Arjen pullamuruja

by Kerttu

Klo 03.15 Vauva itkee parisänkymme vieressä olevassa vuoteessaan. Ängen käden pinnasängyn pinnojen välistä ja silittelen poskea rauhallisesti, jotta poika nukahtaisi. Nukahdamme molemmat ja herään tunnin kuluttua käsi puuduksissa jumissa pinnasängyssä.

Klo 05.15 Kuuluu jokeltelua, se on huono merkki. Unisen itkun saa vielä usein taannutettua uneen, mutta virkeä jokeltelu merkitsee päivän alkamista. Rise and shine vaan, ei paljon naurata. Miksi en menen aikaisemmin illalla nukkumaan?

Klo 06.00 Puuroa vauvalle ja kahvia ja ruisleipä itselle, jospa se päivä tästä käynnistyisi. Vauva on selvästi väsynyt ja kiukuttelee, äidillä sama vika.

Klo 07.15 Lapsi menee ensimmäisille päiväunille. Ihanaa, oma rauhallinen aamuhetki! Ei nyt sentään, nyt on aika herättää eskarilainen aamutoimiin.

pullakahvit-1-5

Klo 8.30 Eskarilainen on eskarissa.

Klo 9.00 Kodinhoitohuone on kiireindikaattorini, joka näyttää hälyyttäviä lukemia. Alan järjestelemään viikon aikana kertyneitä puhtaita ja likaisia pyykkejä, laitan pahvit, sanomalehdet, kierrätyspullot, lasipurkit sun muut kierrätettävät materiaalit eri kasseihin ja kodinhoitohuoneen ovesta autokatokseen odottamaan.

9.30 Poika on painellut pesukoneen nappeja ja lakanapyykki pyöriikin kuudenkympin sijaan kolmessakympissä. Hän saa asennettua lapsilukon päälle ja joudun googlettamaan käyttöohjeet, jotta saan lukituksen pois ja oikeat asetukset takaisin. Vauva ei viihdy sylissä, mutta kun lasken hänet lattialle, hän kiipeää roikkumaan lahkeessa. Aika paljon kitinää, selitän kymmenkuiselle, että kyllä näitä kotihommiakin on joskus tehtävä. Hän näyttää siltä, että ei kiinnosta.

pullakahvit-1-6

Klo 10.30 Koti alkaa näyttää taas ihmimilliseltä paikalta elää. Mies ottaa pojan ja lähtee hänen kanssaan ulos. Minulla odottaa tammikuun laskujen tekeminen sekä tilinpäätöksen ja veroilmoituksen valmistelut. Inhokkihommia, otan kahvin ja Kismetin tsemppiavuksi. Mikä siinä on, että kun flunssa estää liikunnan, niin sitten herkkuja kuitenkin tekee mieli kaksinverroin?

Klo 11.30 Sisälle tulee punaposkinen ja hyväntuulinen poika, taisi pieni pulkkailu tehdä hyvää. Alan valmistelemaan lounasta ja mies lähtee hakemaan tyttären eskarista.
pullakahvit-1-3

Klo 12.30 Lähden hoitamaan valokuvauskeikan tulevaa postausta varten. Kotimatkalla mietin, miten mahtaviin tyyppeihin ja mielenkiintoisiin keskusteluihin tämä blogi on minua vienytkään.

Klo 15.00 Taas kotona ja näen hetkeni koittaneen ja suuntaan torkuille vauvan kanssa. Päiväunet eivät sovi minulle, mutta joskus ei muu auta. Lähes tunnin unien jälken olen aivan töttöröö. Otan tyttären matkaan ja lähdemme lenkille Hugon kanssa, jotta saan taas silmäni auki.

17.00 Päivällistä koko porukalle, tarjolle arkiklassikko eli pasta bolognese.

17.30 Mies lähtee viemään tyttöä harrastukseen ja jään kotiin vauvan kanssa. En edes yritän tehdä mitään kotihommia, vaan istun lattialla leikkimässä pojan kanssa ja lähetän pari What´s up-viestiä siskolle Osloon ja Melinalle. Pikkutyyppi pudottaa palikoita laatikkoon, hihkuu heitellessäni palloa hänelle ja työntää Everyday Designin tarjoiluvaunua kuin ralliautoa ympäri olohuonetta. Voi seinät ja kulmat, olette kovalla koetuksella!

pullakahvit-1-4

Klo 18.30 Saan idean tehdä pannukakkua iltapalalle ja googletan reseptiä. Päätän kokeilla Helsingin sanomien sivuilta löytyvää uutta ohjetta. Vauvaa ei huvittaisi olla enää lattialla, eikä leipominen onnistu yhdellä kädellä. Niinpä laitan hänelle viiden minuutin jakson Ukia ja saan sekoitettua ainekset ilman huutokonsettia.

