Asuntomessut 2014: Rakenteilla upea Talo Luck

by Kerttu
Hyvät naiset ja herrat! 
Olen niin ylpeä, että saan esitellä teille tämän upean talon, joka rakentuu rakkaan kotikaupunkini Jyväskylän Asuntomessuille ensi kesäksi 2014. Erilainen, moderni, tinkimätön, uskalias ja ennen kaikkea upea minimalistinen kokonaisuus, joka tulee yllättämään jokaisen vieraan. Toiset rakastavat ja toiset… Siinä missä Maja ravisteli viime kesänä messukansaa, uskon että tämä talo tulee olemaan yksi kuumista puheenaiheista Jyväskylän messuilla. 

Se on sisältä täysin valkoinen ja ulkoa musta. Talon ulkoseinät kulkevat tontin rajoja pitkin ja oma piha jää atrium-talon suojiin.  Kokonaisuus on jotain, mitä Suomessa ei olla ennen nähty. 

Valkoinen sisäpuoli on valoisa ja ikkunat ovat suuria. ”Konseptiin kuuluu myös Space Age-tyylinen rohkea, leikkisä, värikäs ja kierrätetty sisustus high-low-ajatuksella.”

”Tarkoituksenamme on rakentaa koti, joka on innovatiivinen, tyylikäs, kestävä ja josta voisi jopa käyttää sanoja hullu ja mielenkiintoinen.”

”Halusimme luoda konseptin, jossa yhdistyisi tulevaisuuden asuminen, ajattomuus, kestävyys, homeettomuus, ekologisuus ja kierrättäminen. Emme halunneet rakentaa vallalla olevien rakennustyylien mukaisesti, vaan halusimme talon, jonka muotokieli olisi moderni, upea ja mielenkiintoinen. Ajatuksia herättävä.”


”Valittuna onkin ainoastaan yksi materiaali seiniin, yksi sisäkattoon ja yksi materiaali lattiaan ja terassille. Värinä ainoastaan puhdas valkoinen.”

Huikeaa ja hengästyttävää. Minulla on ilo päästä seurailemaan Luckin perheen rakentamistaivalta ja odotan innolla talon valmistumista. Sinäkin pääset mukaan klikkaamalla uunituoreelle Talo Luck – sivustolle, sieltä löytyy blogi ja paljon tietoa talosta ja sen tulevasta sisustuksesta. Suosittelen myös hyppäämään Talo Luckin Facebook-sivuille fiilistelemään tämän talon vaiheita. 

Odotelkaa te muut joulua, mutta minä kyllä jo vähän hehkutan mielessäni ensi kesää 😉

Kuvat ja lainaukset Talo Luckin sivuilta rakentajaperheen luvalla. 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 2 lokakuun, 2013 - 8:19 am

Tää on niin pakko nähdä ensi kesänä, näyttää sen verran upealta! 🙂 Mielenkiinnolla jään seuraamaan Luckin raksaprojektia ja taidan heti mennäkin kurkkaamaan tulevaa sisustusta! 🙂

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:35 am

Kyllä, ilo odottaa ensi kesän messuja! 🙂

Reply
Sini 2 lokakuun, 2013 - 8:42 am

Wau. Näyttää todella upealta! Hyvä Jyväskylä. Vihdoinkin jotain todella erikoista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:36 am

Täsmälleen samaa mieltä!

Reply
Sini 2 lokakuun, 2013 - 8:42 am

Wau. Näyttää todella upealta! Hyvä Jyväskylä. Vihdoinkin jotain todella erikoista.

Reply
-HEINIE- 2 lokakuun, 2013 - 8:45 am

Wautsi, tästä mie tykkään ja isosti!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:36 am

Tästä tulee niin hieno!

Reply
Erja / Ihmeidentekijät 2 lokakuun, 2013 - 9:01 am

Siis huh, huh miten ihana toteutus. Ainoastaan ”lähes ikkunaton” lause tuolla sivustolla ei kuulostanut hyvältä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:37 am

Rakentaja-Heidi tuossa alempana avaakin sitä, mitä ikkunaton tarkoittaa ulkosivustolla. Upea talo, kertakaikkiaan!

