Onnellista ei häikäise

by Kerttu
Oi onnea. Olen vihdoin löytänyt itselleni uudet aurinkolasit! Etsintä olikin sellainen parin vuoden projekti ja siinä välissä meinasi epätoivo iskeä moneen kertaan. Omistan yhdet Ray-Ban-lasit, jotka ovat muotoilultaan aika sporttiset. Niitä käytin sitten läpi vuoden niin kaupungilla kuin lenkillä, tyylikästä! Hakusessa oli istuvat naiselliset lasit, jotka sopisivat edes jotenkin kasvoilleni. Miten niiden löytäminen saattoikin olla niin vaikeaa? 

Aloin jo uskoa, että tehtävä on mahdoton:  yksinkertaisesti pyöreille kasvoilleni ei löydy istuvia ja kauniita laseja. Kun tytär sai Babiators-lasit blogiyhteistyöstäni Muuramen Fenno Optiikan kanssa päätin, että äiti ei voi jäädä kakkoseksi. Ilmoitin Niina-optikkolle jo ovella kovaan ääneen, että olen mahdoton ja toivoton tapaus. Minä en luultavasti tykkää mistään laseista, eikä näille kasvoille edes sovi mitkään lasit! Niina katsoi minua hymyillen muutaman sekunnin ajan kuin pohtien tyyliäni ja kasvojani. Kas tässä. 

Hän otti hyllystä kolmet lasit, joita kokeilin peräjälkeen. Ihan uskomatonta, olisin voinyt ostaa niistä ihan mitkä vain! Epäilin jo, että myymälän ovella on jotain taikapölyä 😉 Valintani kohdistui lopulta näihin supernaisellisiin italialaisiin Furlan laseihin. Muotokieli noudattelee kesän kehystrendiä: kissamaisuus, pyöreät muodot ja ohuet sangat ovat nyt in.

Silmälasiliikkeitä on joka niemessä, notkossa ja saarelmassa, mutta se mikä erottaa hyvän parhaasta on palvelu. Se tunne, kun astut liikkeeseen sisään ja sinut huomataan.  Muuramessa liike sijaitsee uudessa kauppakeskuksessa ja tilassa on hyvä valikoima niin aurinko- kuin silmälaseja. Seuraava hommani olisi varata aika näöntarkastukseen, ihan vain varmuuden vuoksi. Mahdollinen jossain vaiheessa elämää odottava silmälasiostos tulee sujumaan huomattavasti vähemmällä stressipisteillä kun tämä aurinkolasihankinta, kun tietää minne kannattaa suunnistaa. Muuramen Fenno Optiikasta voi tykkäillä Facebookissa täällä, sivuilla on menossa juuri 100 euron lahjakortin arvonta!
Mitäs tykkäätte uusista laseistani? Olenko ollut tällä planeetalla ainoa, joka luulee aurinkolasien oston olevan vaikeaa?  

Postaus  on toteutettu yhteistyössä Muuramen Fenno Optiikan kanssa. 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

jozey 23 toukokuun, 2013 - 8:49 pm

Hyvä, että löytyi kivat lasit! 🙂

Itse metsästin edelliskeväänä aurinkolaseja parikin kuukautta. Kokeilin erilaisia kehyksiä ja lopulta turruin niihin ja mikään ei näyttänyt miltään. Halusin semmoiset isot kehykset ja mielellään ruskeat. Ongelmaksi muodostuivat pyöreähköt kasvoni ja aika korkeat poskipääni sekä fakta, että tarvitsin lasit vahvuuksilla. Helpommin sanottu kuin tehty. Lopulta päädyin Jyväskylään Nissenille vaikka olenkin silmälasieni kanssa ollut Instrumentariumin asiakas jo 7-vuotiaasta. Nissenillä löysin lopulta kivat kehykset ja optikon kanssa olimme niitä jo laittamssa tilaukseen kun silmälääkäri tajusi, että eihän kyseisiin kehyksiin voi laittaa tarvitsemiani linssejä. Jostain syystä +linssejä ei saa isohkoihin kehyksiin. En tajua. No jouduin sitten tyytymään kakkosvaihtoehtooni, mutta nyt olen jo hyvin tyytyväinen niihin. Ja aurinkolasit pysyvät jopa tallessa kun eivät ole mitkään halppislasit. 🙂 Täytyy ehkä seuraavalla kerralla vierailla tuolla Fennossa. 😀 Mutta kiva tietää, että on muitakin joille lasien löytäminen ei ole niin yksinkertaista. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:20 pm

