Lahjaksi rusettiluistelut Central Parkissa (melkein)

by Kerttu
Aineeton lahja: Rusettiluistelut Central Parkissa (no melkein)

Hiutaleet leijailevat hitaasti, jossain soi vanhanajan jazz. Taustalle piirtyvät pilvenpiirtäjät ja suurkaupungin tuhannet valot. New York City ja Central Parkin ikoniset rusettiluistelut ovat koonneet perheet ja rakastavaiset yhteen. 

Jouluna halusin antaa lahjaksi tavaran sijaan aikaa ja elämyksiä. Pohdin kuumeisesti, mitä aineetonta voisin antaa sisaruksille perheineen. Meitä on aikamoinen joukko.

Eilen  sain suuren perheeni kokoon Jyväskylän jäähalliin, jossa olin vuokrannut vain meille minijään käyttöömme.  Vaikka ensin fiilistelin rusettiluisteluja New Yorkin tyyliin, se mikä ympäristössä hävittiin, se fiiliksessä voitettiin.

Ennen joulua lähetin kaikille ”save the date” – kortin, jossa pyysin varaamaan kyseisen ajan joululahjaani varten, mutta en vielä paljastanut mistä on kyse. Joulupukki toi aattona perheenjäsenille kultaisen pussin, jossa oli kutsu, saman verran rusetteja kuin on perheissä jäseniä sekä  suklaata.

Lisäksi pyysin ilmoittamaan, jos tarvitsee lainaan luistimia tai kypärää.


Meitä oli todellakin paikalla ihmisiä kaksivuotiaasta vaariini, 20 rakasta tyyppiä!

Luistimilla oli useampi ensikertalainen, joille juuri ajettu jää ja luistelutuki mahdollistivat onnistumisten elämyksiä. Meidän kolmevuotias luisteli koko tunnin hymy huulillaan, eikä olisi malttanut lähteä lainkaan pois.  Jotenkin sellainen olo, että tämän pojan vuoksi saan viettää vielä kaukalonlaidalla runsaasti aikaa.

Myönnetään, että perheessä moni suhtautui lahjaan jännityksen ja huvituksen sekaisin tuntein. Luulen, että moni pääsi ylittämään itsensä ja nautti yhteisestä hetkestä.

Muutama vinkki rusettiluisteluiden järjestämiseen: 

♡ Vuokraa jäähalli tai tekojää, kaupungin / kunnan liikuntapalvelu osaa kertoa hinnat ja varausohjeet. Toki luistelut voi pitää myös yleisövuorolla tai luonnonjäällä, mutta silloin paikalla on muitakin tai sää ei välttämättä suosi aktivitettia. 

♡  Kaunis personoitu kutsu syntyy helposti vaikka Canvalla

♡  Tunti on hyvä aika luistelulle, paikalle kannattaa tulla puolta tuntia ennen jäävuoron alkua, varusteiden laitto ja muu säätö vaatii aikaa isolla porukalla.

♡ Rusettiluistelutunnelmaan pääsee, kun laittaa musiikin soimaan. Meillä oli mukana oma bluetooth- kaiutin.

♡ Muista eväät! Meillä oli kaakaota, kahvia, pullaa ja suklaata.

 ♡ Varusteita kannattaa lainata tuttavilta, ei jää kenenkään luistelukokemus kiinni siitä, että ei ole luistimia tai kypärää. Suuri kiitos naapureille, joiden ansioista kaikilla oli sopivat välineet.

♡ Rusetit voivat olla mukana vain koristeina, tai sitten niiden avulla voidaan arpoa parit luisteluun. Meidän rusetit olivat erivärisiä pakettirusetteja (kaksi kutakin väriä), mutta tässä on vain mielikuvitus rajana. 

En olen mikään pullantuoksuinen mamma, mutta siitä huolimatta otin kunnia-asiakseni tehdä itse uunituoreet korvapuustit evääksi. Lasten kanssa yhdessä leipominen olikin oleellinen osa valmistautumista.  Kuumat kahvit ja kaakaot maistuivat viileässä jäähallissa niin hyvälle!

Lapsille toki jouluna pitää olla pakettejakin, mutta varsinkin aikuisille ja perheille yhdessä sopii erinomaisesti aineettomat lahjat. Aikamoinen kasa tavaraa olisi ollut, jos kaikille kahdellekymmenelle olisin konkreettisen tavaran hankkinut. Nyt saimme viettää yhdessä aikaa uudenlaisen aktiviteetin äärellä ja kaukalonlaidalla ideat sinkoilivat jo seuraavaan yhteiseen tekemiseen. Luvassa lienee joogaa tai avantouintia; odotan ilolla!

Lahjapakettiin kannattaa kääriä jatkossakin yhteisiä muistoja.

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Emilia 30 joulukuun, 2018 - 8:21 pm

Mahtava lahjaidea! Hyvin keksitty 🙂

Reply
Kerttu 3 tammikuun, 2019 - 10:47 am

Kiitos Emilia, tämä oli hauska toteuttaa!

Reply
Jaana Markkanen 2 tammikuun, 2019 - 8:32 pm

Miten hyvä idea antaa lahjaksi yhteinen Joulu muisto?

Reply
Kerttu 3 tammikuun, 2019 - 10:48 am

Moikka Jaana! Just näin ja siitä se ajatus sitten lähti, mitä kaikkea voimmekaan yhdessä tehdä 😀

Reply

Jätä kommentti