Ihana kamala aurinko

by Kerttu
Yhteistyössä Be on

Nyt kun olemme saaneet heti alkukesästä nauttia mahtavista helteistä, täytyy muistaa myös asianmukainen suojautuminen tuolta ihanalta valopallolta. Nuorena olin innokas auringonottaja ja voi hyvänen aika niitä opiskelukesien rusketuksia! Mitä tummempi, sen parempi. Ja tietysti päälle piti vielä vetää valkoinen toppi korostamaan päivettynyttä ihoa. Iän karttuessa (ei hitsi, kuulostan tosi mummolta) ymmärsin alkaa suojaamaa ihoani kunnolla. Mielessä oli toki vakavat vaarat melanoomasta lähtien, mutta myös kosmeettiset tekijät. Aurinko vanhentaa ja kolmenkympin kynnyksellä useimmat meistä saavat ensimmäiset naururypyt joka tapauksessa.

Kun aloin odottamaan tyttöä, otin silloin tällöin hillitysti aurinkoa odotusaikanani. Lapsi syntyi elokuussa, joten ison mahan kanssa meni koko pitkä kuuma kesä. Jo keväällä huomasin jotain outoa ihossani, mutta en heti hoksannut mistä olikaan kyse. Hormonien mullistama kehoni ja auringon viekkaat säteet saivat aikaan maksaläiskiä kasvoihini.  Läikät olivat vielä aika kurjassa paikassa, nimittäin silmien alla. Kesän 2009 olin onnellinen ja isomahainen pandakarhu.
Sinä vuonna olin iloinen, että kesä päättyi. Aurinko nöyrtyi syksyn tieltä ja päivä lyheni. Onneksi myös panda-look alkoi haalistua ja vihdoin hävisi kokonaan. Tajusin, että minun auringonottoni ovat loppuiäksi takanapäin. Tarvittiin aika iso herätys sille, että aurinko ei ole vain ystävä. Nykyisin käytän aina aurinkolaseja, suojavoidetta ja myös pihahommissa hattua. Suojaudun mielummin liikaa kuin liian vähän. Silti nautin auringosta ja lämmöstä, vaikka en enää annakaan sen paahtaa minua.

Silloin markkinoilla oli tosi huonosti mitään tuotteita, joilla ihon läikkiä saisi hoidettua. Kosmetiikkaosaston myyjä totesi minua katsottuaan, että ”tuohon ei auta kuin laser”. Voitte uskoa, että en ollut kovin innoissani. Läikkiä voi tulla ihoon iän, stressin, hormionien tai auringon vaikutuksesta ja kyllähän se on aika kiusallinen vaiva. Kesällä kun haluaisi olla mahdollisimman luonnollinen, eikä peittää ihoaan paksulla pakkelilla. Garnierilta on tullut uutuustuote, joka häivyttää jo iholle tulleitä läikkiä. Kumpa joku oli kertonut minulle tällaisesta jo vuosia sitten!

Väitän kyllä, että kasvojen iholle tapahtuvat muutokset vaikutttavat elämään itsetuntoa myöten. Itse olin sekä onneni kukkulalla vauvasta että ihmeissäni, että mitä tapahtui raskauden aikana kropalleni ja kasvoilleni. Menee vähemmästäkin nainen hämilleen 😉 

Vaikka saan välilä ristiriitaista palautetta blogissa tapahtuvasta mainonnasta, niin yhteistyöpostauksia itselleni tärkeistä aiheista mahtuu mukaan. Toivottavasti teidänkin mielestänne 🙂 Tämä postaus on tehty yhteistyössä Be on:n kanssa ja samalla kokeilen itselleni vähän uutta juttua eli videota osana visuaalisuutta. Minustahan on kehkeytymässä oikea koodaajanero, jos tuo video ihan oikeasti toimii 🙂

Aurinkoista viikonloppua!

