Designia kirppikseltä -mistä parhaat löydöt?

by Kerttu

Jokainen meistä kuulee tarinoita tutuista, jotka tekevät superlöytöjä kirpputoreilta. Olisihan se mukavaa tehdä rauhallisia kirpputorikierroksia, jossa huippuunsa hiottu sisustussilmä bongaa designklassikoita huokeaan hintaan. Oma elämäntilanteeni ei oikein sellaista tällä hetkellä mahdollista, mutta onneksi kirpputoreja voi kierrellä liikkumatta kotoa minnekään. Muutenkin minusta olisi fiksua ennen hankintoja tsekata ensin muutamat perusmyyntipalstat, niiden kautta halumansa tuotteen voi löytää hyvässä kunnossa ja edullisemmin. Kokosin muutamia vinkkejä siihen, mistä netin sisustuslöytöjä kannattaa alkaa bongailemaan!

panton2-1-2

TORI.FI

Kaikkien myyntipalstojen äiti ja isä. Tori.fi:ssä tarjontaa on valtavasti ja siellä myydään kaikkea mahdollista. Huippulöydöt saattavat helposti hautautua tavarapaljouteen, mutta tehokkailla hakutoiminnoilla voi hyvinkin tehdä loistavia löytöjä. Torissa on näppärää etsiä tavaroita maantieteellisen rajauksen avulla. Ise olen ostanut esimerkiksi jotain vauvatarvikkeita, joita on ollut helppoa käydä noutamassa. Edullisimman ostoluokan tavaroissa kun ei huvita maksaa postimaksuja päälle. Toriin voi ilmaiseksi jättää ”ostetaan” -ilmoituksen, jolloin saat myyntitarjouksia omaan sähköpostiisi. Suosittelen mahdollisimman tarkkaa kuvausta siitä mitä halua. Tosin parhaita bongauksia voi tehdä hyvin ympäripyöreillä hakusanoilla: myynti-ilmoituksen ”valkoinen pöytä” saattaakin olla vaikkapa Artekin.

Screen Shot 2015-10-04 at 11.11.25

HUUTO.NET

Tämä on se toinen netin kirppissaittiklassikoista. Huuto.netissä saat tavarastasi parhaan hinnan, sillä se toimii huutokauppaperiaatteella. Itse ostin ylimmässä kuvassa näkyvät Panton-tuolit Huuto.netin  kautta ja tämä oli minulle ns. täsmälöytö. Tein säännöllisesti hakuja ”Panton-tuoli” -hakusanalla ja eräänä päivänä tärppäsi; myynnissä oli neljä aitoa ja hyväkuntoista Pantonia. Koska tiesin mitä halusin ja tiesin myös hintatason, en riskeerannut ostosta lähtemällä huutokauppaan, vaan nappasin tuolit ”osta heti” -hinnalla. Voit myös asettaa hakuvahdin, joka tarkkailee myyntiin tulevia kohteita ja ilmoittaa sähköpostitse, jos hakuehtoja täyttäviä kohteita löytyy.

Screen Shot 2015-10-04 at 17.30.29

FACEBOOK: SISUSTUSKIRPPIS

Facebookista löytyy monta sisustustavaroiden myyntipalstaa. Yksi suurimmista on Sisustuskirppis, jossa on yli 30 000 jäsentä. Täällä tyylisuuntaa ei ole rajattu mitenkään, joten samassa sopassa lainehtii niin maalaisromantiikkaa, antiikkia kuin modernin tyylisuunnan tavaroita. Facebook-kirppiksillä myytävät tavarat ladataan kansioihin, joten hakuammunnan sijaan mieleisiä tuotteita kannattaa etsiä sopivasta albumista:  ”valaisimet”, ”huonekalut”, ”astiat” tai ”tekstiilit”. Ryhmä on suljettu, joten mukaan päästäksesi sinun tulee pyytää jäsenyyttä ja odotaa, kunnes ylläpito hyväksyy sinut.

Screen Shot 2015-10-04 at 17.35.30

FACEBOOK: MODERNI JA SKANDINAAVINEN SISUSTUS

Tämä ei ole puhdas osto- ja myyntipalsta, sillä täällä myös keskustellaan sisustuksesta, jaetaan kotikuvia ja kysytään ja jaetaan sisustusneuvoja. Sivustolla on reilu 3500 jäsentä. Modernin tyylin ystävälle löydöt osuvat helpommin omaan makuhermoon, vaikka myyntipalstan anti onkin välillä aika kirjavaa. Myös tämä on suljettu palsta, joten odottele rauhassa ylläpidon hyväksyntää.

Screen Shot 2015-10-04 at 17.47.42

SISUSTUSBLOGGAAJIEN KIRPPIKSET

Sisustus- ja lifestylebloggaajat ovat aika mukavasti verkostoituneita ympäri maan. Bloggaajien järjestämillä kirpputoreilla on usein aikamoinen ryysis, mutta designtietoisten myyjien pöydistä voi tehdä takuuaitoja löytöjä. Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa on ainakin ollut bloggaajakirppiksiä. Näiden ilmoittelua kannataa seurata mistäpä muualta kuin blogeista! Seuraava blogikirppis on Tampereella sunnuntaina 11. lokakuuta, paikkana Galleria Bertel.

original_535549_3e64296aa7c845b4a822569374510913

ONKO AITO VAI EI? 

