Kun tuleva mietityttää

by Kerttu

Suloista sunnuntaita!

sunnuntai-1-2

Viikonloppuna on aikaa ajatella. Ehkäpä siksi, että energiani ovat puolittuneet ja välillä on vaan ihan pakko pysähtyä. Vähän harmittaakin, että en saa kovin paljon aikaiseksi, vaikka samaan aikaan tiedän, että nyt on aika ladata akkuja tulevaan. Siihen, joka edessä on, mutta josta en vielä mitään tiedä. Odotuksen odotus, raskaus ja synnytys ovat niitä harvoja asioita, joihin ei voi itse kovin paljoa vaikuttaa. Pitää nöyrtyä luonnon edessä, oppia itsestään uutta ja luottaa siihen, että asiat menevät ihan hyvin.

sunnuntai-1

Palasin elokuussa, raskauteni alkumetreillä kirjoittamaani postaukseen ”Murheet on tehty huomista varten”. Olin silloin päättänyt, että en stressaa ennakkoon, en kanna huolta asioista joita ei ole vielä tapahtunut, enkä varsinkaan rakenna tulevaisuudelle epätoivottavia skenaarioita. Esikoisen odotuksessa ajattelin naivisti, että mitä enemmän valmistaudun kaikenmaailman kurjiin juttuihin, sen todennäköisemmin ne eivät toteudu. Huijasin itseni klassiseen ”vahinko ei tule kello kaulassa”-ajattelumalliin,  jota en kyllä suosittele enää kenellekään 😉

sunnuntai-1-3

Päätökseni olla stressaamatta ennakkoon on pitänyt aika hyvin. Nyt äitiysloman kynnyksellä huomaan, että tuleva mietityttää. On ihanaa suunnitella vauvan huonetta ja hypistellä kaupassa pieniä potkupukuja, tuntea olon onnelliseksi ja onnekkaaksi. Onnen vaakakupissa ovat toiveet,  pelot ja surut. Kiinalaisessa filosofiassa puhutaan vastavoimista jin ja jang, jotka ovat perusvoimia ja vastakohtia. Ilman toista ei ole toista. Nyt vaan pidetään vaakaa balanssissa ja ohjataan ajatuksia elämän aurinkoiselle puolelle. Se jolla on eniten menetettävää, myös pelkää eniten.

Levollisia ajatuksia uuteen viikkoon toivottaen 🙂

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Heli 12 tammikuun, 2015 - 9:01 am

Oikein levollista ja ihanaa uutta viikkoa! 🙂
Itse myönnän sortuneeni samaan aina loppu raskaudessa myös. Väkisinkin sitä alkaa ajatukset siirtymään tulevaan synnytykseen, lapseen ja siihen että meneekö kaikki hyvin ja entäs jos ei menekään? Joten ehkä se on luonnon oma juttu sekin? Toivottavasti! :))
Tsemppiä loppu raskauteen ja nauti siitä mitä on vielä jäljellä. <3 Mulla ainakin on välillä ikävä sitä vatsaa ja sitä odotuksen ihanuutta. 🙁 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2015 - 8:16 pm

Kiitos Heli <3 Päivä ja viikko kerrallaan, onneksi ihan hyvin voinnein ja mielin. Vaikka onhan tämä tosi jännää! 🙂

Reply
Elviira 12 tammikuun, 2015 - 5:39 pm

Tuo on jännittävää aikaa. Niin paljon asioita – synnytykseen, terveyteen, vauva-arkeen tai vaikka omiin työkuvioihin liittyviä – jai useimmat sellaisia, joihin loppujuen lopuksi ei paljoakaan voi vaikuttaa. Minä muista, kuinka uusi perheenjäsen oli meidän perheeseemme tervetullut, toivottu ja hartaasti odotettu, mutta silti tunsin suurta (?) haikeutta loppuraskaudessa: minun ja esikoiseni erityinen suhde tulisi väkisin muuttumaan. Hänestä tulisi isoveli ja minulla olisi jatkossa kaksi lasta. Siis aivan ihana asia mutta silti jotenkin haikeaa. Jaksamista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2015 - 8:19 pm

Kiitos Elviira! Totta, jotenkin odotuksessa on haikeuttakin, vaikka vain pieni häivähdys. Meillä tytär odottaa niin valtavasti vauvaa, että olen onnellinen että hän saa sisaruksen. Mutta moni asia muuttuu ja paljon uutta opeteltavaa tulee. Pitää vain luottaa siihen, että asiat menevät hyvin ja elämä kantaa <3

Reply
Satu 12 tammikuun, 2015 - 10:09 pm

Hei! Käy katsomassa anu tammiste lastenhuoneet pinterestissä. Siellä on yksi kuva mikä voisi sopia teillekin vauvanhuoneen sisustusideaksi. Kuvassa on sama matto ja keltasävyiset taulut. Siitä voit saada jotain inspiraatiota.

Levollisia ajatuksia!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 tammikuun, 2015 - 8:05 pm

Pitääpä käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä!

Reply

Jätä kommentti