19.00 Vauvalle iltapuuroa ja iltapesut.

19.30 Tytär tulee harkoista ja pannari uunista. Maistamme palaset mansikka-vadelmahillon kanssa ja ai että kun on hyvää! Suosittelen! Siivoilen keittiötä ja lattialle päivän ainana levittäytyneitä leluja. Onhan se kiva, että lapsiperheessä on siistiä edes yöllä 😉

20.00 Vauva alkaa olla valmis yöunille. Imetän hänet ja mies menee nukuttamaan, hän kun luulee että poika nukkuu silloin paremmin. Heh, kaikki keinot on otettava käyttöön. Välillä yö menee mainiosti ja välillä taas heräillään sen kymmenen kertaa. Olen aina sanonut, että vauvat ovat epäluotettavaa sakkia, koskaan ei tiedä miten käy.

pullakahvit-1-2

20.15 Tyttären iltapesut, iltasatu ja laulu. Rutiinit toistuvat joka ilta samalla tavalla, eikä uni tule jos kaavasta poiketaan.

20.45 Kuulostelen taloa, ihanan hiljaista. Mies menee iltapalalle ja itse istahdan koneelle. Luonnoksissa on monta postausaihetta, mutta päätän kirjoittaa ihan tavallisesta arjesta. Tämä päivä on ollut siinä mielessä leppoisa, että miehellä on ollut vapaata. Pian edessä on taas pitkiä päiviä lasten kanssa kolmestaan ja organisointi- ja delegointitaitoja saa käyttää.

21.15 Mietin, olihan tämä nyt sitten yhtään hyvä postausidea, ketä kiinnostaa päiväunet ja puuron keitot? Olen kuitenkin jo hyvässä vauhdissa, enkä viitsisi millään aloittaa alusta. Fiiliksellä mennään taas niin kuin niin monet kerrat tässä blogissa.

pullakahvit-1

21.45 Tulee mieleen, että tuo kuvissa näkyvä tarjoiluvati olisi ollut hyvä saada jotenkin luontevalla tavalla tekstiin mukaan. Sain sen Habitatin yhteistyöstä, mutta se ei näkynyt makuuhuoneen stailauspostauksessa. Enää ei oikein säteile, ehkä vain laitan linkin verkkokauppaan.

21.50 Valmista. Oikoluen tekstin läpi ja mietin, mikä voisi olla hyvä otsikko. Koska postaukseen valikoitui jo viikonloppuna otetut päiväkahvikuvat, päätän nimetä tämän Arjen pullamuruiksi. Aika tavallista, eikä mitenkään erityisen hehkeää. Mutta ei se pulla ja tuore kahvi ole huono yhdistelmä, varsinkin jos seura on hyvää.

22.00 Julkaisen tekstin ja linkitän sen Facebookiin. Selaan muutaman lempiblogin läpi ja surffaan matkailusivuilla. Matkakuume on kovassa nousussa. Päätän mennä ajoissa nukkumaan.

23.15 Ei helkkari, miten mä oon vieläkin hereillä….!

Saatat pitää myös

43 Kommentit

Marja 2 helmikuun, 2016 - 9:19 pm

Ihana teksti, Kerttu! Pystyin hyvin elämään päiväsi kuin olisin ollut kärpäsenä katossa. Kyllä tällaisesta aiheesta voi kirjoittaa, kun sen tekee niin hyvin kuin sinä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:20 pm

Kiitos Marja!