Hei jozey! Kiitos kommentista! Lasien löytäminen ei todellakaan ole helppoa! Kurkkaapa tämän kommenttiboksin loppupuolelle, siellä Fenno Optiikka Muuramen väki vastaa juuri tähän sinun haasteeseen. Se on muuten totta, että kun vähän panostaa, niin kummasti alkaa pysyä lasit myös tallessa 😉 Mukavaa päivää sinulle!

Reply
Irina - White & Fresh 23 toukokuun, 2013 - 8:49 pm

Eihän sun kasvot ole pyöreät vaan soikeat! 🙂 Hienot lasit kyllä, joskus (usein) oikeanlaisten lasien metsästys on kyllä tuskaa. Hyvin löydetty!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:21 pm

Hei Irina! No siitäkös se sitten johtui, että ole laseja löytänyt 😉 Kiitos!

Reply
Anne Malia 23 toukokuun, 2013 - 8:53 pm

Ihanat ihanat kuvat 🙂
Mulla olisi edessä se ikävä silmälasien osto, siis ihan oikeiden, mut inhoan kaikkia tarkastuksia ja siksi en ole saanut raahattua itseäni optikolle…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:22 pm

Voi kiitos Anne! Optikon ja lääkkärin huoneisiin on jostain syystä asennettu vähän normaalia korkeampi kynnys 😉

Reply
Anonymous 23 toukokuun, 2013 - 9:08 pm

Ihania kuvia,ihan alkoi hymyilyttää itseäkin 🙂 Todellakin lasien osto on vaikeaa, kun niidenkin täytyisi palvella useampi vuosi, mutta sä oot tehnyt kyllä hienot lasit!:)

Heli

Reply
Anonymous 23 toukokuun, 2013 - 9:10 pm

kyllä hyvän löydön, hienot lasit piti siis lukea 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:23 pm

Kiitos Heli <3 Kiva kuulla, että hymy tarttuu 🙂

Reply
littleB 23 toukokuun, 2013 - 9:23 pm

Hyvännäköset arskat! Kerrohan Niinalle terkkuja! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:23 pm

Kiitos littleB! Niina varmaan terveiset täältä bongasikin 🙂

Reply
Lotta 23 toukokuun, 2013 - 9:29 pm

Kauniit aurinkolasit. 🙂 Mulla sama ongelma ihan vain sen takia, että aurinkolasit pitää ostaa tehokkuuksilla. Vasta nyt on alkanut tulla myyntiin erimallisia aurinkolaseja vahvuuksilla, kun ennen ne oli vain soikioita leopardikuosilla ja ruskean värisenä.

Löysin tieni sun blogiin. Tosi kaunis koti teillä, sain mukavasti inspiraatiota. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:24 pm

Hei Lotta! Kiva kun löysit blogiini, tervetuloa ja kiitos! Kurkkaapa tuonne kommenttiboksin perälle, siellä asiantuntija vastaa tähän tehokkuuskysymykseen 🙂

Reply
Vilhelmiina 23 toukokuun, 2013 - 9:50 pm

Oikean mallisia arskoja on niin vaikea löytää!! Noi on kyllä ihanan naiselliset! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:25 pm

Nämä ovat kyllä superladyt! Kiitos Vilhelmiina 🙂

Reply
Plateful of love 24 toukokuun, 2013 - 10:06 am

Ihanat kuvat. 🙂 ja tosi hyvältä näyttää lasit. Itsestäkin tuntuu lasien osto niiiin vaikealta. Tiedän tuon onnen tunteen kun oikeat löytyy. 🙂 Nyt toivotaan vain auringonpaistetta. Ihanaa viikonloppua!