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anonymous 7 kesäkuun, 2013 - 4:06 pm

Iihana hattu! Täällä nautitaan auringosta täysin siemauksin. Itse kammoan aurinkovoiteita ja kotimaassa menenkin sillä taktiikalla, että ei voidetta, vähemmän aikaa suorassa paisteessa. Eli varjoon tämän tästä. Toimii minulla, en ole palanut ollenkaan tänä kesänä. Ulkomailla onkin sitten pakko ottaa suojakertoimet käyttöön, niin myrkkyjä kuin ne ovatkin :/ On se vain vähän petollinen ystävä tuo aurinko, ensikosketukset niin upeita vaan palanut iho ei enää nauratakaan. Kivaa perjantaita sinne keskiseen suomeen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 kesäkuun, 2013 - 8:33 am

Moikka! Aurinkovoiteita onneksi löytyy tosi monenlaisia, apteekin tuotteet ovat monesti vähän vähemmän kammottavia kuin ihan perusmarkettien voiteet 😉 Aurinkoa ja iloa sinnekin!

Reply
salsas 7 kesäkuun, 2013 - 5:23 pm

Kiva hattu. Mistä se on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 kesäkuun, 2013 - 8:34 am

Sain sen lahjaksi, mutta sisällä lukee K-Citymarket eli aika yllättävästä paikasta noin kiva hattu 🙂

Reply
Henna - Pakkomielteitä. Minullako? 7 kesäkuun, 2013 - 6:29 pm

Ihana hattu ja upea kuvakulma! Kaunista ja niin kesäistä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 kesäkuun, 2013 - 8:34 am

Kiitos Henna! 🙂

Reply
Elina Eliina 7 kesäkuun, 2013 - 8:39 pm

Ihana hattu!

Yhteistyö postaukset on ainakin mun mielestä kivoja, saa hyviä vinkkejä uutuuksista.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 kesäkuun, 2013 - 8:35 am

Mukava kuulla Elina Eliina! Kyllä näitä aina välillä tulee, mutta vain sellaisista tuotteista tai asioista, joista pidän ja jotka sopivat luonnollisesti blogini sisältöön 🙂

Reply
Krista 7 kesäkuun, 2013 - 10:48 pm

Kyllä minunkin mielestäni yhteistyöpostauksia saa olla silloin tällöin; sulla on myös loistava tapa avata aihetta muunkin kuin pelkän ”mainoksen” kannalta 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 kesäkuun, 2013 - 8:36 am

Kiitos Krista! Mukava kuulla ja se on tarkoituskin, että tuotteen tai palvelun esille nostaminen on luontevaa. Tässä asissa oli tosi omakohtainen kokemus takana ja olisin hyppinyt riemusta, jos tämä edullinen tuote olisi ollut saatavilla muutama vuosi sitten.

Reply
JuttaEmilia 9 kesäkuun, 2013 - 11:34 pm

Ihan täydellinen hattu! Mahtaisikohan sellaisia vielä olla saatavilla. Juurikin nimittäin ärräpäiden kanssa etsin omaa kesähattuani, jonka viime kesänä ostin. Ei löydy, ei sitten mistään. Ja tällaisilla helteillä hattu olisi must!!

Yhteistyöstä sen verran – että mielestäni se ei mene yli sinulla, sillä jotenkin ainakin itselle tulee sellainen olo, että seisot näiden juttujen takana vakaasti. Mainonnasta mainonnan vuoksi en oikein lämpene. Mutta sitä täällä sinun blogissasi ei kyllä ole ollutkaan.

Aurinkoista alkavaa viikkoa! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 kesäkuun, 2013 - 10:55 pm

Kiva kuulla JuttaEmilia! Näin olen näiden mainosjuttujen kanssa yrittänytkin toimia. Käypä kurkkaamassa Cittarissa, jos hattuja vielä löytyisi 🙂

Reply
IMAGE black and white 15 kesäkuun, 2013 - 9:48 pm

Mä olen kanssa funtsinut noita videoita, mutten ole vielä uskaltautunut… 😉 Katsotaan joskos sitä lähtisi niihin mukaan myös.

Reply

Jätä kommentti