Designia suomalaisella sydämellä

by Kerttu
Blogini on syntynyt rakkaudesta sisustamiseen ja positiiviseen elämänasenteeseen. Kun pintaa raaputtaa, punaisena lankana löytyy helposti arvostusta suomalaiseen ja pohjoismaalaiseen muotoiluun, laatuun, ajattomuuteen sekä näihin liittyvään yrittäjyyteen. Kirjoitin suunnitelmistani uusia olohuoneen lattiavalaisin ja loppusuoralle pohdinnoissani päätyivät tanskalainen Poulsenin suunnittelema AJ-valaisin sekä suomalainen Lundian Soihtu-valaisin. Ilokseni sain yhteydenoton Lundialta ja nyt minulla on kunnia tehdä tämän arvostetun kotimaisen brändin kanssa yhteistyötä. 


Vahvin visuaalinen Lundia-muisto vie minut lapsuuteen. Minun vanhemmillani oli ja itse asiassa on  edelleen Lundian kirjahylly, sellainen moduuleista koottava männynvärinen ja koko seinän peittävä. Jos 1980-luvulla olisi ollut sisustusblogeja, tämä hylly olisi ollut takuuvarma blogihitti. Jos mielikuvasi on Lundiasta yhä tämä, suosittelen lämpimästi lukemista eteenpäin, sillä haluan esitellä  mitä kaikkea Lundia on tänä päivänä. Muutoksia on tullut paljon, mutta ydin on säilytetty: kotimaisuus, laatu ja ennen kaikkea yksilöllisyys ja muunneltavuus. Kurkistetaan tuotevalikoimaan ja taidokkaasti stailattuihin kuviin: 


Lundia Lofty sänky

Lundia Lofty on raikas yhdistelmä valkoista ja puuta. Jatkojaloilla sängystä kasvaa parvisänky, jonka alle mahtuu vaikkapa työpiste tai vaatekaappi. Kerrossänky syntyy kahdesta perussängystä ja väliosasta. Pienemmille nukkujille turvaa tuovat suojalaidat.

Lundia Classic
Monipuoliset lisäosat, kuten laatikot, hyllynjakajat ja ovet muuttavat tutun kalusteen kädenkäänteessä aivan uudenlaiseksi. Lastenhuoneen kaluste muuttuu työpisteeksi, olohuoneen hyllykkö kirjastoksi ja eteisen kenkähylly vaikka yöpöydäksi.


Lundia Fuuga

Lundia Fuuga on halutessasi viileän pelkistetty tai kodikkaan tyylikäs. Laadukkaat pintamateriaalit houkuttelevat koskettamaan ja yksilöllinen ilme viimeistellään vetimillä ja jaloilla. Kokeile eri vaihtoehtoja ja löydä oma tyylisi.


Lundia valaisimet

Lundian valaisimet on suunnittellut palkittu ja kansainvälisestikin noteerattu valaisinsuunnittelija Jukka Korpihete, joka miettii valon roolia sekä funktion että tunnelman kautta. Valon arkkitehdiksi kutsutun Korpiheteen Lundialle suunnittelemat valaisimet tuottavatkin aina myös epäsuoraa valoa, piirtäen tilan kauniisti esiin katon ja seinien heijastumien kautta.

Tällä viikolla pääsette kurkistamaan uudistuneeseen olohuoneeseemme ja erääseen Lundian valaisinkaunottareen siellä. Yhteistyön merkeissä pääsen myös yllättämään teidät, pysykäähän kuulolla! 
Pääsikö Lundian laaja tuotevalikoima yllättämään? 

Kuvat ja kursivoitu teksti Lundia

Saatat pitää myös

27 Kommentit

Anonymous 25 helmikuun, 2014 - 11:38 am

Meillä on Lundia valkoinen lipasto ja se on palvellut eteisessä, lastenhuoneessa ja nyt työhuoneessa. Todellinen joka paikan höylä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:11 pm

Hyvä ja ajaton huonekalu toimii paikassa kuin paikassa!

Reply
KATJA/ NEOVIA HOUSE 25 helmikuun, 2014 - 11:49 am

Minulla ainakin päivittyi mielikuva Lundiasta…ensimmäisenä tulee mieleen mäntyiset kirjahyllykokonaisuudet. Toisaalta vanhat järjestelmät on hyviä kierrätyskohteita. Kestäviä, ja maalilla päivittyvät nykyaikaan. Mietin juuri yhden lipaston ostamista Huutonetistä, jos sen maalaisi valkoiseksi.
Time of the Aquarius blogin vapaa-ajan kohdissa oli muistaakseni hienoja Lundian lipastoja maalattuna.
Sopivat moneen tyyliin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:13 pm

Juuri näin, puupinnat kestävät hiomista ja maalaamista vuodesta ja trendistä toiseen.

