Etäarjen pelastus: hybridihuone & sähköpöytä

by Kerttu
Rtä’

Kaupallinen yhteistyö & alekoodi: Furmus


Arvatkaapas, mikä huone tämä on? Lastenhuone vai työhuone? Ensivilkaisu saattaa hämätä…

Rtä’

Takana on vuosi etätyötä, joka on vaatinut sopeutumista hyvin monella tavalla. Kun työ siirtyy kotiin, pitää myös arkea rakentaa uusiksi. Meillä ei ole ylimääräistä huonetta, joten etsin ratkaisuja siihen, missä ja miten työskentelen kotona.

Etätöihin kuuluu oleellisena osana videopalaverit, jossa äänen ja kuvan muodossa  välittyy suoraa lähetystä siitä kodin nurkasta, jossa kulloinkin toimistoani pidin. Eräänkin kerran vedin työpajaa asiakkaalle etänä keittiöstä, kun kesken presentaationi tytär tuli kuiskuttelemaan asiaansa. Yritin jatkaa puhetta, pitää katsetta kameraan ja samaan aikaan viestittää sanattomasti lapselle, että ”NYT EI OLE OIKEA AIKA KYSYÄ ONKO MEILLÄ JÄÄTELÖÄ”.

Toinen haaste olivat työasennnot, jotka saivat niska-hartijaseudun jumiin. Keittiön pöydän äärellä istuen, saarekkeen äärellä seisten tai sohvalla lötköttäen sujuneet työpäivät eivät toimineet työergonimian näkökulmasta lainkaan.

Aloin kaivata työhuonetta enemmän kuin koskaan! Tein pienen työhuoneen makuuhuoneemme nurkkaan, mutta tila oli liian pieni ja väliaikainen istumapiste ei auttanut työasennoissa. Aloin pohtimaan ratkaisua luovasti.

Kun minä olen töissä, on kuusivuotias poikani aina päiväkodissa. Siinäpä siis tyhjä huone! Miksi minulla pitäisi olla erikseen tila, kun kerran meillä on yksi vapaana oleva huone?

Aloin pohtimaan ns. hybridiratkaisua (korona-ajan sanoja), jossa huone toimisi päivisin työtilanani ja muina aikoina lastenhuoneena.

Miksipä lapsen eskari -tai koulupöytä ei voisi olla sähköpöytä! Tämä oivallus muutti kaiken. Saisin paikan, jossa minun olisi hyvä ja rauhallinen työskennellä ja samalla se palvelisi pojan tarpeita. Ehkä mielikuvani sähköpöydistä oli se, että ne ovat aina suuria (ja rumia) ja jotenkin hankalia kotisisustuksessa. Onneksi olin väärässä.

Kotimaisen Hiipakan Ergo-sähköpöytä on loistava siksi, että sen saa monessa eri koossa ja värissä. Meille valitsin kokonaan valkoisen ja keskikoon, 140 x 70 cm. Se on riittävän reilun kokoinen työstentelyyn, mutta ei tuki koko huonetta. Pienin 120 x 70 mahtuu jo tosi kompaktiin tilaan.

Ergo-sähköpöydän ohjauspaneelissa on neljä muistipaikkaa, johon työpöydän voi tallentaa vaivattomasti itselle ja vaikka lapselle sopivat asennon. Pöydän korkeuden säätöalue on 61-126 cm, joten säädöt riittävät hyvin erikokoisille käyttäjille. Pöydän moottori on hiljainen ja turvallinen ja alkuinnostuksen jälkeen poikakin on malttanut jättää napin rauhaan. Sillä onhan sitä nyt hauskaa käyttää vaikka pikkuautojen hissinä 😀

Kas näin, sain kaipaamani työhuoneen. Yksi tärkeä näkökulma oli myös huoneen muu sisustus; kuinka yhdistää lapsen valtakunta ja keskittymistä tukeva työtila?

Toinen hankintamme oli myös Hiipakan valmistama Anton- senkki, joka paitsi rauhoitti huoneen yleisilmeen, siirsi pojan rakkaimmat lelut ja pelit hänen  ulottuvilleen. Riemunkirjavat tavarat ovat nyt kaapin ovien takana ja senkin päälle tuli mukavasti lisää laskutilaa vaikkapa Lego-asetelmille.

Senkissä on kolme tilavaa laatikkoa ja kaksi ovea, kaikki nämä toimivat pehmeästi  ja äänettömästi laadukkailla push-open mekanismilla. Valittavissa on kolme eri kansiväriä, valkoinen, saarni tai tammi, meillä on tämä jälkimmäinen. Ajattelin, että puunsävyinen kansi tuo huoneeseen lämpöä, ovathan parvisänky ja työpöytä jo kokovalkoisia.