Reply
Tinttu 2 lokakuun, 2013 - 9:10 am

Ohoh, kolahti ja kovaa. Meidän taloprojekti on vasta ideointivaiheessa, tässä tuli jo monta hyvää ajatusta palloteltavaksi. Talon muotoilu on kyllä prikulleen mieleeni, innolla jään seuraamaan, miten homma etenee ja miltä kokonaisuus näyttää valmiina.
Kiitos myös sinulle ihanasta blogista, itsekin Jyäskylän tyttönä olen saanut blogistasi monta kivaa paikallisvinkkiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:37 am

Kiitos Tinttu! Tätä projektia on tosi mielenkiintoista seurata 🙂

Reply
Anonymous 2 lokakuun, 2013 - 9:16 am

Tätä en kyllä ymmärrä ”Talon ulkoseinät kulkevat tontin rajoja pitkin”. Sittenhän perustukset tulee naapurin puolelle. Ja jos seinää tarvitsee vaikka maalata, niin pitää mennä naapurin puolelle työskentelemään. Yleensä rakentaa vähintään 4 m päähän rajasta. Ehkä oli tarkoitus sanoa että talon ulkoseinät kulkevat tontin rajojen suuntaisesti? Muuten voin vain todeta että tasakattoja rakennettiin innokkaasti 70-luvulla ja sittemmin niitä on yhtä innokkaasti muutettu harjakatoiksi. Miksiköhän… 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:38 am

Saat vastauksen ihmettelyihisi vähän alempana kommenttiboksissa 🙂

Reply
Heidi 2 lokakuun, 2013 - 9:42 am

Mielenkiintoinen! tykkään paljon tuosta suojatusta sisäpihasta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:39 am

Se on piha kyllä oma ihana rauhallinen pesänsä!

Reply
littleB 2 lokakuun, 2013 - 10:37 am

Oooh, näyttää mielenkiintoselle! Odotan innolla näkemistä livenä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:39 am

Kyllä se kesä sieltä pian tulee 😀

Reply
Anonymous 2 lokakuun, 2013 - 12:41 pm

Tää on juuri sellainen talo, jonka itse rakentaisin. Erityisesti Atrium-piha. En ymmärrä lainkaan suomalaisia avonaisia pihoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:40 am

Tässä on paljon uudenlaista ajattelua, todella mielenkiintoinen messukohde. Tai ennenkaikea KOTI.

Reply
Minna, Meidän Harmoniaa 2 lokakuun, 2013 - 2:45 pm

Blogissani hieman erinlainen haaste sinulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:40 am

Kiitos! Jäin pohtimaa, että meneeköhän liian henkilökohtaiselle tasolle…?

Reply
Minna, Meidän Harmoniaa 3 lokakuun, 2013 - 6:37 pm

Ymmärrän hyvin 🙂

Reply
Saariston kasvatti 2 lokakuun, 2013 - 3:00 pm

70-luvun rakennusmalli siis palaa tasakattoineen? onhan näitä atriumpihoja tehty ennenkin, ei ehkä ihan tällä tyylillä. 🙂 Ihan hyvä vaan, onpahan oma tönö sitten hittituote parin vuoden päästä 😀 Tuota tasakattoa itsekin ihmettelen, vaikka uskon että nykymateriaaleilla ja tiedoilla niistäkin voidaan saada toimivia. Mutta kyllä tämä rakennusala tuntuu kulkevan samaa kehää vuodesta toiseen. Ja opitaanko virheistä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:41 am

Hyviä kysymyksiä, joihin saatkin vastausta itse rakennuttajalta tuossa alempana 🙂

Reply
Vekarus 2 lokakuun, 2013 - 3:31 pm

Upealta näyttää! Ihanaa loppuviikkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:41 am

Kiitos samoin!

Reply
Heidi Luck 2 lokakuun, 2013 - 4:30 pm

Hei kaikki ja kiitos kannustavista ja muistakin kommenteista. Täällä kommentoi rakennuttaja Heidi. Anonyymi tuolla ylempänä mietti talon sijoittumista tontin reunoihin kiinni. Talon kolmella sivulla ei ole naapureita lainkaan, vaan talo sijoittuu yhdeltä seinustaltaan kadun varteen ja kaksi sivua on rajoittuu kaupungin maihin. Näihin kolmeen sivuun jää noin metrin verran suoja-aluetta ja tämä yhdeltä sivulta naapurin tonttiin rajoittuva seinä täyttää sille asetetun neljän metrin suoja-alueen. Vaikka tässä yhteydessä puhummekin tasakatosta, katto ei rakennusteknisesti tule olemaan aivan tasainen. Vesien poistumiseen ja lumenpainoon on kiinnitetty erityishuomio, nimenomaan vanhan rakennustavan mukaan rakennettujen tasakattojen ongelmatiikan vuoksi. Toivottavasti olemme onnistuneet välttämään sudenkuopat. Erjalle kommentti tuosta ikkunattomuudesta, sehän ei päde kuin ainoastaan talon kahdella sivulla ja nimenomaan atriumin ”ulkopuolella”. Sisäpuoli onkin sitten täynnä ikkunapintaa. Hienoa, että talo herättää mielipiteitä ja ajatuksia. Tällainen muoto sopii toisille ja toisille ei. Onneksi meillä on valinnanvaraa tehdä jokaiselle omannäköinen koti. Kiitos vielä kommenteistanne ja Kertulle tämän jakamisesta.