Reply
Anonymous 25 helmikuun, 2014 - 2:13 pm

Lundia on yllättänyt minut, ja lukiessani sisustuslehtiä on silmiin osunut tuotteita, jotka ovat herättäneet mielenkiinnon. Erittäin positiivinen yllätys, varsinkin, kun kyse on suomalaisesta brändistä!
Oma varhainen mielikuvani Lundiasta on myös kirjahyllykokonaisuus, joka tuttavaperheellämme oli tai siis on, ja se on edelleen näyttävä kokonaisuus.
Meillä kotona ei ole Lundiaa, mutta mielelläni sitä voisin kyllä ottaa, sekä kalusteena että valaisimina. Soihtu-valaisimet ovat upeita! Tuleeko sellainen siis teille, jännää?! 🙂

-Jutta

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:14 pm

Lundian valikoima on todella monipuolinen ja ihan parasta on muunneltavuus. Valaisimet ovat napanneet paikan sydämestä ja pian selviää, millainen on napannut paikan myös olohuoneesta 😉

Reply
JohannaL 25 helmikuun, 2014 - 2:39 pm

Meillä oli myöskin lapsuuden kodissa paljon lundiaa, juurikin noita mainitsemisia hyllyjä sekä lipastoja. Ja niitä löytyy sieltä vieläkin. Osa on entisellään ja osa on maalattu. Olen yllättynyt kuinka Lundialta on tullut paljon aivan ihania ihanuuksia. Tilasinkin Lundian kuvaston juuri kotiini ja se oli täynnä kaikkea ihanaa, mitä ottaisin omaan kotiini ilomielin.

Reply
Anonymous 25 helmikuun, 2014 - 3:59 pm

Sain rippilahjaksi valita itselleni kirjahyllyn ja valitsin silloin juurikin sen ihanan, mäntyisen Lundian perushyllykön. Vuosien varrella se on kulkenut matkassa vaikka muut on hylätty. Toiminut monessa kodissa ja eri huoneissa. Välillä varastossa, palaten taas ihmisten ilmoille. Olen kartoittanut kirjahyllymarkkinoita lasten huoneisiin ja pikku hiljaa päätynyt Lundiaan, ehkä nekin muuttavat aikanaan lasten mukana. Lundian uudet muodot ovat yllättäneet positiivisesti. Tarja

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:15 pm

Johanna L: Kiva kuulla, että olet löytänyt Lundian uudelleen. Parasta on, kun kaluste kestää vuosikymmeniä.
Tarja: Minustakin on kaunis ajatus, että design huonekalu voisi palvella tytärtäni koko lapsuuden ja nuoruuden ja löytää paikkansa vielä omasta kodistaankin.

Reply
Sanna InspiredByLove 25 helmikuun, 2014 - 5:01 pm

Jee! Jäämme odottamaan kuvia innolla uudesta tulokkaasta! 🙂 Sulla ois haaste mun blogissa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:16 pm

Kiitos haasteesta! Pian selviää 🙂

Reply
Anonymous 25 helmikuun, 2014 - 7:18 pm

Olen selannut ja plarannut Lundiakuvastoja useita vuosia, mutta aina törmään siihen, ettei mitään modernia saa puisena. Kaikki valmistetaan kuitulevyistä, jotka eivät juuri kolhuja kestä. Lisäksi allergikkona arvostaisin kovasti puun luonnollisia ominaisuuksia. Samasta syystä tuunaaminenkin on hankalaa; aika on lapsilta pois ja vielä omasta terveydestäkin.. Kunpa jostain saisi ostaa kotimaista, nykyaikaista designia puisena!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:17 pm

Lundian nettisivuilla kerrotaan, että puumateriaali on suomalaista, vapaasti kasvanutta massiivimäntyä 🙂

Reply
Anonymous 25 helmikuun, 2014 - 11:48 pm

Pakko vielä vastata; eli olen varmistanut Lundialta, että puumateriaali on mdf -levyä ja mänty mäntyä. Puisena ei siis saa näitä modernimman tyylisiä…

Reply
Lotta 27 helmikuun, 2014 - 2:52 pm

Hei!

