Näin saat blogillesi lukijoita

by Kerttu

Blogimaailma muuttuu koko ajan. Uskon kuitenkin, että kuten laadukkaat aikauslehdet, myös hyvät blogit löytävät lukijansa jatkossakin. Minut kutsuttiin puhumaan Keskisuomalaisen Stoori-bloggaajille ajatuksistani, kuinka omalle blogille saa lisää lukijoita. Mitään taikasanaa en ole keksinyt ja jos olisin, olisi oma blogi taatusti vielä suurempi ja suositumpi. Toisaalta koen suurimpana onnistumisena sen, että ruudun takana on yhä sellaisia lukijoita, jotka ovat seuranneet juttujani alusta saakka.

Tosiasia on, että kilpailu kiristyy koko ajan ja blogien peruslaatu on jo huiman korkea, saa tehdä hartijavoimin töitä, että joukosta erottuu. Tai sitten pitää olla valmiiksi julkkis tai omassa persoonassa pitää olla jotain sellaista, joka herättää erityisen mielenkiinnon. Uskallan sanoa, että jokainen bloggaaja toivoo omalle blogilleen lukijoita. Silmäparien määrä ei kuitenkaan ole yksinkertainen mittari sille, kuinka hyvä blogi on. Yhä ilahdun vilpittömästi löytäessäni itselleni uuden blogin lukulistalle, samaan aikaan ihmetellen, miksi en ole löytänyt tätä jo aikaisemmin!
syysterassi_

 

1. Ihan ensin, unohda turha vaatimattomuus. Omasta tekemisestä, intohimosta ja harrastuksesta saa olla ylpeä! Vaikka bloggaamista saatetaan pitää (joissain piireissä) pinnallisena hömppänä, se on kuitenkin aika vaikuttava oma media-alusta some-kanavineen. Bloggaaminen on naisvaltainen ala ja nyt hyvät siskot, tulee vahva kannanotto:

Se, että arvostat omaa blogiasi, nostaa kaikkien blogien arvostusta. Se, että arvostat omaa bloggaamistasi, nostaa kaikkien bloggaajien arvostusta. Se, että et anna osaamistasi ja mediatilaasi ilmaiseksi yrityksille, nostaa kaikkien blogien arvoa yhteistyökumppanina. Haluan nähdä bloggaajat kollegoina, en kilpailijoina. Tuetaan ja kannustetaan toinen toisiamme!

2. Seuraa intohimoasi. Kirjoita siitä, mille sydämesi sykkii! Jos aihepiiri tuntuu liian kapealta aktiiviseen bloggaamiseen, laajenna sitä. Kun itse innostut, jaat innostustasi myös muille.

 

syysterassi-2

 

3. Luo oma juttu omalla persoonallasi. Tämä ei tarkoita sitä, että teksteihin pitää vuodattaa yksityselämänsä salat (en edes suosittele!), vaan ole teksteissä ja halutessasi kuvissa oma ihana itsesi. Bloggaajan ei tarvitse mahtua mihinkään muottiin, vaan kaikenlaisille persoonille on tilaa. Täydellisyys on loppujen lopuksi varsin epäkiinnostavaa, uskoisin yhden oman blogini salaisuuden olevan siinä, että olen sopivalla tavalla tavallinen eli samaistuttava.

4. Ole hyödyllinen tai viihdyttävä. Mikä on blogisi perustehtävä? Jakaa inspiraatiota, tietoa, tunnelmia vai kuulumisia? Bloggaamista ei kannata liikaa analysoida, sillä ainakin minulle tietty spontaanius sopii. Mutta ei siitä haittaakaan ole, jos postausta kirjoittaessa pohtii, onko tämä juttu enemmän hyödyllinen vai viihdyttävä lukijalleni. Uskoisin, että näiden kahden tasapaino on hyvä kombo ainakin näin sisustus- ja lifestyleblogissa.

