Mitä kuuluu hyväntekeväisyysprojektille?

by Kerttu

”Vuosi 2017 tulee olemaan hyvien tekojen teemavuosi. Ei hyväntekeväisyyden, vaan pienten hyvien tekojen, jotka tuovat iloa ympäristöönsä.”

Näin kerroin heti alkuvuonna blogissani. Vaikka teema ei suuremmin ole ollut postauksissa esillä, ei ajatus ole unohtunut minnekään. Hyviä tekoja on toki monenlaisia, eikä niitä tehdä siksi, että niistä saisi muille kertoa.

Olin kuitenkin päättänyt valjastaa blogin johonkin hyvään ja kohteeksi valikoitui Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti.  Se on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tehtävänä on  kulkea lapsiperheiden vierellä tukemassa heidän arkeaan.  He auttavat elämän kriisissä silloin, jos perheessä on väkivaltaa ja tarjoavat tukea raskausaikaan, vauvan ja perheen ensiaskeliin tai tilanteisiin, jossa perhe väsyy kun vauva ei nuku.

Ensi- ja turvakodissa tehdään niin arvokasta työtä, että sitä ei voi sanoin kuvata.

Päätimme vähän piristää niiden vauvaperheiden arkea, jotka aloittavat perhe-elämää Ensikodissa. Siellä autetaan alkuun silloin, kun vauvan tulo perheeseen aiheuttaa ilon lisäksi myös suurta huolta. He auttavat kasvamaan vanhemmuuteen ja vastuuseen ja antavat eväitä elämänhallintaan tarjoamalla ympärivuorokautista tukea. Mikä voisikaan olla vastasyntyneen elämässä tärkeämpää, kuin vauvan ja vanhempien hyvä vuorovaikutus ja turvallinen hoito?

Yhdessä saa enemmän aikaan ja olen superiloinen, että sain kaveriksi tähän projektiin kaksi pienen lasten äitiä; Minishow-blogin Melinan ja Pieces of Miracles-blogin Essin. Kaikki me kolme olemme kartoittaneet yhteistyökumppaneitamme, jotka haluaisivat olla mukana pienissä lahjoissa, jonka vauvaperhe saa siinä vaiheessa, kun on aika siirtyä Ensikodista sinne ihan omaan kotiin.

Mukana ovat tähän mennessä:

Finlayson
Pono Design
Confetti
Babyshop
Raskauskeiju
Herttala
Pilkkeitä
Minna bakes

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, jotka olette lähteneet mukaan tarjoamalla laadukkaita tuotteita!

Tarvitsisimme vielä 30 kpl nättejä (paperi)kasseja, jonne voisimme lahjat pakata.

Ja toki muutenkin ehtii vielä hyväntekeväisyystempaukseen mukaan eli jos edustat yritystä, jonka tuotteet voisivat tuoda iloa Ensikodin perheille, niin otathan yhteyden osoitteeseen modernistikodikas@gmail.com. Kuvaamme tuotteet ennen kuin ne toimitetaan perille ja kerromme toki, ketkä kaikki ovat olleet hyvällä asialla mukana. Lahjat viedään perille kesäkuussa.

Nyt toivottelen ihanaa helatorstaita ja lähden töihin! Järjestämme huomenna #BSFestival17 -tapahtuman Jyväskylässä ja lähdemme Piian kanssa somistamaan paikat kuntoon Savutuvan Apajalla. Ihanaa, että aurinko paistaa! Suomen sää kun on tapahtumanjärjestämisen kannalta kuin morsian; ei voi koskaan tietää, mitä seuraavaksi tulee.

Saatat pitää myös

1 Kommentti

ek 26 toukokuun, 2017 - 10:19 pm

Onpa ihana lahja näille perheille ❤ Ja todellakin, erittäin arvokasta työtä tekevät näissä kodeissa.

Reply

Jätä kommentti