto raikastua. Pesuloita varmaan löytyy sieltä teiltäkin päin, joko palveluna tai itsepalveluna. Itse pesetän mattoni vallan koneessa, laiska kun olen ja matot ovat räsysellaisia, puhdasta tulee!

Reply
Susanna // Kotona | Hemma 2 syyskuun, 2015 - 10:56 pm

Voih, minäkin osaan ”let it go”-kappaleen jo ulkoa, sekä suomeksi, että englanniksi. Tyttö laulaa kovaa ja korkealta, suomeksi ja ”siansaksaksi” ;D Myös ”ensi kertaa ikuisuuteen” on käynyt tutuksi.
Onneksi ei ole vielä mitään ”bonjovien” kuvia seinillä. Frozen on ihan kiva fanitus 😉

Reply

Jätä kommentti