Hurmaava mökkijuhannus

by Kerttu
Hurmaava mökkijuhannus

Elämämme ensimmäinen juhannus omalla mökillä oli niin ihana kun vain uskalsin toivoa.  Kevään raksarutistus palkittiin kauniilla keleillä ja mökillä, jossa yhdeksänhenkinen juhannusseurueemme sai nauttia toimivista puitteista. Oli ihana huomata käytännössä, että tilat toimivat niin kuin ne on suunniteltukin.

Pääsen myös purkamaan blogissa  mökinrakentamisen viimeisimpiä vaiheita ja pian pääsette kurkistamaan niin pintakäsittelyihin kuin kiintokalusteisiin ja sisustukseen. Nyt kuitenkin muutama fiilistelykuva keskikesän juhlasta.

Tämän juhannuksen hitti oli sup-lauta, joka viihdytti niin lapsia kuin aikuisia. Isommat uimataitoiset tytöt suppailivat keskenään tuntikausia ja pienemmän pääsivät nopeammille pyrähdyksille aikuisen kanssa. Näille neideille todennäköisesti kasvaa vielä kesän aikana evät, eilenkin saunoivat, uivat ja suppailivat kolmeen eri otteeseen ehkäpä melkein täyden työpäivän verran tunteja. Ihan parasta.

Olen haaveillut, että mökistä tulisi onnellisten kohtaamisten paikka. Sellainen, jossa voi sukulaisten ja ystävien kanssa nähdä kiireettä, vähän kuin toisessa ulottuvuudessa. Päivät menivät valtavan nopeasti ja pienet mökkitouhut saunanlämmityksestä ruuanlaittoon rytmittivät päivää.

Neljän päivän mökkeily oli täydellinen aloitus kesälomalle, sillä irtaannuin viime viikon stressaavista hetkistä, työasioista ja to do-listoista täydellisesti. Ja kun huomaa pysähtyvänsä riittävän usein ihmettelemään pihapiirin kesyä mustarastasta, lähisaaresta vierailulle lipunutta sorsaperhettä tai ylvästä joutsenpariskuntaa, tietää maadoittuvansa sopivan lähelle luontoa.

Olen haaveillut, että mökistä tulisi onnellisten kohtaamisten paikka.

Toki mökillä on vielä monia asioita kesken ja pikkuhiljaa laitetaan kuntoon. Tärkeimmät kuitenkin toimii eli kattava aurinkopaneelijärjestelmämme on yllättänyt minut täysin: moderni systeemi mahdollistaa ihan normaalit  230 voltin sähkölaitteet jääkaapista muihin laitteisiin. Kaivovedestä saimme laboratoritutkimuksen tulokset ja meillä on laadukasta ja puhdasta juomavettä omassa kaivossa. Mökillä olemme siis omavaraisia veden ja sähkön suhteen ja se tuntuu merkitykselliseltä, toki myös mukavalta siksi, että näistä ei tule ensimmäistäkään laskua.

Onnellisin tunnelmin on käynnistetty tämä mökkikesä – vai sanoisiko mökkielämä. Monta kertaa mieheni kanssa ihmettelimme ääneen, että tämä paikka on tosiaan meidän. Luulen, että tänä kesänä nipistellään itseämme vielä monta kertaa.

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Hanna 24 kesäkuun, 2019 - 6:28 pm

Oi ihanuutta! Ja valtavan onnellista, että kaiken taipaleelle sattuneen jälkeen pääsette nauttimaan mökistä. Pystyn samaistumaan fiilikseen täysin, omien (ja muidenkin) käsien jälkeä pysähtyy ihmettelemään vielä pitkään. Aurinkopaneeleista kuulisin ilolla lisää, samanmoiset on suunnitteilla meidänkin mökille.

Reply
Niina 24 kesäkuun, 2019 - 6:48 pm

Todellakin onnellisten kohtaamisten paikka! <3

Reply
Minna 1 heinäkuun, 2019 - 4:52 am

Kivalta näyttää mökillä! Kerrotko mistä olet löytänyt nuo ihanat terassin tuolit?

Reply
Kerttu 3 heinäkuun, 2019 - 5:47 am

Hei! Nämä ovat Vekeltä, juttua tulossa blogiin pian 🙂

Reply
Jaana 25 kesäkuun, 2019 - 10:27 am

Ihania kuvia ja tunnelmia! Minua kiinnostaisi myös kuulla aurinkosähköstä lisää, meille myös suunnitteilla aurinkosähköjärjestelmää mökille. Mukavia mökki- ja lomapäiviä!

Reply
Silja 13 syyskuun, 2020 - 2:21 pm

Oi, aurinkopaneelisähkön toimiminen kuulostaa upealta! Aina pakko olla tietysti kriittinen uuden äärellä ? Toivottavasti teet postauksen tästä!

Reply

Jätä kommentti