Onneksi laukut mahtuvat aina

by Kerttu

Ihanaa viikonlopun alkua!

lumo-1

Muistatteko sen tunteen, kun lapsena hiipi äidin vaatekaapille ja sai hipelöidä ja sovitella kaikkia ihania aarteita? Sitten sitä leikittiin hienoa naista tai Linnan juhlia ylisuurissa korkokengissä ja huulipunat vähän sinnepäin sudittuna? Samanlaisen kihelmöivän tunteen sain astuessani jyväskyläläiseen designvuokraamo Lumoon.

lumo-1-2

Että meidän kaupungista voi löytyä tälläinen paikka! Vuokraamo on kuin piilossa oleva aarre, se  kätkeytyy Kilpisenkadulle kampaamo Lumon alakertaan. Portaat alas ja edessä avautuvat asut ja asusteet, merkkeinään mm.  Chloe, Givenchy, MiuMiu, Mulberry, Louis Vuitton, Christian Loubutin, Tiia Vanhatapio, Katri Niskanen…

lumo-1-6

lumo-1-3

Siinä on yksi minun unelmalaukkuni! Mulberryn Bayswater on keikkunut haavelistalla jo pitkään. Kun sen perään taas kerran huokailin, tyttärellä oli viisas neuvo: ”ehkä sun kannattaisi nyt ihan oikeasti toivoa sitä joulupukilta”. Totta, koska saa kirjoittaa Korvatunturille!

lumo-1-4

Designvuokraamon vaatteet ovat noin kokoa 38 ja kengät noin 39. Kappas vain mikä sattuma, suunnilleen mittani normaalioloissa. Huomenna lauantaina yritän ahtautua juhlamekkoon työhön liittyvässä juhlassa, mutta nyt en herätellyt toiveitakaan mahtumisesta Lumon unelmamekkoihin. Sen sijaan ajattelin, että mahdollisesti kukaan ei huomaa jättimästä mahaani, jos jalassa olisivat superkauniit punaiset kipottimet.

lumo-1-7

lumo-1-5

Onneksi laukut mahtuvat aina! Arkikäyttöön voisi vuokrata vaikkapa Vuittonin Neverfullin tai illanviettoon hohtavan Alman. Päätin kuitenkin napata kainaloon Bayswaterin, saan pari viikkoa testata, olisiko laukku joka euron väärti. Siis niin hyvä, että se todellakin kannattaisi pukilta pyytää 😀

lumo-1-8

Pikainen vierailu Lumoon piristi mieltäni, sillä omat tyyliasiani ovat olleet viime kuukaudet vahvasti taka-alalla. Pukeutuminen ja asusteet ovat paljon muutakin kuin luksusmerkkejä tai uutuusostoksia. Oma tyyli tuo ennenkeikkea hyvää mieltä ja itsevarmuutta ja näihin kahteen on jokaisella naisella oikeus riippumatta mitoista tai lompakon paksuudesta. Tämä vierailu muistutti taas mukavasti sen, että kaikkea ei edes tarvitse itse omistaa. Jos pukki on sitä mieltä, että en ole tänä(kään) vuonna tarpeeksi kiltti, niin Lumossa vierailua se ei kuitenkaan voi estää 😉

“I don’t know who invented high heels, but all women owe him a lot!” 
― Marilyn Monroe

Saatat pitää myös

14 Kommentit

M/Vastarintama 23 tammikuun, 2015 - 8:20 pm

Tolla argumentilla mä puolustelin Tukholman kenkätuliaisia 😀 Ne ainakin mahtuvat! Asusteista on tosiaan helppo näin raskaana innostua, kun vaatteiden suhteen täytyy enemmän mennä sen mukaan, mikä mahtuu kuin mitä huvittaisi pukea..

Nauti Bayswaterin testailusta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:52 am

Totta! Paitsi kengissäkin on se vaara, että jalan malli muuttuu raskauden jälkeen 😀

Reply
Sike 23 tammikuun, 2015 - 8:33 pm

Kiva tietää että tällainenkin olemassa 🙂 Ihania tuotteita näkyy kuvissa ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:53 am

Vuokraamo on täynnä kaikkea kaunista, kannatta käydä hypistelemässä. Ovet ovat avoinna keskiviikkoisin klo 14-18.

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 23 tammikuun, 2015 - 10:53 pm

No onpas hyvä idea, mutta ei taida meidän kulmilta vastaavaa löytyä…harmi 🙁 Laukkuhankinta täälläkin listalla, mutta onneksi synttärit on paljon ennen joulua. Tosin siihenkin lahjaan pitää varmaan olla superhyperkilttinä ?!? Hauskaa viikonloppua Kertulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:54 am

Unelmointi on myös mukavaa ja sitten ne haaveet vain pitää laittaa järjestykseen 🙂 Leppoisaa sunnuntaita sinullekin!