 

syysterassi-3

 

5. Säännöllisyys. Ihana, kamala ikuisuuskysymys eli kuinka usein pitää postata? Bloggaaja tavallaan opettaa lukijansa tiettyyn rytmiin. Oma blogini on aina päivittynyt aktiivisesti ja jo muutaman päivän blogitauon aikana saan kysymyksiä, milloin tulee seuraava postaus. En ole lukijoilleni mitään velkaa ja saan itse määritellä tahdin, mutta haluan myös palvella teitä ruudun toisella puolella olevia säännöllisyydellä. Modernisti kodikas päivittyy perustahdilla 4-5 kertaa viikossa. Mikä on sinun blogisi perustahti?

6. Kuinka sinut voi löytää? Optimoi postauksesi hakukoneystävällisiksi, näin googlettajat päätyvät blogiisi etsimään tietoa ja inspiraatiota. Tässä tarkeää on mm. otsikointi, kuvien nimeäminen aiheeseen liittyväksi sekä informatiiviset aloituslauseet postauksella. Satunnaisia surffareita tärkeämpiä ovat kuitenkin sitoutuneet lukijat, joten anna mahdollisimman monia vaihtoehtoja liittyä lukijoidesi joukkoon. Modernisti kodikasta voit seurata BloglovinissaFacebookissaInstagramissaTwitterissäPinterestissä  ja Snapchatissa (@kerttup). Sisustusbloggaajille ja sisustusblogien lukijoille suosittelen Facebook-ryhmää Suomalaiset sisustusblogit, jota kautta voi sekä jakaa että lukea postauksia.

 

syysterassi

7. Ole vuorovaikuteinen. Blogi ei ole staattinen nettilehti, vaan elävä keskustelukanava samanhenkisille ihmisille. Kommentteihin vastaaminen niin blogissa kuin some-kanavissa ottaa aikaa, mutta kuuluu osana kokonaisuuteen. Jätä kommentteja toisten blogeihin, myös se pieni tervehdys ilahduttaa! Samalla voit jättää vinkin vaikka omasta, samaan aiheeseen liittyvästä postauksesta ja lukijat voivat jatkaa matkaa seuraavaan blogiin (ei ole muuten sinulta pois). Jos yhtään huvittaa, mene mukaan bloggajille järjestettyihin tilaisuuksiin, verkostoituminen on kivaa ja hyödyllistä myös livenä. Ota ilolla vastaan kutsut tai järjestä itse jotain kivaa. Laita liikkeelle inspiroiva blogihaaste, niin saat linkityksiä blogiisi.

8. Tee just niin kuin itse tykkäät. Älä hätäile. Älä välitä ohjeista, jotka eivät tunnu omalta. Älä lähde mukaan yhteistöihin, jotka eivät sovi sisältöösi. Äläkä stressaa lukijämääristä, vaan nauti matkasta. Muista, että bloggaamisen on tarkoitus olla kirjoittajalleen mielekästä, vain sen kautta syntyy ilo myös muille ihmisille.

Tuleeko mieleen lisää hyviä ohjeita? Tämän postauksen kommenttilaatikkoon saa jättää linkin omaan blogiin 🙂

Toivotan inspiroivia hetkiä niin oman kuin muiden blogien parissa!

Saatat pitää myös

70 Kommentit

Elisabeth 22 lokakuun, 2016 - 11:33 am

Kiitos vinkeistä, tuo FB-ryhmä oli uusi tuttavuus ? Miten tärkeänä pidät itse blogialustan ja/tai hyvän urlin?

xxx
E
http://helsinkidragonfly.blogspot.fi

Reply
Heli 22 lokakuun, 2016 - 11:33 am

Oli mukava lukea vinkkejäsi. Itse kirjoittelen blogiani juurikin kohdan 8. mukaisesti 🙂

http://www.pionipolku.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 8:58 pm

Kiitos Heli, kiva kuula! Omaan polkua on hyvä seurata. Kirjoittamisen iloa sinulle!

