Riittävän hyvä riittää

by Kerttu

Bloggaaminen on loppujen lopuksi aika yksinäistä hommaa. Avaan tietokoneen illalla kun lapset nukkuvat ja muut lukevat kirjoja, katsovat leffoja tai sarjoja. Sisustusblogeja on satoja tai tuhansia, kukaan ei tiedä tarkkaa määrää. Neljässä vuodessa olen tutustunut uusiin mahtaviin tyyppehin, mokaillut, oppinut uutta ja päässyt mukaan uskomattomiin projekteihin. Usein takaraivossa on tunne, että pitäisi olla parempi ja inspiroivampi.

Olen tosi monessa asiassa tosi keskinkertainen. En susisurkea, mutta en loistavakaan. Siitä on saattanut tulla vahingossa vahvuuteni, kun porskuttelen pelkäämättä myös osa-alueilla, jotka eivät ole täysin hallussa. Menestyksen salaisuus ei ole työtunneissa, päämäärätietoisuudessa tai säkenöivässä sisällössä vaan siinä, että uskallan päästää jutuista irti sillloinkin, kun ne eivät ole täydellisiä. 

 

Armollisuus on perfektionismin vastavoima. Jos vaihtoehtoina on tehdä ookoota tai ei tehdä ollenkaan, suosittelen aina ensimmäistä vaihtoehtoa. Aktiivisuus on jo itsessään arvo. Pyrkimällä aina täydellisyyteen saattaa asettaa huomaamattaan rimat niin korkealle, että niiden tavoittelu ei ole enää ilo. Ja sitä riskiä, että elämästä lähtee ilo, ei kannata ottaa.

Vuodesta 2014 saakka blogini on keikkunut mukana Suomen sisustusblogien TOP10 listauksessa. Tänään julkaistiin jälleen uusi Cisionin lista ja blogini on sijalla viisi. Tyylilleni ominaisesti en ole kärjessä, mutta ei ihan pohjallakaan 😀 Olen kiitollinen, että saan tehdä tällaista työtä ja siitä, että te lukijat viihdytte matkassani.

Tämän jutun pointti lienee siinä, että kun tekee ilon kautta parhaansa olemassa olevilla resursseilla, lopputulos on riittävän hyvä.  Ja usein se riittää, aika armollista vai mitä?

Saatat pitää myös

23 Kommentit

Sanna 3 helmikuun, 2017 - 12:36 pm

Osuit aivan naulan kantaan – armollisuus on päivän sana. Saman tematiikan ympärillä olen itsekin itsetutkistelua tehnyt.
Kertakaikkisen ihastuttava kirjoitus – kuten aina.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 12:47 pm

Lämmin kiitos Sanna! <3 Luulen, että palaan tähän armollisuuden teemaan laajemminkin 🙂

Reply
Päivi 3 helmikuun, 2017 - 12:41 pm

Itse jotenkin arvostan näissä blogeissa aitoutta ja sellaista ”lähellä” olemista. Täytyy sanoa, että olin vähän hämmentynyt OKV:n ykköseksi pääsystä.. se blogi kun on kaikkea muuta omasta mielestäni. Kerttu, jatka samaan malliin! Viihdyn sinun parissa todella hyvin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 12:49 pm

Kiitos Päivi! Olen tosi iloinen, että viihdyt <3

Tässä listauksessa/tutkimuksessa painotetaan lukijamäärän lisäksi aktiivisuutta, linkkauksia ja some-käyttäytymistä, tutkimusmenetelmät eivät ole aukottomasti tiedossani. Ei siis mikään totuudentorvi, monta upeaa blogia jäi pois TOP10:stä, mutta yhdenlainen listaus kuitenkin.

Reply
Helen 3 helmikuun, 2017 - 2:00 pm

Sun vahvuus on ehdottomasti positiivinen ja jouheva kirjoitustyyli! Ole hyvä 🙂 Tekstejäsi on helppo lukea ja niiden kautta päästä sun maailmaan. Sanoitat ajatuksesi ja tuntemuksesi hienosti, samalla myös meidän muiden. Vaikka sisustustyylini on tosi erilainen kuin teillä, tulen lukemaan blogiasi ennen kaikkea HYVÄN MIELEN BLOGINA, en niinkään inspiroitumismielessä. Lycka till! ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 7:17 pm

Hyvän mielen blogin pitäminen on minulle kunnia asia ja olen tosi iloinen, jos voin välittää eteenpäin positiivisten ajatusten ja arjen estetiikan voimaa. Kiitos Helen <3

Reply
Viivi / Pilviraitti blogi 3 helmikuun, 2017 - 2:20 pm

Onnittelut hienosta sijoituksesta! 🙂 Mielestäni voit sanoa olevasi kärjessä. Tuo sijoitus on vallan loistava, kun miettii kuinka monta upeaa sisustusblogia tästä maasta löytyy.