Reply
MaritaH 2 helmikuun, 2016 - 9:33 pm

Lapsettoman keski-ikäisen itseni elämään ei ollut paljoakaan yhtymäkohtia, mutta kokemuksemme kohtasivat viimeisessä merkinnässä :D. Silti koko postaus hyvin kirjoitettu, oli helppo elää mukana.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:21 pm

Kiitos MaritaH! Tämä vauvavuosi on kyllä aika extreme-aikaa, mutta pian se on meillä lopuillaan. Ja varmasti vielä kaipaan näitä hetkiä, jotka saa nyt välillä hulluuteen 😀

Reply
Meri 2 helmikuun, 2016 - 9:37 pm

Minäkin tykkäsin-aika samaa rataa pyörii omatkin päivät mutta silti jaksoin lukea kiinnostuksella loppuun asti. Aikamoinen touhuaja teiltä löytyykin:)Meillä on hieman auttanut 7kk pojan yöheräilyyn kun hän siirtyi omaan huoneeseensa nukkumaan, tosin haen hänet sitten aamuyöstä meidän väliimme pötköttämään. Tällä yhdistelmällä saamme kaikki nukkua aamuseitsemään, luksusta! Haluaisin kysyä vielä tuosta kauniista harmaan sävystä mikä teillä on seinissä, mikäköhän se on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:23 pm

Meillä yritettiin pojalle omaa huonetta, mutta siinä vaiheessa kun jompi kumpi meistä oli kuukauden nukkunut lastenhuoneessa patjalla kuukauden ajan vähintään klo 01-02 eteenpäin, niin päätimme ottaa pojan takaisin meidän makkariin. Saa sentään itse nukkua omassa sängyssä 😀

Maalista löydät lisätietoja täältä: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/taydellinen-harmaa-savykoodi/

Reply
Saija 2 helmikuun, 2016 - 9:47 pm

Luin hymyssä suin ? hyvin pystyy samaistumaan ja hyvin kirjoitettu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:25 pm

Kiitos Saija! Elämä on <3

Reply
retromoderni 2 helmikuun, 2016 - 10:07 pm

Minä kanssa pyörin teidän katossa. Kiva päivä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:25 pm

Perusarkea 😀

Reply
Kaisa J - Koti-ikävä 2 helmikuun, 2016 - 10:28 pm

Oi, tää oli ihana postaus! Paljon olet ehtinyt päivän aikana saamaan aikaiseksi. Ihailen teitä äitejä! <3

Ja tuo kuva, missä poika istuu pöydän ääressä ja koiruus odottelee mahdollisia tippuvia makupaloja, sai niin hymyn huulille. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:26 pm

Kiitos Kaisa! Tämä on sitä täyttä elämää sanojen kaikissa merkityksissä 😉

Reply
Leena h 3 helmikuun, 2016 - 12:04 am

Sä kirjoitat niin mainiosti ja taitavasti! Näitä postauksia on niin kiva lukea. Pystyin myös elämään mukana päivässä!? kaikki kirjoittamasi tempaa mukaansa. Kiva postaus tämäkin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:27 pm

Ihana kuulla, kiitos! <3

Reply
Terhi 3 helmikuun, 2016 - 5:55 am

Hyvin kirjoitettu. Kovasti hetkistä on arki pienten lasten kanssa. Jaksan aina ihailla arjen sankareita, äitejä. Mukavaa viikkoa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:28 pm

Kiitos paljon Terhi! Ihanaa loppuviikkoa sinnekin!

Reply
Melina / Minishow 3 helmikuun, 2016 - 8:49 am

Oi että, tuttua!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:29 pm

<3

Reply
Minna 3 helmikuun, 2016 - 9:06 am

Story of my life ?? eilenkin vielä viimeistelin blogia yhden aikaan ja meillähän herätään tunnetusti kuudelta… Olen myös ollut työntämässä vaunuja pihalla ennen kahdeksaa kun poika meni ekoille päikkäreille ja just jännittääkin, että miten sitä kahden kanssa pärjäisi jos isompi ei nukkuisikaan päiväunia! Mun on pakko nukkua päivällä tai hajoan ihan lopullisesti. ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:32 pm

Mitäs me äidit ja yrittäjät <3 Ei ole ainakaan vapaa-ajanongelmia 🙂

Reply
Sara 3 helmikuun, 2016 - 9:14 am

Pystyn palauttamaan nuo fiilikset oikein hyvin, vaikka lasten vauva-ajoista onkin aikaa. Tämmöinen Päivä Kertun kanssa -postaus on minusta oikein kiva arjen kuvaus. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:34 pm

Kiva kuulla <3 Se on muuten jänni miten tämä vauvavuosi unohtuu… Ehkä se on se väsymys 😀