Reply
Sara S 22 lokakuun, 2016 - 11:42 am

Kiitos kivasta ja hyödyllisestä postauksesta. Aika monta kohtaa on jo itselläni käytössä, tuota kuvien nimeämistä en vaan aina jaksa tehdä. Googlen kautta silti aika kivasti tulee lukijoita.
Tässä ny samalla yritän kommunikoida, liian usein tulle itsekin luettua blogeja ja kommentin jättäminen jää.

Rentoa viikonloppua !

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 8:59 pm

Kiva kuulla, että tykkäsit! Mukava kun jätit kommentin, tulen kohta vastavierailulle 🙂

Reply
Satu //ALL YOU NEED IS WHITE 22 lokakuun, 2016 - 12:00 pm

Tosi hyvä kirjoitus, Kerttu!
Erityisesti tuon ensimmäisen kohdan toinen kappale on tärkeää tuoda esille.
Itse olen viime viikkoina stressannut blogini suhteen aika paljonkin, kun aika ei riitä kaikkeen ja se heijastuu sitten blogiinkin. Ehkä tässä lähiaikoina on luvassa helpotusta asiaan tai jos ei, niin sitten vain täytyy asennoitua uudenlaiseen blogiaikakauteen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:00 pm

Varmasti meillä pienten lasten työtätekevillä ja lapsiaan kotona hoitavilla äideillä on ruutuaika eli työaika todella kortilla, helppoa samaistua tunteisiisi. Olen yrittänyt vain antaa itselleni armoa, kaikkeen ei ehdi eikä pysty! Sinulla on ihana blogi, onnea uuteen aikakauteen!

Reply
Iiris Pohjala 22 lokakuun, 2016 - 12:08 pm

Kiitos tästä piristävästä ja rohkaisevasta postauksesta! Yksi tärkeä pointti on se, ettei liikaa vertaile omaa blogiansa muihin (se ainakin itselläni usein unohtuu). On hyvä lukea ja inspiroitua toisten blogeista, mutta ihmismieli alkaa helposti vertailemaan liikaa ja kokemaan riittämättömyyttä, jopa epäonnistumista. Täytyisi oppia asennoitumaan siihen, ettei mikään blogi ole täydellinen. Kaikki ovat erilaisia ja siinä se rikkaus piileekin.

Reply
Selja / it's selja 22 lokakuun, 2016 - 3:13 pm

Ihana postaus ja hyödyllisiä ”ohjenuoria”. Yritän oman blogin kanssa noudattaa erityisesti sitä, että olen oma itseni ja toivon sen välittyvän myös lukijoille.
Ihanaa viikonloppua 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:01 pm

Se on hyvä ohjenuora, saa ja pitää olla sellainen kun on. Jos ei kelpaa, voi jatkaa matkaa. Kaikkia ei voi tässä elämässä miellyttää 🙂

Reply
Heidi/ Thaimaanrannan maalarit 22 lokakuun, 2016 - 3:16 pm

Kiitos vinkeistä :). Pitäisi todellakin enemmän painaa omaan päähän tuo kohta 1, sillä täytyy tunnustaa, että ainakin itse syyllistyn siihen. Muuten minullakin blogi taitaa päivittyä tuon kohdan kahdeksan mukaisesti ;).
http://thaimaanrannanmaalarit.blogspot.com/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:02 pm

Kiitos Heidi! Sopivan rento asenne pitää bloggaamisen mukavana 🙂

Reply
NelliL 22 lokakuun, 2016 - 3:20 pm

Tuttuja vinkkejä. Itse etsin enmmän juuri persoonallisia, valtavirrasta poikkeavia blogeja.

Minun on kierrätysaiheinen blogi, paljon tuunausideoita ja ohjeitakin joihinkin löytyy. Myös vinkit kierrätettyihin joululahjoihin. http://villananna.blogspot.fi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:06 pm

Onneksi blogimaailmaan mahtuu lukemista joka lähtöön ja juuri laaja kirjo ja erilaisuus on tämän homman mauste!