Furmus.fi on kotimainen huonekaluihin, sisustustuotteisiin ja sisustuspalveluihin erikoistunut verkkokauppa. Palveluun kuuluu aina ilmainen kotiinkuljetus. Ja nyt teille kiva pääsiäisyllätys eli 25 % alennus kaikista Hiipakan tuotteista!

Valikoimaa on valtavasti, kannattaa käydä kurkkimassa tarkemmin, mutta alekoodiin kuuluvat myös sähköpöydät ja tyylikkäistä senkeistä, joita löytyy todella monessa eri koossa.

Hiipakka on suomalainen perheyritys, joka valmistaa Etelä-Pohjanmaalla Kurikan Jurvassa omassa tehtaassaan moderneja, kauniita ja toiminnallisia kalusteita suomalaisiin ja skandinavisiin koteihin.

Näppäile tilaukseesi koodi ”Modernistikodikas25” ja saat 25 %  alennuksen. Koodi on voimassa 31.3. saakka eli kannattaa olla nopea. Tästä pääset Furmuksen verkkokauppaan Hiipakan tuotteisiin.

Meidän hybridihuone on palvellut molempia käyttäjiään erinomaisesti. Selkäni ja keskittymiskykyni kiittävät omaan suljettavaa työtilaa ja helposti säädettävää työpöytää. Nyt seison ison osan työpäivästä ja se tekee hyvää.

Miten teillä on mahdollisen etätyön tekeminen ratkottu? 

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Emilia 28 maaliskuun, 2021 - 6:38 pm

Tosi fiksua tilankäyttöä ja sähköpöytähän on sitten lapsellekin tosi hyvä, kun saa säädettyä pituuskasvun mukaan! Senkki näyttää hyvältä ja puinen kansi sopii hienosti. En ollut tästä huonekalufirmasta aiemmin tiennytkään. Hienoa, että kotimaassakin näitä vielä on ☺️Mullakin oli aiemmin työpöytä lapsen huoneessa, mutta nyt työpisteeni on omassa makkarissa. Tein paljon etätöitä jo ennen koronaa ja sähköpöydän olin hankkinut jo useampi vuosi sitten, kun työpaikalla totesin sen niin hyväksi. Selkävaivat loppui siihen, kun aloin tehdä töitä seisten. Normaalisti palaverit tuovat vaihtelua, kun niissä tulee istuttua ja toisaalta liikuttua palavereihin kävellen. Nyt kun myös palaverit on tietokoneella ja koko työpäivä tulee seistyä, niin välillä jalat vähän väsyy ja pidänkin välillä jalassa pehmeitä lenkkareita 😀

Reply
Kerttu 29 maaliskuun, 2021 - 8:16 am

Moikka Emilia! Kiitos viestistä ja tosiaan, tämä sekä äidille että pojalle ihan win-win. Samalla huomaa, miten rajoittunut oma ajatus on vaikka sille, että työhuone pitäisi olla erikseen. Ymmärrän kyllä, että vaikka teini ei tykkää että äiti hengailee hänen omassa huoneessaan päivät, mutta meidän pojasta on vain hauskaa, että äiti viihtyy hänen huoneeessaan. Ja kiva, että työpöytä myös kasvaa lapsen mukana!

On ollut omalle hyvinvoinnille todella suuri ero siinä, että on saanut työskentelyasennot kuntoon ja voi välillä seistä. Lenkkarit onkin hauska idea, niinhän sitä työpaikallakin ollaan kengät jalassa 🙂 Olen miettinyt sellaista ergonomista mattoa, jonka päällä olisi mukava seistä. Mutta vielä olen pärjännyt ilman 🙂

Reply
saunamaisteri 30 maaliskuun, 2021 - 6:55 am

Pieni nurkkaus talon vähiten käytetyssä huoneessa ja pöytä ei ole säädettävissä eikä sen korkeus ole sopiva. Tuoli on sentään kelvollinen. Mutta pelastava hankinta oli kevytrakenteinen kuntopyörä. Nyt voi palaverien ajaksi kantaa tuolin tilalle pyörän ja polkea kohti kesäkuntoa. Etuna se että tylsien palaverien aikana pysyy paremmin keskittyneenä asiaan eikä karkaa surffailemaan ties minne. Ja palaveria pitääkin seurata että vauhtia osaa säätää sen mukaan onko riski että joutuu jotain sanomaan, ettei ole juuri sykkeet tapissa ja puhe on lähinnä huohottamista.

Reply

Jätä kommentti