Reply
piipadoo 2 lokakuun, 2013 - 10:03 pm

Talo on kerrassaan upea! Jyväskylän asuntomessuprojektissa mukana olevana on hienoa saada keskustelua herättäviä kohteita kokonaisuudessaankin upeaksi muodostuvalle alueelle! Toivottavasti mahdollisimman moni tulee ensi vuonna katsomaan paikan päälle talo Luckia ja tottakai myös muita kohteita! 🙂

-Piia

Reply
Anonymous 2 lokakuun, 2013 - 10:05 pm

Kiva kuulla, että tasakattoisuuden ongelma kohtiin on panostettu. Omaa silmää miellyttää kovastikkin tasakattoisuus, joten kiva kuulla miten niiden ongelmat on ratkaistu.

Onnea tulevaan taloprojektiin! Toivottavasti saatte haluamme kodin. <3 Täällä ruudun puolella hiirikäsi, jo ihan syyhyää blogisi päivitä nappulan painamisesta. Innolla jään odottamaan lopputulosta!

Mölykoppa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:43 am

Kiitos Heidi vastauksistasi! Se on vain hyvä, että talo herättää ajatuksia. Asuntomessut eivät mielestäni ole ”ihan kivojen”- talojen esittelypaikka 😉

Reply
Heidi 3 lokakuun, 2013 - 8:41 pm

Juuri näin Kerttu! Vaikkei malli ja muoto osuisikaan täysin omaan pirtaan, voi kaikesta saada vaikutteita ja ideoita, joita voi sitten toteuttaa oman maun mukaisesti. Vaikka en esimerkiksi itselleni haluaisikaan hirsitaloa, ovat ne useasti todella kauniita ja arvostan niiden ominaisuuksia ja henkeä. 🙂 -Heidi

Reply
Jen 2 lokakuun, 2013 - 7:33 pm

Mielenkiintoista. Kohteen muotokieli on makuuni ja atriumpihat lähellä minun sydäntä, joten seuraan tätä kohdetta innolla jo senkin takia. Onneksi ”tasa”kattojen detaljit ovat kehittyneet sitten 70-luvun, joten itseki voisin sitä omaan talooni harkita. Ihana saada messuille jotain muutakin, kun niitä ”perustalopakettemalleja”. Ensi kesää innolla odottaen. 🙂

Blogissani on sulle muuten haaste. http://casavolmari.blogspot.fi/2013/10/minun-matkakarttani.html

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:38 am

Hauskaa nähdä tämä sitten livenä! Kiitos haasteesta 🙂

Reply
Ruut 2 lokakuun, 2013 - 7:52 pm

Kaunis ja ihanan erilainen tavallisiin talopaketteihin verrattuna!!! 🙂 Voi kun odotankin ensi kesän messuja kun ne kerrankin täällä ovat! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:43 am

Onneksi on kerrankin lyhyt messumatka! Ja pääsee vielä monta kertaa ;D

Reply
Kähmäräpälä 2 lokakuun, 2013 - 8:20 pm

Kuulostaa ja näyttää mielenkiintoiselta kohteelta 🙂 . Tykkään katsella näitä vähän erilaisia koteja, vaikka omassa mennäänkin tutulla ja turvallisella linjalla.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:43 am

Niinpä! Sitähän varten ne messut ovat, että saadaan vähän uutta ihmeteltävää rakennus- ja sisustusaloille 🙂

Reply
Sara 2 lokakuun, 2013 - 9:33 pm

Talo on ehkä vähän liian pelkistetty omaan makuuni, mutta ehdottomasti tulen seuraamaan projektin etenemistä. Ehkäpä tulen messuillekin ensi kesänä katsomaan sitä. 🙂 Minusta on hienoa, että joku uskaltautuu tekemään täysin omannäköistä, vaikka se poikkeaakin massasta. Onnea rakentamiseen Luckin perheelle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 lokakuun, 2013 - 7:44 am

Talo on juuri perheennäköinen ja heidän unelmansa. Se on paras lähtökohta rakennusprojektille. Asuntomessujen tapauksessa me saamme muutkin nauttia tämän työn hedelmästä 🙂

Reply
lisbet e. 3 lokakuun, 2013 - 1:24 pm

Ooooooo… Mulla jäi Hyvinkään messut välistä, joten odotan Jyväskylää sitä suuremmalla innolla! Näköjään on mitä odottaa. Ja sitä seuraavien messujen rakentamista seuraankin tästä vierestä lähes päivittäin:D

Reply
Kristiina 6 lokakuun, 2013 - 10:48 am

Onpa upea! Ainakin ulkoisesti tärähtää suoraan minun makuhermoihini 🙂 Tuossa ”sisäpihassa” on jotain samaa kuin Marcella Kasparin talossa, josta luin uusimmasta Divaanista. Tykkään! Ensi vuoden messut ovat aika kaukana, Jyväskylään on pitkä matka täältä etelästä, mutta täytyy reissua tosissaan harkita.

Reply

Jätä kommentti