Naistenpäivä ja herkkucannelonit

by Kerttu

684

Ei varmasti ole vaikea arvata, mikä olisi ollut minulle paras naistenpäivälahja? Mutta koska vauvaa ei kuulu, mennään tulppaaneilla ja herkkucanneloneilla 😉 Kauppareissulla oli taas se perinteinen ”mitä tänään syötäisiin?”-kysymys ilmassa ja kauppias kuuli tyttäreni vilpittömän vastauksen: ”vaahtokarkkeja!”. Koska en ollut varauksettoman innostunut viisivuotiaan arkiruokavinkistä, kauppias päätti hoitaa homman ja ehdotti heidän lastensa suosikkiruokaa, canneloneja.

686

Minun piti myöntää tietämättömyteni, en ollut canneloneista ennen kuullutkaan. Sain käteeni paketin pastarullia, jotka täytetään mieleisellä täytteellä. Päätimme lähteä turvallisesta makuyhdistelmästä liikkeelle ja teimme jauhelihatäytteen:

CANNELONIT 5-6:lle

500 g jauhelihaa
1-2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
2 porkkanaa raasteena
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
3 rkl mietoa salsakastiketta
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta

PÄÄLLE:
1 prk ruokakermaa
1 tlk tomaattimurskaa
100 g juustoraastetta

687

Täytettä voi muokata mielensä mukaan lisäämallä tai poistamalla mausteita, me teimme simppelin lapsiperheversion. Cannelonien kanssa saa hieman askarella, kun laittaa täytettä noin sentin halkaisijaltaan oleviin pastaputkiin. Mutta nopeaa hommaa sekin on, pikkuinen lusikka vain avuksi.

689

Rullia paistetaan 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia ja niiden kannattaa antaa vetäytyä hetkinen ennen tarjoilua. Variaatioita täytteen suhteen on monia ja tulevaisuudessa testiin menevät pinaatti- tai tonnikalatäytteiset cannelonit. Valmiita rullia löytyy ainakin Myllyn parhaalta (pakkauksesta löytyy tämä resepti, jota hieman sovelsin), näppärimmät toki voivat tehdä nekin itse.

696

Ei välttämättä mikään naistenpäivän gourmet-ateria, mutta kiva variaatiovinkki perinteisille lasagnelle tai jauhelihakastikkeelle. Meillä cannelonit maistuivat koko perheelle.

690

Nyt toivottelen oikein ihanaa ja kaunista naistenpäivää! Muistetaan, että kukaan ei ole niin hyvä hemmottelemaan sinua, kuin sinä itse! Ei siis välttämättä kannata jäädä odottelemaan fantastisia yllätyksiä vaan ottaa ohjat omiin käsiin. Uskoisin, että siinä on aika hyvä menestyksen salaisuus myös naistenpäivän jälkeen!

Saatat pitää myös

15 Kommentit

Lady of The Mess 8 maaliskuun, 2015 - 11:50 am

Hyvät reseptit – sekä ruokaan että elämän ohjaksiin;)
Ja hyvää naistenpäivää myös sinulle – eikä päivä vielä ohi ole, joten mistäs sen tietää, vaikka vielä ehtisit sen parhaan lahjankin saada<3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 maaliskuun, 2015 - 9:19 pm

Kiitos Lady of the mess! Ei se paras lahja ihan tälle päivälle ehtinyt, mutta päivä se on huomennakin 😉

Reply
Ansku 8 maaliskuun, 2015 - 1:24 pm

Heh onneksi olen juuri menossa syömään, muuten olisi ollut ongelmallista katsella näitä kuvia 😀

Hyvää naistenpäivää!

http://www.peaceandstyle.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 maaliskuun, 2015 - 9:20 pm

Ruokakuvien katseleminen nälkäisenä on lähes kidutusta 😀 Hyvää naistenpäivää sinnekin!

Reply
Sonja 8 maaliskuun, 2015 - 2:08 pm

Nams näyttää hyvältä ja vähän eri muodossa kun perinteinen spagetti ja jauhelihakastike 🙂 Sama vinkki sulle kun äidilleni, joka tuskaili noiden täyttöä. Täytettä voisi ehkä ”pursottaa” vaikka pakastepussilla, jos ei ihan litkua ole 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 maaliskuun, 2015 - 9:21 pm

Kiitos Sonja! Aika hyvin se täyte meni ihan lusikalla lappamalla, mutta voisihan tuota pursotustekniikkaakin testata 🙂

Reply
Ari 8 maaliskuun, 2015 - 3:42 pm

Itse asiassa cannellonien täyttö sujuu (muistaakseni) kätevästi niin, että niitä putkiloita tökkii suoraan täytteeseen, jolloin täyte jää niiden sisään. Täytyypä itsekin tehdä pitkästä aikaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 maaliskuun, 2015 - 9:21 pm

Joo totta ja sitten vähän lusikalla avittaa loput!

Reply
Sara 8 maaliskuun, 2015 - 6:03 pm

Eilen piti tehdä cannelloneja, mutta se siirtyi ensi viikkoon. Ne ovat kyllä oikein loistavaa viikonloppuruokaa. Työpäivän jälkeen ei jaksa alkaa taistelemaan kuuman täytteen kanssa.

Onko tuo uunivuokasi Iittalan iso Teema-vati? En ole osannut ajatellakaan, että sitä voisi käyttää myös uunivuokana. 🙂

Ihanaa naistenpäivää! Itse hemmottelin itseäni jo ennakkoon ostamalla raikkaita keltaisia tulppaaneja. En välitä itse koko päivästä, minusta kaikkien päivien pitäisi olla itsestään selvästi naisten (ja myös miesten) päiviä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 maaliskuun, 2015 - 9:24 pm

Moi Sara! Joo, Teema-vati on! Toimii hyvin uunivuokanakin, paistan siinä yleensä esim. lohen. Ei meilläkään mitenkään erityisesti naistenpäivää juhlittu, tasa-arvoinen arki on ihan parasta 🙂

Reply
Sanna 8 maaliskuun, 2015 - 11:51 pm

Olen tehnyt itsekin ja hyvältä maistuu. Kiitos muuten vinkistä kun näin että olut tehnyt ne tuihon iittalan matalaan vuokaan. Olipa kauniin näköistä. Seuraavan kerran teen myös minä siihen. Ihanaa tulevaa viikkoa auri ko paistaa koko maassa, säämiehen mukaan ☺

Reply
Vanha Jäärä 9 maaliskuun, 2015 - 8:46 am

Cannelonit onnistuu ilman pursottamista käyttämällä lasagne-levyjä. Ne esikeitetään taipuisiksi ja sitten täyte kääritään sisään. Ei tosin ole ihan helppoa se levyjen keittelykään, tarttuvat herkästi toisiinsa.

Reply
Kaisa 9 maaliskuun, 2015 - 9:52 am

Tännekin olisi kelvannut naistenpäivälahjaksi vauva, eli tiedän tunteen! Jotain iloa reilusta yliajasta kuitenkin, löysin blogisi viime viikolla ja se auttoi viemään ajatuksia ”joko-joko-joko”-kehältä muualle 🙂

Reply
Auroora 10 maaliskuun, 2015 - 8:28 am

Näyttääpä herkulliselta! 🙂

Reply
Opiskelija 10 maaliskuun, 2015 - 12:23 pm

Tykkään kovasti inspiroivasta ja tunnelmallisesta blogistasi!

Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyn blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogein seuraajat kävisitte vastaamassa kyselyyni! Se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymeja.
Kiitos jo etukäteen!

https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html

Reply

Jätä kommentti