Reply
Terhi 22 lokakuun, 2016 - 3:52 pm

Hatunnosto kollegiaalisuudesta ! Sitä enemmän kehiin. Hieno kannanotto.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:07 pm

Kyllä! Onneksi tässä asiassa on menty hurjasti eteenpäin ja bloggaajat auttavat toisiaan ja keskustelevat entistä avoimemmin alan kehityksestä.

Reply
Doris/Unelmalandia 22 lokakuun, 2016 - 3:53 pm

Tosi hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä, kiitos niistä 🙂
Itse pidän Unelmalandia-blogia, jossa mukana on omakotitaloelämää, sisustusta ja vähän vauva-arkeakin.
http://unelmalandia.blogspot.fi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:07 pm

Kiitos Doris ja kirjoittamisen iloa Unelmalandiaan!

Reply
Minnea/Minnean muruja 22 lokakuun, 2016 - 5:25 pm

Kiitos vinkeistä! Hyödyllinen postaus näin aloittelevalle bloggaajalle! Tärkeä pointti tuo toisten tukeminen kilpailun sijaan,pätee elämässä muutenkin!
Mukavaa syksyä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:08 pm

Juuri näin, enemmän tukea ja vähemmän kampitusta. Ihanaa syksyä sinnekin!

Reply
Kristiina Lindqvist 22 lokakuun, 2016 - 5:58 pm

Minulla edullisen sisustamisen blogi: i love my home. Teen hienoja kattauksia, tuunaan tavaroita ja käytän luonnonmateriaaleja. Upeita juttuja ilmaiseksi tai ainakin hyvin edullisesti! Löytyy osoitteesta: http://turkoosi7.blogspot.com/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:08 pm

Kävin katsomassa, ihania juttuja sinulla. Bloggaamisintoa syksyyn!

Reply
sanna / Inspired by love 22 lokakuun, 2016 - 6:34 pm

9. Kommentoi muita blogeja!

Terkkuja! 😀

Reply
S - Beauty of life 23 lokakuun, 2016 - 5:36 pm

Yesss!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:08 pm

No kyllä <3 Terkut takas ja Maijalle erityisesti!

Reply
Rouva Virtanen 22 lokakuun, 2016 - 7:07 pm

Hyvä ja ajankohtainen kirjoitus itselleni! Olen kirjoitellut pitkän pohdinnan jälkeen muutaman kuukauden omaa sisustus- ja remonttiaiheista blogia, mutta blogimaailman taso, oma ajankäyttö ja blogin sisältö mietityttävät lähes päivittäin. Blogini löytyy osoitteesta: http://virtasenelamaa.blogspot.fi

Kiitos innostavasta ja pohtivasta blogista, tätä on niin mukava seurata! t, Rouva Virtanen

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:09 pm

Kiitos Rouva Virtanen! Täytyy tulla sinunkin blogiisi vierailulle <3

Reply
Anne Malia 22 lokakuun, 2016 - 7:18 pm

Kiva ja hyödyllinen postaus 🙂

Lisäisin vielä pari vinkkiä aloitteleville bloggareille:

Keskity visuaalisuuteen; vaikka kuvien laatu ei olisi (vielä) huippua, sekin auttaa jos ne eivät ole kovin pieniä ja jos ne ovat samankokoisia leveyssuunnassa. Myös pohja kannattaa pitää selkeänä, jotta uusille lukijoille avautuu vaivaton ja kiinnostava näkymä.

Itse usein lähden samantien pois jos blogipohja on liian sekava, värikäs, koristeellinen tms. josta ei saa kunnolla mielikuvaa sisällöstä. Jos pidät värikkäästä ja runsaasta tyylistä, kerro se mielummin valokuvissasi.

Toinen vinkki:
Keskity oikeinkirjoitukseen, tarkoitan esimerkiksi yhdyssanavirheitä esim. perjantai ilta on yhdyssana, eli perjantai-ilta ja jää kaappi on yhdyssana eli jääkaappi. Jos nämä ei ole hallussa, voi netistä helposti tarkistaa. Blogin pitäminen on hyvä keino harjoittaa oikeinkirjoitustaitoa.

Noita kahta kohtaa itse sovelsin kun aloitin blogini kirjoittamisen. Alussa oli monta kertaa sormi suussa ulkoasun, kuvien ja tekstien kanssa. Silloin olisi auttanut kokeneemman bloggarin vinkit, mutta siihen aikaan ei sellaisia ollut, kaikki tuli opeteltua ns. kantapään kautta.

Parasta bloggaamisessa on vuorovaikutus toisten bloggareiden ja lukijoiden kanssa. Aina autetaan ja neuvotaan jos joku tarvii apua. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:10 pm

Täsmälleen samaa mieltä näistä asioista! Kiitos Anne <3 Sinä ja siskosi olette loistavia esimerkkejä siitä, miten autatte ja tuette muita bloggaajia, kiitos!

Reply
Laura / Heinässä heiluvassa 22 lokakuun, 2016 - 7:20 pm

Ihan loistava kirjoitus <3 sinulla on kynä hallussa ja taitoa! Ja kyllä, yhdyn sanoihisi. Parannettavaa löytyy varmasti itseltäni, mutta tärkeintä on luoda oman näköiset sivut. Tehdä ehkä välillä hutilyöntejä ja oppia niistä. Mutta ennen kaikkea nauttia tekemisestä. Sen olen hiljalleen oppinut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:11 pm

Voi kiitos Laura <3 Hutilyöntejä mahtuu tännekin, mutta tekevälle sattuu 😀

Reply
Karoliina 22 lokakuun, 2016 - 7:50 pm

Arvostan kovasti sitä, että kokeneemmat bloggaajat jakavat vinkkejä meille aloittelijoille. 🙂 Listaan lisäisin vielä hyvän kielen ja postauksen johdonmukaisen rakenteen. Se, että tekstiä on miellyttävää ja helppoa lukea, hyvän sisällön lisäksi, houkuttelee blogin pariin uudestaankin.
http://starbox.fi/keskipaivassa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:12 pm

Hyviä lisäyksiä Karoliina! Olen samaa mieltä, jos virheitä on paljon, lukuinto lopahtaa nopeasti.

Reply
Anniina 22 lokakuun, 2016 - 9:18 pm

Olipa mielenkiintoinen teksti! 🙂 kiitos hyvistä vinkeistä.

Mukavaa syksyä! 🙂

http://www.anskujaiida.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:13 pm

Kiitos Anniina ja mukavaa syksyä sinnekin!

Reply
-E- 22 lokakuun, 2016 - 9:49 pm

Näitä juttuja mekin uutena pienenä blogina on mietitty! Kiitos vinkeistä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:13 pm

Kiva, jos näistä oli apua. Kirjoittamisiloa ja oman polun etsintää syksyn iloksi teille! <3

Reply
Anu // Weecos 22 lokakuun, 2016 - 10:16 pm

Kiitos hyödyllisestä ja innostavasta postauksesta! Aloittevana yritysblogin pitäjänä nämä vinkit tulivat tarpeeseen, jaan tämän varmasti eteenpäin työkavereille 🙂

Vastuullisten tuotteiden verkkokauppa-alusta Weecosin matkaan saa liittyä: http://www.sustainablelifestyleblog.com/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:14 pm

Tsemppiä yritysblogitaipaleelle! Tulen tutustumaan aikaansaannokseenne 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:14 pm

Kiitos paljon ja tsemppiä yritysblogitaipaleelle! Tulen tutustumaan aikaansaannokseenne 🙂

