Herkullinen arjen helpottaja

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Joskus on hyvä mennä sieltä, missä aitaa ei ole ollenkaan.

-modernisti kodikas sananlasku

Juhlapyhät on vietetty ja aikataulutettu arki on taas täällä.  On päiviä, jolloin töistä, koulusta ja päiväkodista tullaan ripeästi kotiin, syödään ja lähdetään harrastuksiin. Silloin ruuan pitää olla valmiina. Useimmiten teemme isoja satseja kotiruokaa ja lämmitämme sitä kiirepäivinä mikrosta pöytään yhden minuutin taktiikalla. Aina ei kuitenkaan ole ruokaa valmiina ja silloinkin pitää jotain syödä.

Pitsa-asioissa olemme kaavoihin kangistuneita. Sekä itse tehdessä että ravintolassa syödessä taitaa perheen pienimmäistä lukuunottamatta olla vakiotäytteet. Ihan pelkästään kasvistäytteisiä pitsoja meillä tehdään tai tilataan harvoin ja siksikin oli erityisen kiva päästä maistamaan yhteistyön merkeissä Dr Oetkerin Veggie-pitsaa.

Koska olen viekas kettu, en markkinoinut pitsan olevan kasvistäytteistä, vaan pilkoin vähin äänin palaset pöytään. Mieheni söi siivun ja kun kyselin mitä hän piti, oli vastaus myönteinen. Kun kysyin, että tiesitkö syöneesi kasvispitsaa, seurasi epäuskoinen katse.

Vehnäproteiinipohjainen ”vegejauheliha” toimii siis erinomaisesti lihansyöjälläkin. Lasten makuun chilitomaattikastike oli aavistuksen tulista, mutta meidän aikuisten mielestä makua oli juuri sopivasti.

”Iloisen väristä pitsaa”, totesi tyttäreni katsellessaan punaisia ja vihreitä paprikapaloja ja keltaista maissia. Juustohiirenä itse iloitsin mozzarella- ja edamjuustokuorrutteesta ja erikoispisteet Veggielle myös rapeasta pohjasta.

Hoitovapaalla ollessa tuntui siltä, että ruuanlaitto- ja keittiöhommat haukkaavat ison osan päivästä ja monipuolisen ruokalistan laatiminen vaatii aikamoista mielikuvitusta. Nyt töihinpaluun jälkeen tilanne on helpottanut, sillä kotona syödään arkena aamiaisen lisäksi vain yksi lämmin ruoka ja iltapala.

Kyökkiykkösen (mieheni termi sille aikuiselle, joka vastaa milloinkin ruuanlaitosta, usein hän) hommat ovat siis helpottaneet ja ilolla edelleen silloin tällöin kevennän kiirepäivien taakkaa valmisruuilla.

Suosittelen Veggie-pitsaa myös helpoksi perjantai-illan herkuksi. Kylkeen raikasta salaattia ja kyytipojaksi lasi viiniä, ei mene kyökkiykköseltäkään koko ilta kokatessa 😉

Myös muut Idealistan bloggaajat ovat päässeet testaamaan Dr Oetkerin Veggie-pitsoja. Käy kurkkaamassa sporttimimmi Janni Hussin herkuttelut, tyylikkään Metti Forssellin romanttinen ilta ja C and the City-blogin Caritan vinkit illanistujaisiin.

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti