Rintamamiestalon täysremontti – kuvat ennen & jälkeen

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Keski-Suomen Sisustusmiehet Oy 

Jyväskylässä, kivenheiton päässä keskustasta sijaitsee vanha ja arvostettu pientaloalue Mattilanpelto. 1950-luvulla rakennetut talot ovat suurten remonttien tarpeessa, niin myös tämä kolmikerroksinen, 360 neliöinen omakotitalo. Kävin kuvaamassa tämän kauniin kodin jälkeen-kuvat ja koska muutos on niin huikea, on ilo näyttää teillekin vanhan talon uusi elämä.

Remontin laajuutta kuvaa työn ensivaiheet:   Mirkka ja Jari Jääskeläinen appivanhempineen purkivat kaiken sisältä: kalusteet, lattiat, seinäpinnoitteet, kattopaneloinnit, seinäeristeet, LVIS-tekniikan, lattiabetonit kellarista sekä sen alta 60 tonnia savea. Myös koko talon sähkötekniikka nykyaikaistettiin sekä vesi- ja viemäriputket uusittiin. Myös aikaisemmin palvellut patterilämmitys muutettiin vesikiertoiseksi lattialämmitykseksi. Kaikki seinät ja ylä- ja välipohjat eristettiin selluvillalla.  Lattiat valettiin kellarissa uudelleen, keski- ja yläkerrassa plaanotettiin ja seinät maalattiin hengittävällä maalilla. Sisäpaneelit ja kaikki talon listat tilattiin Sisustusmiesten kautta mittatilaustyönä.

Hurja remontti kuvaa kokonaisuutta erinomaisesti!  Annetaan kuvien puhua puolestaan, aloitetaan sisääntulosta.

Eteinen ennen & jälkeen

Mitä tehtiin? Taloon oli ennen kolme sisäänkäyntiä tuulikaappeineen vierekkäin. Kaikki purettiin ja yhden sisäänkäynnin yhteydessä olleiden portaiden nousu muutettiin. Pääoven molemmille puolille asennettiin korkeat ikkunat lisäämään valoa. Eteisaulasta purettiin jäykistävä väliseinä, jolloin saatiin avara yhteys olohuoneeseen sekä keittiöön


Olohuone ennen & jälkeen

Mitä tehtiin?  Olohuoneesta purettiin kulkuyhteys yläkertaan. Samoin välipohjan kantavat rakenteet leikattiin ja niiden yläpuoliset kylmäullakot purettiin. Tässä yhteydessä tehtiin mittavia rakenteiden jäykistyksiä niin yläpohjan rakenteisiin kuin välipohjaan.

Huikein muutos saatiin avaamalla huonekorkeus 5,5 metriin. Tämä ei ole tyypillinen ratkaisu rintamamiestalossa, mutta avartaa tunnelmaa upeasti ja lisää yhteyttä asuinkerroksien väliin.

Ruokailutila ennen ja jälkeen

Mitä tehtiin? Vanhasta olohuonetilasta kantava väliseinä palkitettiin, jolloin saatiin avaruutta ja tilaa ruokailutilaan. Nurkkaan asennettiin Tiilerin pönttöuuni.

Keittiö ennen & jälkeen

Mitä tehtiin? Vanha keittiö ja sitä ympäröivät väliseinät purettiin. Myös tässä tilassa ollut wc-tila poistettiin. Kantava ja jäykistävä väliseinä muutettiin palkkirakenteiseksi.  Keittiön teki Sisustusmiesten Marko Nieminen. Katseenvangitsijana toimiva hana on Tapwellin.

Makuuhuone ennen & jälkeen 

Mitä tehtiin?  Makuuhuoneeseen asennettiin Tiilerin pönttöuuni tuomaan tunnelmaa. Kaikki pinnat uusittiin ja kaapistot sopivat yhteen keittiönkaapistojen kanssa.

WC ennen & jälkeen 

Mitä tehtiin? Räjäytettiin pom…siis uusittiin aivan kaikki. Tila purettiin kokonaan seiniä myöten ja rakennettiin uudestaan ja sinne lisättiin suihku.

