Koti, joulu ja yrittäjyys -vastauksia kysymyksiin

by Kerttu
Koti, joulu ja yrittäjyys -vastauksia kysymyksiin

Ihanaa viikonloppua!

Viikko on mennyt todellisella pikakelauksella. Loma keskellä kiireintä työkautta näkyy ja tuntuu jälkeenpäin, mutta hyvin tässä vedetään. Onneksi iltaisin olemme ehtineet lasten kanssa fiilistellä joulua, käydä joulunäytöksissä ja -juhlissa, jotka tuovat ihanasti tunnelmaa.

Annoin Instagramissa vapaat kädet kysyä mitä vain, koska tuntuu että tässä syksyn lennossa en ole ehkä kaikesta ehtinyt tai muistanut kirjoittaa, mistä piti. Kiitos kysymyksistä! Kokosin tähän eniten kysyttyjä kolmen eri teeman alle.  Samalla tulee vähän kuulumisiakin.

KOTI

Onko uusi koti sellainen, jossa ajattelette asuvanne kun lapset muuttavat pois? 

– Tämä voisi hyvin olla sellainen! En oikein enää uskalla sanoa varmaksi, mitä haluan / haluamme vaikka viiden vuoden päästä, elämäntilanteet ja ajatukset voivat muuttua. Lasten kotoa pois muuttamiseeen on kuopuksen osalta vielä todennäköisesti noin 15 vuotta ja siinä ajassa ehtii tapahtua vaikka mitä. Voi olla, että ihan keskustassa asuminen houkuttaa tai mistäs sen tietää, että jos lapset vaikka muuttavat Helsinkiin, me menisimme perässä. Niin monta liikkuvaa osaa tulemaan vielä matkan varrella. Mutta kaikki elementit sille, että tässä voi asua pitkäänkin, on olemassa.

Mikä on unelmatalo tai -koti? Rakennatteko vielä joskus?

Myönnän, että joskus haaveilen rakentamisesta, mutta en tiedä tuleeko se koskaan tapahtumaan. Seuraavat vuodet näyttävät, kuinka tämä koti ja mökki – kombo toimii. Nyt nautin helppoudesta ja nopeista siirtymistä. Unelmatalo voisi olla moderni omakotitalo lähellä keskustaa, mutta myös kompakteilla neliöillä. En missään nimessä haaveile kivilinnoista tai suuresta pihasta, nyt ei ole sellaisista huolehtimisen aika, liekö koskaan. Kohtuullisuus on mielestäni varsin hyvä sana kuvaamaan haaveitani.

Miltä uusi asuinalue tuntuu? Kuinka olette sopeutuneet? 

Tuntuu hyvältä ja olemme mielestäni koko perhe sopeutuneet hienosti. Nautin siitä, että kaikki on lähellä ja työmatka kestää autolla viitisen minuuttia. Tämä ajansäästö kun kertautuu päivästä toiseen, se on merkittävä. Toki uudiskohteessa moni asia on vielä ympäristössä kesken ja uskon, että tämä muuttuu vielä mukavammaksi, kun saadaan istutukset ja piha kuntoon. Lapset viihtyvät uudessa päiväkodissa ja koulussa ja ovat saaneet kavereita. Tytär käy edelleen viikoittain vanhan kodin lähistollä tapaamassa ystäviä.

Millaista on talven työmatkaliikunta? 

Syksyllä pyöräilin onnellisena töihin, mutta marraskuusta lähtien olen kulkenut autolla. Polkupyöräni eivätkä varusteeni oikein sovellu talvipyöräilyyn. Kävely tekisi hyvää muutaman kerran viikossa, etenkin silloin kun ei tarvitse hakea poikaa päiväkodista. Mutta kevään tullen taas hyppään pyörän selkään!

JOULU

Omat joululahjatoiveesi?

Toivon aineettomia lahjoja, mieheltäni pyysin, että hän voisi viedä minut treffeille. En kaipaa mitään konkreettista, paitsi ehkä villasukkia, suklaata tai hyvää kirjaa. Parhaat lahjat ovat sellaisia, joihin liittyy aika. Jos joku haluaa tehdä minut onnelliseksi, vie lenkille, kahville, syömään, elokuviin, taidenäyttelyyn tai hoitaa lapsia, että voin lähteä yksin tai mieheni kanssa.

Mitkä ovat meidän joulun perinneruuat? 