Designia kirpputoreilta bongaileva joutuu pohtimaan, onko tuote aito vai ei. Designesineistä ja -huonekaluista liikkuu valitettavan paljon kopiota, joista osa on erittäin taidokkaita. Kalliimmissa ostoksissa kannattaa kysyä jotain tuotteen historiasta; milloin ja mistä se on ostettu. Yleensä arvokkaamman designtuotteen myyjä tietää tuotteen alkuperän ja osaa siitä kertoa. Jos tuote on epämääräisesti ”lahja”, kannattaa hälytyskellojen soida. Toki tämäkään ei ole aukoton teoria, mutta auttaa hahmottamaan alkuperää. Suosittelen myös kysymään jonkun toisen designin ystävän mielipidettä tuotteen aitoudesta, kaksi silmäparia näkee enemmän kuin yksi. Kuitti on kiva, mutta niitäkin väärennetään tänä päivänä surutta. Jos vain mahdollista, kannattaa nähdä tuote luonnossa ennen kauppoja, mutta usein myyntipalstojen kautta ostaessa joudut maksamaan tuotteen ensin ja odottelemaan tuotteen saapumista postissa.

Jatketaan keskustelua ja vinkkien jakamista kommenttilaatikossa! Mistä sinä bongailet kierrätettyjä sisustuslöytöjä? Miten arvioit tuotteiden aitouden? Uskallatko maksaa tuotteen näkemättä sitä luonnossa? Entä mikä on paras designlöytösi? 

Saatat pitää myös

7 Kommentit

Saia 5 lokakuun, 2015 - 7:44 am

Ikinä ei saa maksaa tuotetta ennen kuin se on käsissä! Tiedän, että monella on tapana, ”laitatko rahat tilille, niin postitan -käytäntö”, mutta siinä on huijareille mahtava mahdollisuus, jonka sain ite juuri karvaasti kokea. Googlaamalla löytyy todella härskejä huijauksia, ja ainakin Tori.fi ohjeistaa aina ostamaan tuotteen postiennakolla, ja vielä tarkastumahdollisuudella postissa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 lokakuun, 2015 - 7:55 am

Se on kyllä totta, valitettavan paljon on huijareita liikkeellä. Yksi hyvä tapa on ainakin varmistaa, että tuote on kyseisellä myyjällä, on pyytää valokuva tuotteesta, jossa on myyjän nimi ja päivämäärä. Näin ei voi myydä ainakaan sellaista tavaraa, jota ei ole olemassakaan. Mutta sekään ei tietenkään estä sitä, että postilähetystä ei kuulu koskaan :/ Postiennakko on kyllä hyvä systeemi, turvaa ostajan selustaa 🙂

Reply
Lanttuleikkuri 5 lokakuun, 2015 - 5:55 pm

Huutis on kyllä niin hyvä paikka myydä. Kulta-ajat ovat ohi, mutta homma toimii vieläkin.
Kun olin kotiäitinä, oli aikaa noutaa ja viedä, tänä päivänä laiskuus ja pitkät päivät tekee sen ettei enää viitsi pahemmin ostella. Etenkin kun lähipostiin on matkaa äkkiseltään laskettuna tunnin verran julkisilla.

Parhaimman hinnan erikoistuotteista saa kyllä oman alan fb.ryhmistä. Niissä porukka voi olla hyvinkin tuttua keskenään, tehdään yhteisiä shoppailumatkoja jne, eli luottamus on kesken hyvä.

Ystäväni on http://vahankaytetty.fi/ palvelua, joka on mm vaatteissa ehdottomasti paras paikka myydä. Myyntiprosentti on yli 50 % ja sellaista ei ikinä saavuteta esim huutiksessa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 lokakuun, 2015 - 9:50 pm

Tuo on kyllä niin totta! Minun on taas pitänyt mennä jo kaksi viikkoa postiin, mutta en ole vauvan kanssa saanut aikaiseksi! Ei siis kannata alkaa mihinkään suuriin postin kautta tapahtuviin myyntioperaatioihin juuri nyt. Nuo erikoistuneet FB-ryhmät ovat kyllä oiva paikka myydä designia ja merkkivaatetta, ostajat tietää mitä haluaa ja ovat valmiita maksamaan tuotteista 🙂

Reply
Eltsu 5 lokakuun, 2015 - 8:16 pm

Heippa! Onkohan se Iittalan arvonta jo suoritettu?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 lokakuun, 2015 - 9:45 pm

Moikka! Huomenna julkistetaan voittaja 🙂

Reply
Eltsu 5 lokakuun, 2015 - 11:09 pm

Okei☺️ Kiva kun kerroit❤️

Reply

Jätä kommentti