Maiju

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:25 pm

Suurkiitos Maiju! Toivottavasti aurinko paistaa, olisi sellaisia suunnittelmia, jossa auringosta olisi hyötyä 🙂 Mukavaa päivää sinnekin!

Reply
IMAGE black and white 24 toukokuun, 2013 - 11:38 am

Toimii! Ja sulle ei muka sovi mitkään. 😉
Aivan mielettömän kauniita kuvia ja kuvattava. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:26 pm

Kiitos ihana Image!

Reply
Fenno Optiikka Muurame 24 toukokuun, 2013 - 12:52 pm

Hei! Valitettavasti monesti pluslinssien puolella valmistajien halkaisijarajat tulevat vastaan edullisimmissa aurinkolasilinsseissä, jolloin niitä ei saa isompiin aurinkolaseihin. Mahdollista se kuitenkin on, mutta on kustannuksiltaan vähän kalliimpaa. Lisäksi esim. Oakleyn laseihin saa +2,00 asti omat voimakkuudet ja niissä löytyy paljon eri värivaihtoehtoja ja kaarevia malleja. Piilolinssien kanssa voi käyttää sitten ihan mitä vain aurinkolaseja. Aurinkoista kesää kesää kaikille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 2:26 pm

Hyvä kun kommentoit tähän ja tuot vähän asiantuntemusta keskusteluun, kiitos!

Reply
Anna 24 toukokuun, 2013 - 2:52 pm

Isoin virhehän on ostaa niitä markettilaseja ja ihmetellä, kun henkkamaukat ei istu päähän. Silmien suojaaminen auringolta on niin ensiarvoisen tärkeää, että siinä ei pitäisi pihistellä, vaan optikkolasit on ainoa oikea vaihtoehto. Edes normaaleilla voimakkuuksilla hankittavat aurinkolasit eivät ole niin kalliit, etteikö niihin silloin tällöin olisi varaa. Itse olen nyt ottanut linjan, että kerran vuodessa mahdollistan itselleni joko uudet silmälasit tai uudet aurinkolasit. Rillien kohdalla tuo kaksi vuotta on aika maksimiaika, sitten täytyy jo ihan ulkonäkösyistä päivittää.

Itse en asioi kuin optikkoliikkeissä, joissa saan asiantuntevaa palvelua. Mielestäni ammattilainen osaa hakea oikean kehysmallin paremmin kuin mitä itse kuvittelee omaan naamaan sopivan. Netistä en ostaisi silmälaseja ikinä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 6:16 pm

Moikka Anna! Samaa mieltä kanssasi, silmien suojaamiseen kannattaa panostaa! Palvelu tekee paljon, ammattilainen näkee tyylin ja tarpeen selkeästi 🙂

Reply
Sara 24 toukokuun, 2013 - 5:00 pm

Hyvännäköiset arskat! Onneksi olkoon löydöstäsi!

Täytyy kertoa, että aamulla työmatkalla luin postaustasi ja säikähdin, missä minun aurinkolasini ovat. Täällä pk-seudulla niitä ei ole tarvinnut moneen päivään, joten en osannut niitä kaivata kuin vasta blogiasi lukiessa. ONNEKSI ne löytyivät työhuoneestani, huh.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 toukokuun, 2013 - 6:16 pm

Moi Sara! Hyvä että löytyi! Omanikin oli talven jälkeen kadoksissa, Suomessa kun saattaa pärjätä kuukausia ilman aurinkolaseja 😉

Reply

Jätä kommentti