Reply
Henna 23 lokakuun, 2016 - 12:10 am

Mielenkiintoinen kirjoitus. Jonkin verran on tullut aihetta itsekin joskus pohdittua. Toisinaan sitä puntaroi, että pitäisikö tarkemmin miettiä tai rajata blogin sisältöä, viilata blogin kuvia, ulkoasua ja kirjoituksia + päivittää blogia useammin, jotta se ehkä tavoittaisi suuremman lukijakunnan. Aina pähkäilyjen päätteeksi tulen kuitenkin siihen tulokseen, että oman fiiliksen ja kunkin hetken resurssien mukaan mennään ja se riittäköön tällä erää. Eli kohta 8. osui ja upposi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:15 pm

Hei Henna! Bloggaaminen on ns. loputon suo niin hyvässä kuin pahassa. Tekeminen ei lopu koskaan, viilaaminen ei lopu koskaan. Joskus pitää vain todeta, että nyt on hyvä näin hetkeksi 🙂 Rentoa ja kaunista syksyä!

Reply
Piia 23 lokakuun, 2016 - 7:46 am

Juuri tätä samaista aihetta pyörittelin äskettäin myös. Tosin siitä perspektiivistä, että milloin blogi on liian kaupallinen ja klikkihakuinen. Sinun ei ole, onneksi vaan ihana ja juuri sellainen helpostilähestyttävä mistä tykkään. Sopivasti kaikkea. Tästä meinaan ottaa oppia 🙂

Oma blogini on harrasteblogi käsityön saralta. Tervetuloa tutustumaan 🙂

http://www.weekendchic.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:17 pm

Hei Piia!

On totta, että blogi voi olla kaupallinen monella tavalla ja monella tasolla. Itse yritän pitää yhteistyöpostausten määrän järkevänä ja niiden sisällön kokonaisuuteen sopivana, mutta onhan se välillä tasapainoilua. Kiva kuulla, että koet homman olevan täällä suht kunnossa 🙂

Kiitos kutsusta, tulen piipahtamaan blogissasi mielelleäni!

Reply
Kata 23 lokakuun, 2016 - 10:10 am

Tämä oli tosi hyvä teksti. Itse oon pohtinut tämäntyylisiä juttuja lähiaikoina, postaustahtini on vähentynyt tuossa vuoden alussa, mikä harmittaa kyllä suunnattomasti. Mutta sille ei toki voi mitään kun on muutakin elämää.:D
Nimenomaan rennon ottein bloggaaminen on tärkeää, muutoin se muuttuu pakkopullaksi eikä se ole miellyttävää hommaa ja koko blogi saattaa mennä jäihin sen takia. Tästä tekstistä sai jotenkin enempi motia bloggailuun, innostutti ja sai mietinnänaihetta kuinka sitä omaa blogia voisi kehittää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:19 pm

Hei! Elämäntilanteet vaihtelee, välillä on aikaa ja intoa kirjoittaa enemmän ja välillä vähemmän. Ehkä on hyväkin välillä kerätä ideoita ja energiaa 🙂 Mukava kuulla, että teksti innoitti sinua kehittämään omaa blogiasi!

Reply
Kati / Villa Valko 23 lokakuun, 2016 - 11:46 am

Tosi hyödyllinen postaus. Ja kiitos Facebookryhmä-vinkistä. Lähdin heti liittymään. Tärkeä osa erityisesti sisustusbloggaamista ovat mielestäni myös hyvät kuvat. Itse postailin jokin aika sitten siitä, että miten tulla paremmaksi valokuvaajaksi. Postaus löytyy täältä:
https://villavalko.blogspot.fi/2016/10/miten-tulla-paremmaksi-valokuvaajaksi.html#more
Niin ja lukea saa muitakin juttuja samalla 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:21 pm

Kiva kuulla Kati! Voi miten kattava ja hyvä juttu valokuvauksesta. Se on iso osa bloggaamista ja ikuisen oppimisen aihe!