Olen Lotta Lundialta ja mielelläni vastaan vielä tähän materiaali-asiaan, ettei jää epäselvyyksiä. Meidän Lundia Classic-mallisto on täyttä massiivimäntyä mutta meidän Lundia Fuuga-mallisto on mdf:ää, eli varmaan tarkoitat sitä? Todella harmillista jos et koe löytäväsi modernia kalustetta meidän Lundia Classic-mallistosta. Jos haluat, voin piirtää sinulle muutamia esimerkkejä meidän 3D-ohjelmalla, jos kerrot vähän lisää minkälaista kalustetta etsit? Voit meilata meille: info@lundia.fi tai soittaa vaikka meidän Espoon myymälään: 010 5259585.

Tai voit selailla meidän uusinta esitettä, toivottavasti saat uusia ideoita siitäkin: http://lundia.fi/wp-content/uploads/2013/11/lundia_esite_2014_web.pdf

Mukavaa loppuviikkoa!
Terv. Lotta/Lundia Oy

Reply
Anonymous 25 helmikuun, 2014 - 7:29 pm

Kurjaa kun niin moni hyvä blogi menee pilalle näillä liiallisilla ”yhteistyö”kuvioilla. Sinulla – kuten monella muullakin suositulla bloggaajalla – alkaa olla enemmän näitä mainosvuodatuksia kuin oikeita postauksia. Halpaa lystiä tietysti näille mainostajile; tuon lampun hinnalla kun ei kummoista lehti-ilmoitusta nykyään saa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:20 pm

Hei! Toivon, että voin blogissani panostaa yhteistyöissä laatuun ja tässä minusta toteutuu erinomaisesti kaikki hyvän blogiyhteistyön elementit. Pyrin siihen, että yhteistyöt eivät pilaa blogia, vaan antavat lukijalle inspiraatioita, tietoa uutuuksista tai hyviä tarjouksia. Mutta oikeassa olet siinä, että tasapaino yhteistyöpostausten ja peruspostausten välillä on hyvä pitää. Välillä kivat yhteistyöt tulevat vain vähän ryppäinä, sitten taas mennään hetki ilman yhteistyöjuttuja. Toivottavasti viihdyt 🙂

Reply
Anonymous 25 helmikuun, 2014 - 7:38 pm

Pääsi yllättämään, täytyy myöntää! 🙂
Voisin ottaa noista vaikka mitä kotiimme.. 🙂 Jännityksellä odotan, että mikä teille tulee… iiik! :))

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:21 pm

Sanos muuta, meillekin mahtuisi tuollainen ajaton Guuga-lipasto ja… 😀

Reply
Jutta// Projekti Verkaranta 25 helmikuun, 2014 - 9:51 pm

Lundia on todella tehnyt mielestäni erinomaisen faceliftin viime vuosina. Meiltä löytyy Lundian hyllykkö lastenhuoneesta, ehkä n.20v vanha (arvio) mutta kahteen kertaan maalattuna toimii edelleen täydellisesti. Sopivan yksinkertainen ja silti kaunis! Samaa tyyliä minusta koko heidän nykyinenkin mallistonsa on 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 helmikuun, 2014 - 10:21 pm

Samaa mieltä 🙂 On iloa nähdä, miten hyvä design kestää ajan kulumista ja trendien vaihteluita.

Reply
Retromoderni 25 helmikuun, 2014 - 10:26 pm

Mäntypuu tekee tuloaan ja erittäin trendikkäänä. Viime vuonna tätä näkyi paljonkin Köpiksessä mutta täällä meillä senäkyy ehkä ensi tai vasta seuraavana vuonna 😉 Lundia on tehnyt hienon parannuksen kyllä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 helmikuun, 2014 - 10:09 am

Kiva kuulla! Vanhempanikin pääsevät trendikartalle 20 vuoden jälkeen <3 😉

Reply
Karla / ALL I EVER WANTED IS HERE 27 helmikuun, 2014 - 1:39 am

Aivan mahtava yhteistyö Kerttu, ja minusta istuu blogiisi hyvin <3

Lundian Fuuga on mennyt minulta ihan ohi aikaisemmin, mutta siinäpä olikin useampia wau-kuvia. Teen eteisen säilytysjärjestelmän uusimissuunnitelmaa kuin täi tervassa 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 helmikuun, 2014 - 10:11 am

Kiitos Karla! Fuuga on upea, niin ajaton kun huonekalu vaan voi olla. Säilytysjärjestämän suunnittelu ei ole helppoa puuhaa, aihe mielessä tuoreena rakennusajalta.

Reply
Anonymous 27 helmikuun, 2014 - 7:38 am

Upea Lundia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 helmikuun, 2014 - 10:17 am

Sanos muuta!

Reply

Jätä kommentti