Ei varmasti ole vaikea arvata, mikä olisi ollut minulle paras naistenpäivälahja? Mutta koska vauvaa ei kuulu, mennään tulppaaneilla ja herkkucanneloneilla 😉 Kauppareissulla oli taas se perinteinen ”mitä tänään syötäisiin?”-kysymys ilmassa ja kauppias kuuli tyttäreni vilpittömän vastauksen: ”vaahtokarkkeja!”. Koska en ollut varauksettoman innostunut viisivuotiaan arkiruokavinkistä, kauppias päätti hoitaa homman ja ehdotti heidän lastensa suosikkiruokaa, canneloneja.
Minun piti myöntää tietämättömyteni, en ollut canneloneista ennen kuullutkaan. Sain käteeni paketin pastarullia, jotka täytetään mieleisellä täytteellä. Päätimme lähteä turvallisesta makuyhdistelmästä liikkeelle ja teimme jauhelihatäytteen:
CANNELONIT 5-6:lle
500 g jauhelihaa
1-2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
2 porkkanaa raasteena
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
3 rkl mietoa salsakastiketta
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta
PÄÄLLE:
1 prk ruokakermaa
1 tlk tomaattimurskaa
100 g juustoraastetta
Täytettä voi muokata mielensä mukaan lisäämallä tai poistamalla mausteita, me teimme simppelin lapsiperheversion. Cannelonien kanssa saa hieman askarella, kun laittaa täytettä noin sentin halkaisijaltaan oleviin pastaputkiin. Mutta nopeaa hommaa sekin on, pikkuinen lusikka vain avuksi.
Rullia paistetaan 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia ja niiden kannattaa antaa vetäytyä hetkinen ennen tarjoilua. Variaatioita täytteen suhteen on monia ja tulevaisuudessa testiin menevät pinaatti- tai tonnikalatäytteiset cannelonit. Valmiita rullia löytyy ainakin Myllyn parhaalta (pakkauksesta löytyy tämä resepti, jota hieman sovelsin), näppärimmät toki voivat tehdä nekin itse.
Ei välttämättä mikään naistenpäivän gourmet-ateria, mutta kiva variaatiovinkki perinteisille lasagnelle tai jauhelihakastikkeelle. Meillä cannelonit maistuivat koko perheelle.
Nyt toivottelen oikein ihanaa ja kaunista naistenpäivää! Muistetaan, että kukaan ei ole niin hyvä hemmottelemaan sinua, kuin sinä itse! Ei siis välttämättä kannata jäädä odottelemaan fantastisia yllätyksiä vaan ottaa ohjat omiin käsiin. Uskoisin, että siinä on aika hyvä menestyksen salaisuus myös naistenpäivän jälkeen!
15 Kommentit
Hyvät reseptit – sekä ruokaan että elämän ohjaksiin;)
Ja hyvää naistenpäivää myös sinulle – eikä päivä vielä ohi ole, joten mistäs sen tietää, vaikka vielä ehtisit sen parhaan lahjankin saada<3
Kiitos Lady of the mess! Ei se paras lahja ihan tälle päivälle ehtinyt, mutta päivä se on huomennakin 😉
Heh onneksi olen juuri menossa syömään, muuten olisi ollut ongelmallista katsella näitä kuvia 😀
Hyvää naistenpäivää!
http://www.peaceandstyle.fi
Ruokakuvien katseleminen nälkäisenä on lähes kidutusta 😀 Hyvää naistenpäivää sinnekin!
Nams näyttää hyvältä ja vähän eri muodossa kun perinteinen spagetti ja jauhelihakastike 🙂 Sama vinkki sulle kun äidilleni, joka tuskaili noiden täyttöä. Täytettä voisi ehkä ”pursottaa” vaikka pakastepussilla, jos ei ihan litkua ole 😉
Kiitos Sonja! Aika hyvin se täyte meni ihan lusikalla lappamalla, mutta voisihan tuota pursotustekniikkaakin testata 🙂
Itse asiassa cannellonien täyttö sujuu (muistaakseni) kätevästi niin, että niitä putkiloita tökkii suoraan täytteeseen, jolloin täyte jää niiden sisään. Täytyypä itsekin tehdä pitkästä aikaa!
Joo totta ja sitten vähän lusikalla avittaa loput!
Eilen piti tehdä cannelloneja, mutta se siirtyi ensi viikkoon. Ne ovat kyllä oikein loistavaa viikonloppuruokaa. Työpäivän jälkeen ei jaksa alkaa taistelemaan kuuman täytteen kanssa.
Onko tuo uunivuokasi Iittalan iso Teema-vati? En ole osannut ajatellakaan, että sitä voisi käyttää myös uunivuokana. 🙂
Ihanaa naistenpäivää! Itse hemmottelin itseäni jo ennakkoon ostamalla raikkaita keltaisia tulppaaneja. En välitä itse koko päivästä, minusta kaikkien päivien pitäisi olla itsestään selvästi naisten (ja myös miesten) päiviä!
Moi Sara! Joo, Teema-vati on! Toimii hyvin uunivuokanakin, paistan siinä yleensä esim. lohen. Ei meilläkään mitenkään erityisesti naistenpäivää juhlittu, tasa-arvoinen arki on ihan parasta 🙂
Olen tehnyt itsekin ja hyvältä maistuu. Kiitos muuten vinkistä kun näin että olut tehnyt ne tuihon iittalan matalaan vuokaan. Olipa kauniin näköistä. Seuraavan kerran teen myös minä siihen. Ihanaa tulevaa viikkoa auri ko paistaa koko maassa, säämiehen mukaan ☺
Cannelonit onnistuu ilman pursottamista käyttämällä lasagne-levyjä. Ne esikeitetään taipuisiksi ja sitten täyte kääritään sisään. Ei tosin ole ihan helppoa se levyjen keittelykään, tarttuvat herkästi toisiinsa.
Tännekin olisi kelvannut naistenpäivälahjaksi vauva, eli tiedän tunteen! Jotain iloa reilusta yliajasta kuitenkin, löysin blogisi viime viikolla ja se auttoi viemään ajatuksia ”joko-joko-joko”-kehältä muualle 🙂
Näyttääpä herkulliselta! 🙂
Tykkään kovasti inspiroivasta ja tunnelmallisesta blogistasi!
Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyn blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogein seuraajat kävisitte vastaamassa kyselyyni! Se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymeja.
Kiitos jo etukäteen!
https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html