Reply
Kiia Innanmaa 23 lokakuun, 2016 - 11:55 am

Hei aivan loistavia vinkkejä!! Erityisesti noi kaksi ensimmäistä on tärkeitä vinkkejä varsinkin meille suomalaisille bloggaajille 🙂

http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:24 pm

Kiitos Kiia! Ja todellakin, sen pienen kannustuksen sanan antaminen ei vie kauaa tai maksa mitään, mutta voi olla toiselle erittäin merkittävä juttu!

Reply
Marianne Prepula 23 lokakuun, 2016 - 1:51 pm

Hieno postaus ja hyviä vinkkejä 🙂

https://prepula.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:24 pm

Kiitos Marianne!

Reply
Marianne Prepula 23 lokakuun, 2016 - 1:52 pm

Hyviä vinkkejä 🙂

https://prepula.blogspot.fi

Reply
Elina / Talo Markki 23 lokakuun, 2016 - 5:13 pm

Hei! Kiitos hyvästä tekstistä! Juurikin näitä samoja asioita pohdin tänään bloggaavan ystäväni kanssa, mutta ehkä enemmän siitä näkökulmasta mitä asioita uskaltaisi omasta elämästä lukijoille paljastaa? Itse kun tykkään lukea blogeja, jossa pääsee tutustumaan myös kirjoittajan henkilökohtaiseen elämään, eikä vain katsella sisustuskuvia. Henkilöt tarinoiden, sisustusten ja kauniiden kotien takana kiinnostavat yhtä lailla ja saavat lukijan sitoutumaan paremmin. Tervetuloa tutustumaan blogiini, jossa sisustetaan uutta modernia hirsitaloa skandinaavisella otteella, osoitteessa http://talomarkki.blogspot.com.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:26 pm

Hei Elina!

Tuo henkilökohtaisuus / yksityisyys on mietityttänyt minuakin paljon vuosien varrella. Sen verran ajatuksiani ja kuulumisiani haluan kuitenkin kertoa, että jää muutakin luettavaa / ajateltavaa kuin kuvat. Välillä jotain syvällisempääkin, vaikka yleensä kuitenkin iloista ja kepeää 🙂

Blogisi on aivan I-HA-NA! Niinkuin talokin, saanko muuttaa teille? 😀

Reply
Kaisa 23 lokakuun, 2016 - 6:00 pm

Mielenkiintoista luettavaa ja lohdullista myös, että omana itsenä oleminen riittää:)

http://villamurunen.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:27 pm

Parasta on, kun ei tarvitse vetää rooleja, voi vaan valita kuinka paljon siitä omasta itsestä blogiin ammentaa 🙂

Reply
Ulla Kuusimäki 23 lokakuun, 2016 - 7:29 pm

Iso kiitos! Hyödyllistä tietoa aloittelijalle, jolla ei ole tietoa bloggaamisesta, mutta intohimoinen rakkaus bloginsa kohteeseen.
https://helmihuvila.com/2016/03/31/tervetuloa-helmihuvilan-blogiin/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:27 pm

Kiitos, mukava kuulla Ulla!

Reply
Suvi m / Valkoinen Harmaja 23 lokakuun, 2016 - 8:41 pm

Voi että koen huonoa omaatuntoa siitä, että kommentoin niin harvoin. Vaikka aktiivisesti luen edelleen blogeja, kommentointiaktiivisuus ei vaan ole samaa tasoa kuin ennen. Ehkä siihen vaikuttaa se, että nyt on niin monta somekanavaa ja muualla tulee sitten jutusteltua enemmän…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:28 pm

No ihan sama homma, ei meinaa ehtiä. Jos jää aikaa kommenteille, niin ne menee omassa kommenttiboksissa vastailuun. Ja jos pitää priorisoida uusi postaus tai vastaaminen, on melkein aina tehtävä se uusi postaus.

