Asuntomessut 2014: Hauhaus – koti koirille ja ihmisille

by Kerttu
Tehdään alkuun pieni ajatusleikki:  Lähdet aamulla töihin ja jätät lemmikkisi normaaliin tapaan kotiin. Tiedät, että koirallasi on taipumista haukkumiseen poissaollessasi. Kerros- ja rivitalossa tämä on kurjaa myös naapureille, omakotitalossa päivän räkyttäminen stressaa lähinnä koiraa. Kun haukkusirkus jossain vaiheessa alkaa, avaat kotiisi netin kautta toimivan videoyhteyden. Näet, että Puppe haukkuu pihalla kulkevaa työmiestä. Avaat mikrofonin ja otat puheyhteyden kotiin. Kiellät haukkumasta ja  rauhoittelet äänelläsi kiihdyksissä olevaa koiraa. Kun tilanne kotona rauhoittuu, voit etänä pudottaa herkkuautomaattiin kiitokseksi nappulan. 
Espanjanvesikoira Carlokselle ja sen kaverille Turcalle tämä tulee olemaan arkipäivää. Heidän uusi kotinsa on nimeltään HauHaus, talo joka on rakennettu koirien ehdoilla. Kaikessa on huomioitu nämä Espanjan koiratarhoilta pelastetut karvakorvat: materiaalit, värit, tekstiilit, huonekalut ja akustiikka on toteutettu koirien ehdoilla. 

Muuttovalmis Ainoakoti on 118 neliöinen talo, jonka toteuttamisessa on noudatettu napakkaa budjettia ja vältetty pröystäilyä. 

Siinä missä Asuntomessut tuovat verkkokalvoillemme monenlaisia linnoja ja palatseja, on oikeastaan aika freesiä nähdä myös tavallisia taloja erikoisella näkökulmalla.

Ennakkopressipäivänä piha oli vielä rakenteilla, mutta kuulin, että myös se suunnitellaan koiraystävälliseksi. Aidatulla pihalla kelpaa ulkoilla, agilityesteet tarjoavat virikettä ja onpahan karvakaksikolle luvassa oma lepokeidaskin. 

Kodin sävyt ovat hyvin maanläheisiä ja kaikki materiaalit ovat tassunkestäviä.

Kalusteet ja piensisustus on Kodin1:n valikoimista.

Saunasta en ottanutkaan kuvaa, mutta kuulin, että espanjanvesikoirat pitävät saunomisesta ja niille on myös varattu tilaa  lauteilta.  

Vaikka meillä on koira, tämä omistautuminen lemmikeille tällä tasolla tuntui aluksi vähän hassulta. Sitten aloin pohtimaan tarkemmin. Emme ihmettele, jos jossain talossa on kokonainen alakerta varattu moottoriurheiluharrastukselle tai elokuvahuoneeseen rakennetaan kymmenien tuhansien eurojen hifijärjestelmä. Arvostan sitä, että ihmiset osaavat ja uskaltavat elää niin kuin haluavat ja antavat elämäntapansa näkyä myös omassa kodissaan. Tässä talossa on varmaa, että  rakkaus koiriin ei jää huomaamatta. Ja rakkaus ei ole kovin pölhö lähtökohta oman kodin suunnittelulle 🙂

Mitä ajatuksia talon rakentaminen koirien ehdoilla sinussa herättää? 

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Anonymous 4 toukokuun, 2014 - 3:23 pm

Hauska idea, arvostan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 toukokuun, 2014 - 9:34 pm

Todellakin!

Reply
Jutta// Projekti Verkaranta 4 toukokuun, 2014 - 4:02 pm

Minäkin arvostan! Todella korkealle. Mielenkiintoinen näkökulma lähteä tekemään kotia, mutta todella raikkaan erilainen. Kuitenkin koti on ihan kodin näköinen eikä sieltä huuda jokapaikasta ”tämä tehtiin koirille”. Siitä plussaa. Alustuksen jälkeen nimittäin itselleni tuli sellainen olo, että huih – kai ihmisetkin otetaan huomioon. Mutta todella kodikkaalta näyttää ja pihalle koirien virikkeitä – upeaa omistautumista! Nämä ennakkojutut ovat kyllä mielenkiintoisia, eli mielenkiinnolla odottelen messupostauksiasi jatkossakin, koska tänä vuonna emme messuille itse pääse 🙂

Iloa sunnuntaipäivääsi Kerttu!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 toukokuun, 2014 - 9:35 pm

Kiitos Jutta! Muutama ennakkojuttu antoi pienen kurkistuksen, mutta kyllä se todellinen messuelämys syntyy sitten paikanpäällä. Harmi, että ette pääse, Jyväskylään kyllä kannattaisi tulla 😉

Reply
Sanna InspiredByLove 4 toukokuun, 2014 - 11:09 pm

Rakkaus ei todellakaan ole pölhö lähtökohta kodille, oli se sitten koirat, kissat, lapset, aikuiset tai vaikka kauniit valaisimet! 😉 Mukavaa viikkoa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 5 toukokuun, 2014 - 9:35 pm

Se on osimoilleen näin, darling <3

Reply
Anonymous 8 toukokuun, 2014 - 11:49 am

Ja jo tuokin on huippua, että joku vielä tänä päivänä rakentaa ihan normaalin, tavallisen kodin. Olen kyllästynyt niihin linnakkeisiin, joita nimitetään kodeiksi. Suurimmassa osassa niistä keittiön virkaa toimittaa pieni baaritiski ja pari jakkaraa, ei edes paikkaa ruokapöydälle. Ihana päästä katsomaan kotianne! Olen itse hankkinut pienen koiranpennun reilu kuukausi sitten, ensimmäisen elämässäni näin 55-vuotiaana. Mukavaa kevättä koko teidän hauveliperheelle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 9:39 pm

Onnea perheenlisäyksesta, koiranpennut ovat ihania! Ensi kesän messuilla on taloja jokaiseen makuun 🙂

Reply
Anonymous 15 toukokuun, 2014 - 8:22 pm

Heippa, mahdatko tietää, mikä on tuo keittiön pöydän päällä riippuva valaisin? Ihana!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 9:38 pm

Koko sisustus on Kodin Ykkösestä, sieltä kannattaa siis tiedustella 🙂

Reply
HauHaus / Liisa 29 toukokuun, 2014 - 8:41 pm

Innoluxin Candeo -kirkasvalovalaisin on kyseessä, ks. http://www.innojok.fi/valaisin/valaisin.php?valaisin=618 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 9:38 pm

Koko sisustus on Kodin Ykkösestä, sieltä kannattaa siis tiedustella 🙂

Reply

Jätä kommentti