Yläkerta ennen ja jälkeen

Mitä tehtiin? Portaiden paikka muuttui ja kaikki pinnat uusittiin. Vintit otettiin asuinkäyttöön ja kaide tuo valoa tilaan myös alakerrasta. Yläkerrassa on tällä hetkellä (ennen pohjakerroksen remontin valmistumista) myös Sky-kosmetologina työskentelevän Mirkan Hoitohuone 32.

Yläkerran makuuhuone ennen ja jälkeen

Mitä tehtiin? Täydellisen pintaremontin lisäksi  tytär sai huoneeseensa Essis Collectionin lasiseinän, joka erottaa tilan yläkerran aulasta.

 

 

Ihan kaikkia huoneita en blogipostauksessa esittele, mutta upea ja kokonaisvaltainen remontti on kyseessä. Lopputulos on moderni, mutta kunniottaa talon henkeä ja alkuperää. Suunnittelusta on vastannut perheen äiti Mirkka Jääskeläinen, joka ei ole myöskään pelännyt työkaluja projektin eri vaiheissa. Vaikka asuinkerrokset ovat nyt rempattu, jatkuvat työt pohjakerroksessa. Kiitos ennen-kuvista Kiinteistömaailmalle!

Remontin hoitanut Keski-Suomen Sisustusmiesten Marko Nieminen on meillekin tuttu kaveri, onhan hän rakentanut meidän talomme.

Lue myös: Ystävän hurja remontti – kuvat ennen & jälkeen

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Lilli 8 maaliskuun, 2019 - 1:00 pm

Ihanan näköinen koti! 🙂 Tiedätkö mistä heidän keittiönsä on?

Reply
Marko Nieminen 10 maaliskuun, 2019 - 6:10 pm

Hei. Tämä keittiö on meidän “noname” valmistama, eli asiakkaalle suunniteltu yksilöllinen keittiö. Valtakunnallisesti näitä keittiöitä saa Aina-keittiöiltä.

Marko Nieminen, Sisustusmiehet Oy

Reply
Hanna Koskela 8 maaliskuun, 2019 - 9:02 pm

Olipa huikea muutos! Olohuoneen kirjahylly pisti silmään (meille sopisi juuri vastaavanlainen). Onko Gustav sarjaa? Satutko tietämään?

Reply
Kerttu 19 maaliskuun, 2019 - 6:01 pm

Hei! Kirjahylly on Sasu Playhousen valikoimasta. Pahoittelen, että jouduit odottelemaan vastausta.

Reply
Saara 10 maaliskuun, 2019 - 1:32 pm

Tuo on kyllä todella kaunista aluetta! Heti tuli ihanat Jyväskylän muistot mieleen. Ja todella upeasti toteutettu remontti <3

Reply
Kerttu 19 maaliskuun, 2019 - 6:02 pm

Kiva kuulla! Aivan ihana koti tästä tuli remontilla <3

Reply
Kolmen äiti 10 maaliskuun, 2019 - 2:06 pm

Upea muutos!
Mökkiprojektiin liittyen, oletko ajatellut että sisustus poikkeaa jotenkin kotinne sisustuksesta vai jatkaako mökki samaa linjaa? Olisi kiva kuulla mietteitäsi tästä.

Reply
Kerttu 19 maaliskuun, 2019 - 6:03 pm

Heippa! Luulen, että mökillä on aika erinäköistä, sillä jo hirsiseinät tekee paljon. Mutta sisustus mukailee kodin linjoja, mutta on varmasti vähän pehmeämpi ja rennompi <3

Reply
Taija 14 huhtikuun, 2019 - 11:10 am

Hei. Mitkähän ovat keittiössä näkyvät riippuvalaisimet joita on useita?

Reply
Kerttu 16 huhtikuun, 2019 - 3:14 am

Moikka! Minäpä kysyn asukkaalta ja palataan asiaan 🙂

Reply
Hivonen 8 marraskuun, 2019 - 12:01 pm

Onpas upean näköinen lopputulos. Meillä alkaa vanhan talon remontti asbestikartoituksella tällä viikolla. Tulin etsimään viime hetken vinkkejä. Mekin päätettiin purkaa ullakkotilat että saadaan lisää tilaa yläketaan.

Reply
Kerttu 10 marraskuun, 2019 - 7:11 am

Tsemppiä remonttiin!

Reply

Jätä kommentti