Moderni mökki-wc eli kavereiden kesken huussi

by Kerttu

Pikkuisen hymyilyttää julkaista samppanjamatkan jälkeen vessapostaus, mutta tämä taitaa olla sitä kuuluisaa balanssia. Kuplivan kuohujuoman sijaan ajatukset ovat tiukasti arjessa ja ennen kaikkea lähestyvässä mökinrakennuksessa. Mökin kanssa kuviot ovat pääpiirteittäin selkeät Ykköspuun kanssa ja NEW SAUNA toimitetaan tontille heti kun maatyöt ovat tehty.

Meille ei tule sisävessaa, vaan mökkiolosuhteisiin sopiva huussi. Kevään mittaan olen selvitellyt vaihtoehtoja ja onnekseni täytyy sanoa, että ala on mennyt eteenpäin ja mukavuutta saa ilman juoksevaa vettäkin. Tietenkin myös sillä on väliä, miltä rakennus näyttää. Haluaisin sen olevan samaa sarjaa mökin ja saunan kanssa eli henkivän modernia ilmettä. En tiedä miksi, mutta haluaisin huussin olevan vähän perusulkovessaa isompi, ehkä siksi että saisin sitäkin vähän sisustaa. No, toki lisätila tuo myös mukavuutta.

Modernin ulkohuussin löytäminen valmiina ei olekaan mikään helppo homma. Valmistajat hoi, tässä olisi markkirakoa, jota kannattaisi takoa. Eihän tuollaista muutaman neliön koppia nyt kauaa nikkaroisi itsekään, mutta toisaalta haluaisin keskittää ajan ja voimavarat mökkiin. Totuus on myös se, että vessa olisi mukava olla paikoillaan heti kun raksahommat alkavat.

Tässä muutamia moderniin tyyliin sopivia valmisvaihtoehtoja:

Woodia ulko-wc (vasen ylhäällä)
Woodia City-malliston PuuCee pulpettikatolla on tilava ja tyylikäs WC -rakennus modernimpaankin ympäristöön.

Kekkilä kuivakäymälä 

Rikka Piha-Wc (vasemmalla alhaalla)
Rikka-Piha on ryhdikäs, modernia ja perinteistä tyyliä taidokkaasti yhdistävä, ajatton piharakennus.  Muotoilu on pelkistetty ja niissä on vain tarkoituksenmukaiset rakenteet. Rakennuksia voisi sanoa jopa funkkistyylisiksi ja ne ovat elementtirakentamisen vaihtoehto hirrelle.

Puucee Pihalinna (oikealla alhaalla)
Laadukkaista materiaaleista rakennettu huussi on kesämökin ulkohuone. Pihalinna PuuCee on tukeva, toimiva ja katseenkestävä huussirakennus, joka voidaan räätälöidä toiveiden mukaiseksi.

Kaikki mökkiläiset, jolla on hyviä (tai varoittavia) kokemuksia jaettavaksi, kommenttilaatikko on teidän. Mistä tyylikäs valmis huussi moderniin makuun ja millainen vessasysteemi toimii parhaiten? Kiitos jo etukäteen kokemuksista!

Kuvat ja esittelytekstit valmistajilta.

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Tiina 28 huhtikuun, 2018 - 8:24 am

Mää kirjoitin viime kesänä äitini mökin ulkovessasta, joka on reilun kokoinen ja kirjoitin tosin vain sen ihanuuden kantilta, mutta tässä linkki sinne 🙂

http://www.muitaihania.com/2017/08/01/mummin-mokin-sopo-ulkohuussi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 huhtikuun, 2018 - 9:03 am

Moikka Tiina! Aivan ihana, heittämällä söpöin näkemäni ulko-wc! Ja äitisi on löytänyt ytimen; vessaa saa myös sisustaa <3

Reply
Merja 28 huhtikuun, 2018 - 6:17 pm

Meillä on wc projekti sisustamista vailla. Ideoita kaipaillaan myös. Ulkokuoreen en voi vaikuttaa, sijaitsee autotallin yhteydessä. Itse pytty on ns. polttava systeemi, joka tarvii toisen pytyn kevyemmille tuotteille.

Reply
Katri 30 huhtikuun, 2018 - 2:16 pm

Itse törmäsin samaan ongelmaan muutama kesä sitten! Tarjolla ei ole moderniin tyyliin-soveltuvia ulkovalmisvessoja. Päädyimme lopulta suunnittelemaan ja rakentamaan sen itse. Satsasimme myös sisustukseen (leveään paneelia seiniin ja kattoon, kompostoiva käymälä ja pyöreää ikkunaa, josta merinäkymä) Nyt kelpaa ?

Reply
Aili Heinänen 1 toukokuun, 2018 - 7:24 am

Elolet on niin paras. Täysin hajuton ja kompostoi täysin valmiiksi.

Reply
Saara 2 toukokuun, 2018 - 10:22 am

Meidän mökillä on huussi, varasto ja aitta samaa rakennusta! Ettei ole pytinkiä toisensa perään. Onhan se kookkaampi kokonaisuus mutta toimii meillä.
Mihin tahansa päädyt, kaunis siitä tulee!

Reply

Jätä kommentti