Etuovella

by Kerttu

Eilen oli kyllä aikamoinen keli, jos nyt ei ihan myrsky niin kaatosade ainakin. Iltapäivällä pienessä tihkussa otin pystyyn kuolleet tuijat pois isoista ruukuista ja istutin tilalle valkoiset hortensiat.

etuovi-1-3

etuovi-1-2

Ihan naurattaa tuo istutusallas, kun havut ovat vähän villiintyneet! Jossain vaiheessa karsintaa on tehtävä, mutta nyt annan ikivihreiden reuhottaa.

etuovi-1-4

Tällä viikolla anopin ystävällisellä avustuksella (kiitos!) istutettiin kuunliljat. Nyt vain odotan, milloin ne lähtevät leviämään.

etuovi-1-5

Sadepäivän jälkeen ilta-aurinko suvaitsi näyttäytyä. Kyllä valolla on ihmeellinen voima! Kun kävin iltayhdentoista aikaan pienellä lenkillä Hugon kanssa, taivaanranta hohti punaisena ja käki kukkui. Ilma oli raikas ja vihreys on vallannut maiseman. Pysähdyin katsomaan, kuuntelemaan ja hengittämään. Rakastan kesää, tätä valoa ja tunnelmaa. En edes jaksa valittaa kylmyydestä, sillä tämä valo korvaa niin paljon.

etuovi1-1-2

Hetken mielijohteesta istutin peikonpähkinän etupihalle. Viime syksynä meille tuli pihaan asfaltti ja tänä keväänä teimme paikkauksia nurmikolle. Hyvin on pari viikkoa sitten istutettu nurmikko lähtenyt vihertämään, tämä ilo se on sateisista päivistä 🙂

etuovi1-1-3

Valkoiset hortensiat ovat upean kokoisia, ihailin kukkakaupassa myös varrellisia versioita tästä kukasta. Mutta sitten olisi pitänyt ostaa murattia tai muuta vielä juurelle, joten päädyin tähän perinteisempään vaihtoehtoon. Ruukut ovat HongKongista (siis sieltä kaupasta). Meillä olisi vielä tarve muutamalle neliön malliselle ruukulle, mutta en ole vielä sopivia bongannut. Jos asuisin Helsingissä, sopivia löytyisi Granitista tai Habitatista. Mutta meiltäpäin ei ole vielä mieleisiä löytynyt.

etuovi1-1

Yksikätiset juhlavalmistelut jatkuvat, yllättävän hidasta on tehdä vauva kainalossa asioita. Onneksi olen ollut kaukaa viisas ja huomenna on luvassa minulle todellista arjen luksusta. Sillä välin kun lähden aamulla kampaajalle, taloon saapuu siivoojat. Tulomatkalla haen valmiin kakun. Joskus sitä voi mennä sieltä, missä aita on vähän matalammalla tai unohdettu rakentaa kokonaan 😉

etuovi-1

Mukavaa päivää ja pidetään peukkuja, että aurinko jaksaa paistaa!

Ps.  Voit seurata blogiani Bloglovinissa / Facebookissa / Instagramissa Twitterissä / Pinterestissä.

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Karin // Tunne tilat 4 kesäkuun, 2015 - 4:26 pm

Täällä mennää aika samoin fiiliksin. Mä liikutuin eilen illalla melkein kyyneliin, kun oli yksinkertaisesti vain niin ihanan kaunista auringon paistaessa. Monesti olen miettinyt, että kunpa olisi kesät talvet lämmintä ja valoisaa suurin piirtein saman verran. Toisaalta tästä valon määrästä pystyy pimeän kauden jälkeen nauttimaan niin eri tavalla, kun on kokenut pimeydenkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2015 - 4:20 pm

Valon vaikutus on huima! Joka talvi pitäisi saada viettää kuukausi Kanarialla 😀

Reply
Satu 6 kesäkuun, 2015 - 9:03 pm

Hei!
Ovatko ihanat Hong Kongin ruukut hiljattain tehty hankinta? Itselläni etsinnässä samanlaiset. 🙂
Satu

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2015 - 4:13 pm

Moi Satu! Ruukut on ostettu muistaakseni jo viime keväänä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2015 - 4:13 pm

Siis vuosi sitten 🙂

Reply
Syhi / syhina-blogi 6 kesäkuun, 2015 - 10:49 pm

Teidän etupiha on todella ihanan näköinen. Ei liikaa mitään, mutta tarpeeksi kaikkea 🙂 Minkä kokoinen tuo istutusallas on ja mitä muuta siinä kasvaa kuin tuivio(?) ja tuijat? Itselläni on edessä samantyylisen istutusaltaan istuttelu, mutta on vaikeaa arvioida kuinka monta taimea siihen pitäisi ostaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 kesäkuun, 2015 - 4:12 pm

Kiitos Syhi! Istutusallas on aika iso, olisiko pituus viitisen metriä. Nolona tunnustan, että en nyt muista muiden kasvien nimiä kuin tuiviot ja tuijat. Pitää kaivella pihasuunnitelma esiin ja palata asiaan 🙂

Reply

Jätä kommentti