Reply
Elina 3 helmikuun, 2016 - 9:49 am

Ihana postaus! Tuollaista se oli omalla kohdallakin vuosi sitten, kun olin kotona 1 ja 3 vuotiaiden kanssa, noin niinkuin suurin piirtein. Samat rutiinit päivästä toiseen ja joskus iltaisin sitä ihmetteli, miten voi olla niin väsynyt vaikka on vaan kotona ollut. Mutta kun ne tehdyt jutut listaa mielessään, niin oikeesti ei ole paljon paikallaan istunut… Eikä ne yöheräilyt ja uhmaikäisen kanssa taistelut ainakaan elämää helpottanut 😉 Nauratti muuten se kohta, että lapsiperheessä on ainakin yöllä siistiä, samalla tavalla minäkin siivoilen iltaisin. Uuteen aamuun on mukavampi herätä, kun vastassa ei ole edellisen päivän sotkut 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:35 pm

No just näin ja minulle se on ehkä hankalinta, että olen kotona, mutta en ehdi / pysty saamaan juuri mitään aikaan 😀

Reply
Kassu 3 helmikuun, 2016 - 10:44 am

Arki on ihan parasta luettavaa 🙂
Meillä on samanikäiset lapset + yksi 2,5v siinä välissä. Jotenkin itse päädyin ajattelemaan, että voi kun se oli helppoa kahden kanssa, mutta sitten tajusin… Ei se ollut. Se tuntui silloin hetkittäin haastavalta. Nyt kun lapsia on kolme, miettii, että onhan tämä nyt ihan erilaista kuin kahden kanssa ja kädet eivät enää riitä samaan suoritukseen millään. Ja varmaan kävisi niin, että jos lapsia olisikin neljä (lapsilukumme on kyllä täynnä eli pelottavaa pohdittavaa jossittelun asteellakin!! Hih) niin miettisin, että olipa helppoa kolmen kanssa 😉
Eli ei tästä varmaan mitään irti saa… 5-henkiseen perheeseen kun iskee mahatauti niin voin kertoa, että kodinhoitohuone alkaa olla toinen kotini ja yöllisestä rauhasta ei tietoakaan. Sitä vaan yritän täällä viestittää, että hyvä teksti ja ihana arki – kaikesta huolimatta 🙂
Vasta jälkikäteen sitä ymmärtää kuinka pian lapset kasvavat ja itse haluan nauttia kaikista näistä hetkistä (voiko oksutautinen äiti kirjoittaa näin??), ettei jälkikäteen harmita kun ei ollut läsnä. Nukkua saa ja voi silloin kun pystyy eli hyvä jos sait päikkärit onnistumaan. Ehkä mäkin vielä joskus kun nämä pikkuihmiset suostuvat nukkumaan päikkärinsä samaan aikaan 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:36 pm

Kiitos Kassu! Se joka sanoo, että kaksi lasta menee siinä missä yksi tai kolme siinä missä kaksi, valehtee 😀 Jokainen vaatii oman huomionsa ja hoivansa ja kun lapsi muuttuu, sen tarpeet muuttuvat mukana.

Fiksuja ajatuksia sinulla arjesta ja elämästä <3

Reply
Jonna 3 helmikuun, 2016 - 10:47 am

Hei just tällaista tekstiä on kiva lukea. Edellisestä vauva-ajasta on aikaa muutama vuosi mutta nyt tuli hankittua koiranpentu, joka tekee unesta repaleisen ja kodista kaoottisen… Helppo samaistua ja kuvasi on niin täydellisiä niin ei-niin-hohdokkaasta arjesta on helpottavaa lukea. Ihminen siis sinäkin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:38 pm

Onnea karvaisesta perheenlisäyksesta <3 On siinäkin oma hommansa, ennenkuin koira oppii tavoille <3 Ja todellakin, ihan tavallinen ihminen minäkin 🙂

Reply
Nippe 3 helmikuun, 2016 - 11:12 am

Innolla ja kauhulla odotan kesällä syntyvää nro 4 syntyväksi sillä juuri tuotahan se arki on. Pieniä hetkiä arjessa, väsymystä mutta onnellisia koululaisia tulossa kotiin valmiille välipalalle. Yhteisiä läksyhetkiä pienen päiväunien aikaan, jäätäviä silmäpusseja ja hormoni itkukohtauksia. Sitä se on arki.
Täällä vielä töissä ollessa sitä silti haaveilee ja on onnellinen että kaikki tuo vielä kerran edessä <3
Lapset ovat niin ihania ja rasittavia ja aivan ihana ihmeitä! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:39 pm

Sinä sen sanoit juuri niin kuin asia on <3 Onnea odotukseen! Kaikki menee varmasti hyvin!

