Kesää etsimässä

by Kerttu

Heippa taas ja kiitokset kommenteista Äidin ja tyttären hääasut -postaukseen!
loma-1

Rakastan matkustamista, mutta inhoan pakkaamista. Mitä pidempi reissu, sen suurempi lähtöstressi. Mutta kun auto nytkähtää kotipihasta tai junan tasainen tuhina alkaa kuulua, huokaisen ja hymyilen. Tiedän, että tärkeimmät on; passit, vakuutukset, puhelimet ja lompakot. Ennen kaikkea mukana ovat ne ihmiset, joille ajan ja huomion suuntaan. Kun maisema vaihtuu, muuttuu myös roolit ja kiireet. En kiirehdi tyhjentämään piippaavaa pesukonetta, vaan olen tässä ja nyt.

loma-1-3

Helteen hellimässä Euroopassa tarvitaan kunnon suojakertoimet koko perheelle. Itselleni ostin apteekista Vichyn kevyesti sävyttävää 50-kertoimella olevaa kasvorasvaa, vartalolle riittää 30-kertoimet. Tyttärelle vedenkestävää viisikymppistä, päähän tietysti lierihattu ja aurinkolasit. Vauva pidetään ensisijaisesti varjossa, näin pienille ei suositella vielä aurinkovoidetta. Matkarattaisiin ostimme sekä aurinkovarjon että UV-suojaverkon, jonka pitäisi blokata 97 % säteistä. Altaalle sitten vauvalle pitkähihainen uima-asu. Näissä asioissa olen mielummin vähän liian tarkka.  Ajatus lämmöstä tuntuu tällä hetkellä aika mairealta, koska Suomen kesä on näköjään mennyt tekemään katoamistempun!

loma-1-2

Onneksi olen pikkuhiljaa oppimaan pienentämään lähtöstressiä, vaikka ihan kokonaan sitä en onnistukaan karistamaan. Hymyilyttää ystäväni viesti, joka ystävällisesti muistutti, että muista pakata itsellesikin vaatteita. Kai se on vähän äitien tyyli, että huolehditaan että kaikilla muilla on kaikkea ja sitten kohteessa mietitään, miten itse on suunnitellut vetävänsä loman yksillä pikkareilla ja kahdella topilla 😉

loma-1-4

Toivottaan, että myös Suomen kesä lämpenee ja heinäkuun lomailjat saavat nauttia vähän korkeammista lämpölukemista. Onko muita lähtöstressaajia? Onko hyviä vinkkejä lähtöstressin välttämiseen?

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Maru/Nuapurissa 8 heinäkuun, 2015 - 8:00 am

Aurinkoon lähtö tosiaan houkuttelisi. Sen sijaan suunnistamme saaressa sijaitsevalle mökille. Täällä juuri pakkailen (kyllä, luen samaan aikaan myös blogeja) lasten sadevaatteita mukaan. Leppoisaa soutumatkaa (kaatosateessa) meille!

Ja teille ihanaa aurinkolomaa. Turha varmaan edes toivottaa, että nauti. 😉

Reply
Sanna 8 heinäkuun, 2015 - 8:12 am

Ihanaa lomaa! Minä se en osaa lähdöstä stressata. Pakkaan (ja monesti pesen pyykitkin) vasta juuri ennen h-hetkeä, eli usein yöllä ennen aamuista lähtöä. 🙂

Hei päivitätkö lukulistaasi oikein osoitteeen Luumuttarelle, kiitos!

Reply
Rouva Nk 8 heinäkuun, 2015 - 8:54 am

Ihanaa ja rentouttavaa sekä auringontäyteistä lomaa teille! 🙂

Reply
Johanna 8 heinäkuun, 2015 - 10:32 am

Täällä myös lomamatkalle lähdössä pe kohti Ibizaa ja stressi alkaa iskeä. Pyykkikone laulaa taukoamatta ja silitettävien vaatteiden kasa kasvaa ja kasvaa. En osaa todellakaan pakata kevyesti, vaan joka kerta otan mukaan aivan liikaa vaatteita itselle ja lapsille. Mies ei tosin stressaa ollenkaan, kyllä sitä yksillä shortseilla ja parilla t-paidalla pärjää. Oikein hyvää lomaa teille, nauttikaa auringosta ja stressivapaasta lomasta!

Reply
Sanna/Kotibetonia 8 heinäkuun, 2015 - 10:35 am

Täällä ilmoittautuu yksi aivan kauhea lähtöstressaaja. Matka, juhlat… Kerään aina kauheita kierroksia lähtöön kuin lähtöön, ja olen äreä mörrimöykky. Vasta aikuisiällä ymmärsin, että ominaisuus on suoraan isältäni peritty, hän oli samanlainen stressaaja. Oivalluksen myötä olen vähän pystynyt kehittämään itseäni tässä asiassa, mutta stressaan kyllä silti lähtemistä, aina.

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 8 heinäkuun, 2015 - 1:42 pm

Mukavaa matkaa <3 Täällä ei tarvitse isompia pakkailuja tehdä, kun teemme vain pieniä kotimaan retkiä kesällä. Tosin hellemekot olisivat kivempaa matkaseuraa kuin nämä villasukat & neuletakit…hrrrr 🙁 Voi kesä, missä olet?!?

Reply
Minna 8 heinäkuun, 2015 - 3:41 pm

Sain viime kesänä äkkilähtökutsun viikon matkailuauto-reissuun veljeni perheen kanssa. Pakkasin kamat äkkiä kokoon ja lähdin matkaan vain huomatakseni toisena matkapäivänä jättäneeni kaikki alusvaatteet kotiin. Onneksi veljenvaimolla oli mukana muutama ylimääräinen pari 🙂

Reply
Vanha Jäärä 9 heinäkuun, 2015 - 8:10 am

Mä kertakaikkiaan VIHAAN pakkaamista. Eräässä pakkausepisodissa sanottua:”Mee pois, mä istun lattialla ja kiukuttelen!” Onneksi en mitenkään erityisesti rakasta matkustamista, joten ei tarvitse kärvistellä pakkaamisen kanssa kovin usein. Mutta jokin kiertomatka, jossa oltaisiin joka yö eri paikassa, olisi aivan painajaismainen, kun joka päivä joutuisi pakkaamaan kamppeensa!

Reply
Amalia 9 heinäkuun, 2015 - 1:16 pm

Ihanaa lomaa teille! Täällä yka stressaaja kans… Mies aina nauraa, että onko pakko varautua aina kaikkeen äkillisestä säänmuutoksesta yllätyksenä tuleviin gaalaillallisiin ;).

Yleensä stressi purkautuu lähdön hetkellä kiukutteluna, joten monet lomat on aloitettu kireissä tunnelmissa… Tässä olisi itselläni kehitettävää.

Stressiin ei taida auttaa muu kuin hyvissä ajoin aloitettu valmistautuminen, viikkoa tai kahta ennen alan jo kerätä pinoa, joka on lähdössä matkalle mukaan. Vaatteet, lääkkeet, kosmetiikan ym. voi pakata hyvissä ajoin. Lisäksi rinnalle lista viime hetken pakkauksista, esim. laturit, päivittäiset lääkkeet, lasten ruoat/lusikat/astiat ym.

Reply

Jätä kommentti