Reply
Sara I Sara's Fab Life 24 lokakuun, 2016 - 4:56 pm

Mä tänään just manasin, kun katoin yhden vloggaajan hauskoja kokki videoita, että itse en ainakaan koe olevani mitenkään erityisen hauska tai nokkela. Joskus myös jää postauksia jakamatta muualla somessa, jos itse koen että postaus ei nyt onnistunut, mutta parempaakaan en siitä saa väännettyä.

http://sarasfablife.blogspot.fi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:32 pm

Voi vitsi, itseään ei kannata verrata muihin. Iloa, oppia ja inspiraatiota voi imeä, mutta ei olla liian kriittinen omaan tekemiseen. Sisustusbloggaamisessa aina löytyy kauniimpia koteja, oivaltavimpia tekstejä ja upeampia valokuvia, mutta itse vain nautin näistä lahjakkuuksien tuotoksista ja teen omaa blogia parhaani mukaan omalla tyylillä.

Anna mennä vaan kaikkiin kanaviin omat postaukset 🙂

Reply
Suvi 24 lokakuun, 2016 - 6:11 pm

Kiitos hyvästä jutusta! Totta joka sana. Itseäni on alkanut häiritä ajatus siitä, että pitäisi koko ajan haalia enemmän ja enemmän lukijoita. Siitä tulee helposti blokki postaamiselle jos ainoa ja tärkein syy postausten tekemiseen on sivunkatselut ja luvut. Alunpitäen olen kuitenkin aloittanut blogin omaksi ilokseni. Täytyy siis unohtaa turha stressi. Mukavaa viikkoa sinulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 lokakuun, 2016 - 9:33 pm

Olet oikeassa, ei voi koko ajan ajatella, mistä saisi lisää lukijoita ja mistä lukijat tykkäävät. Oman vankan tekemisen ympärille löytyy kyllä lukijajoukko, mutta ei silti kannata unohtaa markkinoida omaa tekemistään sopivalla tavalla 🙂

Mukavaa uutta viikkoa sinnekin!

Reply
Freia 24 lokakuun, 2016 - 11:01 pm

Kiitos vinkeistä! 🙂 Nämä tulevat tarpeeseen, kun vasta viime viikolla päätin oman blogin kirjoittaimisen aloittaa !
https://dontfly-itsfoggy.blogspot.fi

Reply
Tuija 29 lokakuun, 2016 - 1:44 pm

Kiitos kannustavasta kirjoituksesta! Kollegiaalisuus on parasta antia, mihin ihastuin heti blogitaipaleeni suunnitteluvaiheessa. Hengenheimolaisten löytyminen on innostanut sekä yhdessä eteneminen kohti unelmia. Aurinkoista lauantaita sinullekin! ? Tuija

Reply
Kaisu 14 joulukuun, 2016 - 2:11 pm

Kiitos ohjeista. Hienoa, että myös ohjeissasi painottuu tietynlainen rentous bloggaamiseen. Se näkyy myös postauksissasi ja siten saa lukijankin rentoutumaan ja nauttimaan lukemastaan ja näkemästään. Iloisia ja hyvinvoivia hetkiä toivottaa Kaisu

Reply
Siiri Kiviharju 13 elokuun, 2017 - 9:51 pm

Huomioi mitkä postaukset nousevat viikko tasolla suosituimmiksi, sitten on helppo valita aiheita, jotka myös voisivat kiinnostaa lukijaa. Minun blogissani aina asukuvat ja ihmissuhdepohdinnat nousevat viikko toisensa jälkeen suosituimmiksi aihe alueiksi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2017 - 9:56 pm

Hei, tämä on hyvä vinkki! Minulla on harvoin asupostauksia, vaikka ne ovatkin luettuja. Eivät kuitenkaan ole sitä helpointa / luontevinta sisältöä tuottaa itselleni. Eli on hyvä myös kuunnella sitä kuuluisaa sydämensä ääntä <3

Reply

Jätä kommentti