Reply
Ulla 3 helmikuun, 2016 - 11:43 am

Tämähän oli aivan loistavaa luettavaa tämän toisen kotiäidin mielestä. Kiva lukea toisten arjesta, auttaa jaksamaan omassa arjessa kun näkee että samanlaista sitä muillakin on. Vauva menee aamuseiskalta ekoille päikkäreille ja yöksi siivoillaan – lapsiperhe-elämää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:40 pm

Heh, juuri näin 😀 Elämää, ei sen enempää!

Reply
Ulla 3 helmikuun, 2016 - 11:43 am

Tämähän oli aivan loistavaa luettavaa tämän toisen kotiäidin mielestä. Kiva lukea toisten arjesta, auttaa jaksamaan omassa arjessa kun näkee että samanlaista sitä muillakin on. Vauva menee aamuseiskalta ekoille päikkäreille ja yöksi siivoillaan – lapsiperhe-elämää!

Reply
Reetta 3 helmikuun, 2016 - 12:12 pm

Ihana! Nauroin hersyvästi siistille yökodille ? Ehdotan, että teet vastaavan postauksen kun palaat takaisin työelämään. Uskoisin, että vauhtikertoimet sen kun vain lisääntyvät. Kolme vee kaksosten yh-äitinä tuntuu, että filmi on koko ajan pikakelausasennossa. Minuuttiaikataulut akselilla kotitarhatyötarhakoti saavat pään välillä niin pyörälle, että pysäytetty still-kuvatilamahdollisuus olisi vapauttavaa. Tuot iloa harvoihin omiin lukuhetkiin! Blogit sopivat ruuhkaäitien lukemistoksi, koska viidessä minuutissa ei paria postausta enempää ehdi. Onneksi on tabletit ja blogit!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:41 pm

Voi olla että päivätöihin paluun jälkeen minulla ei ole enää aikaa kirjoittaa tätä postausta 😀 Voimia sinne arkeen, voin uskoa että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Mutta onneksi myös tuplasti rakkautta <3

Reply
idahhh 3 helmikuun, 2016 - 12:17 pm

Nää on ihan parhaita nää sun ”arki” postaukset! Sulla on sana hallussa höystettynä hersyvällä huumorilla 😀 <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:45 pm

Kiitos paljon!

Reply
Tiina 3 helmikuun, 2016 - 12:48 pm

Haha, tää oli tosi hyvä kirjoitus ja niin tutulta kuulostaa 🙂 Miekin hetki sitten alottanu blogin kirjottamisen ja blogien seuraamisenkin yleisesti, niin silläkin osin tämä teksti upposi. Mielestäni siulla on oikea asenne elämään (mm. lapsen nukkumiseen liittyen), mitä miekin yritän pitää yllä, joskus paremmalla ja joskus huonommalla menestyksellä.
Tsemppiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:47 pm

Kiitos Tiina, kiva kuulla! <3

Reply
Vilja @ muotoseikka 3 helmikuun, 2016 - 2:41 pm

Hauska postaus. Arki kiinnostaa aina. Itsekin luin joka sanan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:48 pm

Kiitos Vilja <3

Reply
Netta - Syyskuun kuudes 4 helmikuun, 2016 - 8:00 pm

Voi kuinka mä nauraisin kippurassa tuolle vauvat on epäluotettavaa sakkia kohdalle, ellen olisi juurikin nukuttamassa yhtä samanmoista. Ihana postaus – arkea ja juhlaa, kävin myös kurkkaamassa upeaa juhlapukua. Välillä pullanmuruja toisinaan taas kuohuvaa, elämä <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 helmikuun, 2016 - 9:50 pm

Elämää tosiaankin! Tänään on ollut vauva vähän kiukkuinen, kunnes sitten juuri nukkumaan menon aikaan sai hirmuisen kikatushepulin olohuoneessa. Isosisko kysyi vilpittömästi, että mitä varten veli on koko päivän säästellyt tuota hyvää tuultaan? 😀 Vauvat, ei voi luottaa!

Reply

Jätä kommentti