Meillä kotona sekä mieheni kotona on ollut aina perinteinen joulupöytä, äitini ja anoppini ovat hyviä ruuanlaittajia. Miehen suvusta joulupöytään on tullut myös karjalanpaisti. En ole suurin jouluruokafani, lautaseni täyttyy paistin lisäksi salaateista ja kalasta. Toki maistelen myös perinneruuat, jos niitä on tarjolla.

Mitä joulu sinulle merkitsee? 

Pysähtymistä rakkaiden ihmisten ja kauniiden asioiden äärelle. Syvempää ymmärrystä siitä, mikä on tärkeää elämässä ja miten oman, rajallisen aikansa täällä haluaa käyttää. Joulu on minulle ennen kaikkea lasten ja hyvänmielen juhla. En kuulu kirkkoon, joten uskonnon näkökulma on minulle yleissivistävä. Hiljentyminen ja kiitollisuus ovat tärkeä osa joulun sanomaa.

Toivon aineettomia lahjoja, mieheltäni pyysin, että hän voisi viedä minut treffeille.

BLOGGAAMINEN & YRITTÄJYYS

Miksi perustit blogin aikoinaan? 

Halusin saada kanavan luoville jutuille, enkä enää malttanut vain pysyä lukijana. Sisustamiseen ja kotiin liittyvät asiat ovat aina innostaneet minua ja on ihan parasta, kun täällä on samoista asioista kiinnostunut yhteisö. Nautin kovasti kirjoittamisesta ja se on se syy, miksi en haluaisi koskaan luopua blogista ja siirtyä Instaan, joka on vähän trendinä tällä hetkellä.

Mikä oli se hetki, kun seuraajamäärät nousivat? 

Seitsemän vuotta sitten oli vielä vähemmän kanavia seurattavana ja siksi blogin lukijamäärä nousi todella nopeasti. Sittemmin se vakiintui tälle tasolle eli noin yksilöityyn 35 000 lukijaan kuukaudessa. Nyt bloggajan työn on hyvin erilaista kuin silloin ja suurin haasteeni on se, miten saada aika riittämään. Edelleen nautin tästä “lajista” todella paljon. Ensi vuonna toivon voivani raivata aikaa, tämän vuoden olen tehnyt täyttä työviikkoa päivätöihini.

Voisitko olla täysipäiväinen yrittäjä? 

Voisin.  Yrittäjyydessä on todella paljon hyviä puoliä, joskin myös raskautta ja epävarmuutta.  Koen, että yrittäjänä toimiminen on tässä työmarkkinatilanteessa jopa varma tapa työllistää itsensä, koska omat työtehtävät eivät ole muiden armoilla (yt:t tms).

Paras vakuutus on hyvä verkosto, joustavuus ja suhteellisen laaja osaamiskuva, jolloin voi tehdä monenlaisia projekteja. Omat työelämän intohimoni ovat viestinnässä, markkinoinnissa ja digitaalisuuden tuomissa mahdollisuuksissa, mutta toivon voivani edelleen syventää ja laajentaa osaamistani.  Tällä hetkellä olen tyytyväinen päivätyössäni isossa mediatalossa, jossa näen aitiopaikalla alan murroksen ja saa kehittyä ja kehittää yhdessä asiantuntevien kollegojen kanssa.

Koska yhdistän päivätyön ja yrittäjyyden, teen blogia usein aikaisin aamulla tai myöhään illalla sekä lasten ollessa harrastuksissan tai kavereillaan. Tiedän, että tämä ei voi olla loppuelämän tapa hoitaa kahta työtä.

Miten kävi sen yrityksen nimen kanssa, johon kyselit apuja Instassa? 

Siinä kävi niin, että ensimmäinen ehdotukseni ei mennyt kaupparekisterissä läpi ja niinpä tällä viikolla perustettiin Modernisti kodikas Oy. Olen siis tuore toimitusjohtaja! (Toki myös ainoa työntekijä, heh.) Vaihdan siis toiminimestä osakeyhtiöön, tämä muutos on hyvä, vaikkakin vähän jännittävä.

Tällä viikolla perustettiin Modernisti kodikas Oy. Olen siis tuore toimitusjohtaja!

Nyt lauantaipäivän hommiin, taitaa olla tontuntöitä edessä!

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Hannakaisa Ukonaho joulukuu 15, 2019 - 8:54 pm

Onnea uudelle yritykselle ja sen taitavalle johtajalle! Tunnelmallista joulun odotusta ja kiitos tämän vuoden blogi-kirjoituksista.

Reply

Jätä kommentti