Unelmissa moderni mökki

by Kerttu

Jatketaanko taas vähän haaveilua? Tai suunnittelua, riippuu vähän miten asiaa katsoo 😉 Viime viikkoina olen tutustunut suureen määrään valmismökkejä etsien inspiraatioita ja toiveita siitä, miltä oma kesäpaikka voisi näyttää. Mökkihaaveita-postauksessa kerroin tarkemmin nykytilanteesta, sen lukemalla pääsee kärryille ajatuksistani.  Uskoisin, että kahden pienen makuuhuoneen ja reilun kokoisten oleskelutilojen kokonaisuus olisi meille passeli. Riippuen mökin mallista, parvi voisi tuoda lisätilaa, mutta tähän postaukseen kokosin yksitasoisia ratkaisuja. Tontille on tulossa savusauna rantaan ja lisäksi siellä sijaisee vanhempien saunamökki, joten voisi olla järkevää, että mökkiin kuuluisi oma sauna (ei enempää erillisiä saunarakennuksia). Mitä pidemmälle olen suunnitelmia vienyt, sen todennäköisempää on, että sopivaa ei löydy valmiista katalogista. Mutta näissä on ihastelemaani henkeä, katsokaas!

Kontio Glass House

”Kontio Glass House -mallisto syntyi intohimostamme modernia arkkitehtuuria ja hirsirakentamista kohtaan. Yhdistimme pelkistetyt materiaalit; jykevän luonnollisen hirren ja keveän lasin tavoitteenamme tehdä vapaa-ajan pieniä tilaihmeitä. Mittasuhteiltaan ihmislähtöinen ja neliöiltään kompakti Glass House -mallisto tarjoaa harkittujen pohjaratkaisujen ja suurien lasipintojen ansiosta runsaasti avaruutta. Sisä- ja ulkotilojen rajat hämärtyvät ja vuorokauden ja sään vaihtelut tulevat osaksi sisustusta. Glass House mallistomme sisältää paljon muuntelumahdollisuuksia.”

41277

Sunhouse

”Sunhousen Linjakkaat Talot -malliston moderni huvila tuo maiseman sisään, samalla kun rakennuksen ulkohahmo varjelee itse maisemaa. Mataluutensa ja kapean runkosyvyytensä ansiosta rakennus myös piiloutuu luontoon mahdollisimman hyvin. Linjakas ja moderni huvila on suunniteltu niille ihmisille, jotka pitävät vähäeleisestä tyylistä ja selkeästä arkkitehtuurista. Linjakkaat Talot -mallisto edustaa modernia, uuden ajan, kestävää huvila-arkkitehtuuria parhaimmillaan. Mallistolle tyypillisiä piirteitä ovat suuret lasipinnat ja avarat katetut terassit.”

s_270

 

Plus Huvilat

”Yksi makuuhuone ja avarat oleskelutilat. Plushuvila 60 on mahdollista laajentaa vierasmaja- tai saunaosalla samoin kuin isommatkin mallimme, jolloin kokonaislaajuus on n. 80m2. Vaikka Plushuvila 60 on kooltaan melko pieni, tekevät avarat oleskelutilat, laajat terassit ja isot lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat siitä paljon kokoistaan avaramman tuntuisen.”

plusvilla_l_01

 

Suurten toimijoiden lisäksi haluan kartoittaa myös pienempien yritysten mallistoja ja niiden muunneltavuutta. Jos mielessä on hyviä toimijoita tai olette olleet erityisen tyytyväisiä omaan mökinrakennusprojektinne sujuvuuteen, vinkkaa ihmeessä kommenttilaatikkoon!

Ps. Täällä ollaan jo lomatunnelmissa ja blogi päivittyy vähän normaalia verkkaisemmin. Toivottelenkin ihanaa syyslomaa kaikille, joilla sellainen on alkanut!

(Kuvat ja kursivoidut tekstit valmistajilta)

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Ek 16 lokakuun, 2016 - 9:31 pm

Ehdottaisin Salvosta.

Reply
Hanna H 17 lokakuun, 2016 - 6:31 am

Hienoja malleja, joku tuontyylinen olisi minunkin unelmamökkini. 🙂

Reply

Jätä kommentti