Vaikka meidän sisustustyylit eroaa kuin yö ja päivä, niin tykkään silti lukea blogiasi. Mielestäni olet yksi parhaista kirjoittajista ja tekstejäsi on ilo ja helppo lukea. Lisäksi on kiva ottaa oppia paremmalta. Kiitos siis kun kirjoitat! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 7:15 pm

Lämmin kiitos Pilvi! Kiva kuulla, että viihdyt juttujeni parissa. Ehkä se kotikutoisuus on hyväkin, löytyy aiheita joihin samaistua 🙂

Reply
Kolmen äiti 3 helmikuun, 2017 - 3:23 pm

Samaa mieltä, ihan kärjessähän sinä keikut kun ottaa huomioon sisustusblogien hurjan määrän. Blogissasi tykkään juuri elämänmakuisuudesta! Jatka samaan malliin, joohan?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 7:15 pm

Kolmen äiti, kiitos! Ja jatkan toki samaan malliin, enhän muita malleja edes osaa 😀

Reply
Essi 3 helmikuun, 2017 - 3:57 pm

Hieno teksti ja kaunis ajatus siitä, että ookookin on ihan hyvä 🙂 Itse yritän ajatella, että joku on AINA parempi, suositumpi tai menestyneempi, joten täytyy vain keskittyä vertailun sijaan omaan juttuunsa. Sun persoonanhan takia tätä blogia luetaan, joten pienet säröt tekevät vain hyvää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 7:13 pm

Kiitos Essi!

Inspiroituminen ja ihaileminen ovat hyviä tunteita, mutta armoton vertailu vie vain voimia. Eli ilon ja oman jutun kautta voi syntyä timanttia, vaikka sitten vähän rennommallakin asenteella 🙂

Reply
Anna 3 helmikuun, 2017 - 5:54 pm

Mikäs totuuden torvi sinä sitten olet? Julkaiset vain sinua nuoleskelevia palautteita. Kaksi viimeisintäni (ihan asiallisia) palautetta ei ole jostain syystä saanut palstatilaa…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 7:11 pm

Hei Anna.

Yritin laittaa sinulle sähköpostia, mutta tuo osoite jonka olet vuodesta 2014 saakka ilmoittanut lukuisissa kommenteissasi ei toimi. Ehkä tästä on juuri kysymys; mielestäsi voit anonyymisti ja tekaistun sähköpostiosoitteen takaa puhua minulle miten haluat.

Kanssani saa olla eri mieltä ja keskustelen aiheista mielelläni, mutta rakentavalla tavalla. Mietin, miksi haluat lukea blogiani ja nähdä kommentoinnin vaivan, jos et tykkää tyylistäni ja ajatuksistani?

Blogi on minulle työ ja harrastus ja koen, että jatkuva piikittely on kuin työpaikkakiusaamista ja se vaikuttaa myös negatiivisesti ilmapiiriin blogissani.

Julkaisen 99,9 % saamistani kommenteista ja olen saanut neljän vuoden aikana yli 20 000 kommenttia, joten tältä pohjalta arvion asiaa.

Ystävällisin terveisin, Kerttu

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 9:20 pm

Lisäys edelliseen: Jos haluat jatkaa keskustelua aiheesta, se tapahtuu sähköpostilla ja mielellään myös omalla nimelläsi, voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen modernistikodikas @ gmail.com (poista välilyönnit).

Reply
Liina / Villa Ilona 3 helmikuun, 2017 - 7:46 pm

En yhtään ihmettele että olet listalle päässyt. <3 Ihailen ja arvostan erityisesti positiivisuuttasi ja kirjoitustaitoasi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 9:26 pm

Kiitos Liina kannustavista sanoista <3

Reply
Heidi / Checklist 3 helmikuun, 2017 - 9:04 pm

Oi, onnea Kerttu! Hyvä sinä! Ihan ansaitusti kärjessä keikut. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 helmikuun, 2017 - 9:27 pm

Lämmin kiitos Heidi <3 <3

Reply
Elina 3 helmikuun, 2017 - 10:19 pm

Täydellisyys on mielestäni tylsää:) Pidän blogissasi erityisesti positiivisesta asenteesta ja monipuolisista aiheista. Jatka samaan malliin!

Reply
Vivi 3 helmikuun, 2017 - 10:31 pm

Hienoja ajatuksia! Ja upeasti olet sijoittunut listauksessa! Minussa on hirveästi tuota perfektionismin vikaa, vaikka kaukana sieltä olenkin. Itseään pitää muistuttaa, että vähempikin riittää.

Reply
Kirsi 3 helmikuun, 2017 - 10:47 pm

Hienoa Kerttu!
Nimenomaan pidän iloisesta ja positiivisesta otteestasi.Se tarttuu ja levittää ympärilleen hyvää mieltä.Pysyn mielelläni ”messissä” lukien blogiasi ja katsellen somessa kauniita kuviasi!

Reply
Terhi 4 helmikuun, 2017 - 3:14 pm

Aiemmin en pitänyt blogistasi niin paljon. Olet kehittynyt tosi paljon ja sen huomaa. Meillä on erilainen sisustusmaku, mutta pidän myös tyylistäsi kirjoittaa ja kaksi viimeisintä postaustani kuvaa myös hyvin omia ajatuksiani riittävyydestä ja siitä ettei kaiken tarvitse aina olla täydellistä. Mietin miten ihmeessä ehdit tehdä blogiin kaiken sen sisällön pienten lasten äitinä? Hyvää kevättä.

Reply

Jätä kommentti