Reply
Lanttuleikkuri 24 tammikuun, 2015 - 11:23 am

Mulla on musta Bayswater ja harmittelen aina välillä kun en ostanut suklaanruskeaa samalla hetkellä, hinnat ovat nousseet.
Mutta ostaminen oli yllättävän helppoa. Vein lapseni pieneksi jääneitä vaatteita auton takakontillisen. Minipoppoo täällä Helsingissä ostaa vaatteet, maksavat niistä 40 % millä hinnalla myyvät itse ja oma panostus on tasan sen verran että viet ja haet mitä eivät huolineet. Tein yhden kerran keväällä, toisen kerran syksyllä ja lisäksi olin kesällä 2 pv Hietsussa. Yhtään tavaraa / vaatetta en ole kaivannut mutta Bayswater on vielä vuosienkin jälkeen ihan yhtä ihana.
Ystäväni oli vielä lähdössä Lontooseen, lentokentältä kun sai kaikkein halvimmaan ko laukun, säästin muutaman euron vielä tälläkin tavalla.
Muistan kun meillä oli 1 v hääpäivä ja lentokentällä katsoin yhtä perusmarimekon laukkua. Mieheni kysyi oletko kauankin haaveillut tästä, kun olen ennenkin sitä katsellut. Mietin ja vastasin n 5 vuotta ehkä. Jos on aikuinen ihminen, käy töissä, rahaa on tilillä eikä laskut päädy ulosottoon, ei oikeesti tarvitse vuosikausia haaveilla yhdestä laukusta.
Osta ! saat luvan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:56 am

Hinnat ovat tosiaan kohonneet paljon! Mattamustaa Bayswateria ei ole alessa näkynyt, se on varmasti sellainen klassikko, jota ei paljon alennetakaan. Haaveilu on mukavaa ja jossain vaiheessa ne unelmat vaan pitää laittaa toteuttamisjärjestykseen. Nyt on kiilannut sisustusjutut ja matkat Bayswaterin edelle, mutta senkin aika vielä koittaa 🙂 Kiitos luvasta 😀

Reply
Lanttuleikkuri 27 tammikuun, 2015 - 12:26 pm

minä en ikinä tule sanomaan vähennä matkustamista. Sain kerran vapaalipun Tukholmaan Viking Linellä, voimassa vain arkipäivinä. Ylityötunnit haisemaan, lähikauppaan kävi lounassetelit ruokaostoksiin, parilla lounarilla banaaneja, omenia, limppaa ja keksiä ja laivalle. Oli aivan pakko päästä katsomaan jotain näyteikkunaa. Matkan kustannus 0, matkalla kulutetut rahat 0 ja ihan mieletön matka.

Tiedän, tiedän, tiedän, äiti aina helposti laittaa omat haaveensa taka-alalle, muka lapselle on tärkeämpää hommata uusi peitto, haalari ja mekko tai ihan mitä vaan, mutta sinä myös olet tärkeä.
Tee tavoite, kun et kerran heti huomenna mene ostamaan.

Hyvän mielen vaatekaapissa opetettiin panostamaan laatuun. Mun laukku on yli 5 v vanha ja se on erinomaisessa kunnossa. Jos et suoraan raaski ostaa, myy vaikka tyttäreltäsi pieneksi jääneitä vaatteita, ei loppusumma tunnu niin kovalta. Pääasia on ettei vuodet vieri ja haaveet pysyy haaveina.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 tammikuun, 2015 - 7:19 pm

Olet kyllä ihana, kun kannustat toteuttamaan tämän haaveen! Ehkä odotan, että löytäisin mattamustan Bayswaterin alesta tai hyväkuntoisena käytettynä, kunnes kyllästyn ja marssin joku kaunis päivä liikkeeseen 😀

Reply
Sari P 24 tammikuun, 2015 - 1:43 pm

Olipa hyvä vinkki! Asun Jyväskylässä, mutta en tiennyt tällaisen liikkeen olemassa olosta lainkaan! Usein tuskastelenkin, ettei muutaman juhlan takia viitsisi ostaa kalliita pukuja tai uusia pikkulaukkuja kaappiin, joten tämä ratkaisisi sen ongelman hyvin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:59 am

Olepa hyvä! Vuokraamo on auki keskiviikkoisin klo 14-18, kannattaa käydä kurkkimassa valikoimaa 🙂

Reply
Kristiina O. 24 tammikuun, 2015 - 11:42 pm

Hyvä idea testata oma haavelaukku ennen ostopäätöstä. Missä hintaluokassa liikkuu tällainen parin viikon laina Mulberry-laukulle?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 tammikuun, 2015 - 10:59 am

Minäpä vielä tarkistan, että muistan oikein, ennen kuin sanon mitään. Palataan pian asiaan siis 🙂

Reply

Jätä kommentti