Myymme meidän talon

by Kerttu
Koti myyntiin

Me olemme päättäneet myydä meidän ihanan kotimme ja nyt tämä 146 asuinneliön talo ja noin 1000 neliön oma tontti etsii uutta onnellista perhettä. Taustalla on se, että haemme kesämökin kanssa optimaalista kombinaatiota ja muutamme nyt lähemmäs keskustaa ja mökkiä. Millainen koti nyt onkaan tulossa myyntiin?

  • moderni ja yksitasoinen arkkitehti Petri Ilmarisen tälle paikalle suunnittelema talo
  • lampimaisemainen tasamaatontti, lähellä kauppa, koulu, päiväkoti, leikkipuisto ja uimaranta
  • 12 km Jyväskylän keskustaan
  • Ihana, lapsiystävällinen naapurusto
  • huoleton kaukolämpö (+ilmalämpöpumppu) ja edulliset asumiskulut
  • isot ikkunat, laadukkaat ja huolettomat materiaalit
  • taatusti rakkaudella ja huolella pidetty talo ♥

Te blogini lukijat olettekin nähneet talon 30 neliön lasitettuine terasseineen moneen kertaan ja tuntuu ihan hassulta tätä teille tästä näkökulmasta esitellä. Varsinainen myynti-ilmoitus tulee myöhemmin, mutta toki jos kiinnostusta herää, saa olla heti yhteydessä. Meidän ajatus on muuttaa elokuun aikana, joten jos uusilla asukkailla on koululaisia, he pääsevät aloittamaan lukuvuoden alusta uudessa koulussaan (on muuten uusi, puhdas koulurakennus).

Keittiö:

Olohuone:

Makuuhuone 1:

Master bedroom + walk in closet:

Makuuhuone 3:

Tv-huone:

Kodinhoitohuone (+arkieteinen):

Jännittävää ja haikeaa on luopua tästä kodista, vaikka tämä on meille juuri nyt oikea ratkaisu. Meidän seuraavat askeleemme alkavat olla aika selkeitä, joten nyt toivon, että talo löytää uudet ihanat asukkaat. Kannattaa myös kurkistaa @modernistikodikas-tilille Instagramissa, siellä on paljon kuvia talosta.

Tätä postausta saa jakaa, vaikka se virallinen myynti-ilmoitus toki tulee vielä Etuoveen. Useamman välittäjän voimin saatu hintapyyntö on 349 000 euroa. Kerromme mielellämme lisätietoja, voi vaikka laittaa sähköpostia kerttu@modernistikodikas.fi.

Tästä saa joku ihanan kodin!

Saatat pitää myös

23 Kommentit

Grey noise 11 kesäkuun, 2019 - 2:06 pm

Helsinkiläinen vain uneksii tuollaisesta hintatasosta! Täällä Pohjois-Helsingissä tuo sama paketti olisi 649-749k€.
Eli halavalla lähtee 😊

Reply
Kerttu 11 kesäkuun, 2019 - 2:42 pm

Tervetuloa Keski-Suomeen! 😄❤️

Reply
Ma Tilda 11 kesäkuun, 2019 - 4:50 pm

Tuo on hyvä havainto. Näin oululaisena ihmetyttää usein se, miksi ihmiset kurittavat itseään maksamalla tuplahintoja asunnoistaan ja käyttämään päivässä työmatkaan tunninkin suuntaansa. Että missä se palkinto siitä helsinkiläisyydestä sitten on, kun ei ole aikaa eikä rahaa nauttia niistä jutuista, mitkä siellä on ainutlaatuista pääkaupunkietua. Siis en tarkoita arvostella, vaan vilpittömästi ihmettelen joskus. Kuitenkin siellä iso osa ihmisistä on muualta muuttaneita ja pääkaupunkiseudulle juurtumattomia. Toki työkuvioissakin siellä on sellaisia hommia, mitä ei muualla maassa ole, mutta ei se voi olla kaikilla se syy. Itse on tottunut siihen, että 20 minuutissa pääsee mihin puolelle kaupunkia vain ja Helsinkiinkin tunnissa 😊

Reply
Grey noise 12 kesäkuun, 2019 - 12:03 pm

Mun ja miehen työmatkat ovat, itse asiassa, 20-30 min, jos ei ole onnettomuuksia.
Mä tykkään asua Helsingissä. Kyllä mäkin nautin elämästä ja pystyn nauttimaan asioista, vaikka asuminen sattuu olemaan kalliimpaa.
Ja pitää muistaa että me myös kasvatamme pääomaa samalla kun lainoja maksellaan.
Mun elämä on juurtunut tänne ja kun tuon asuntorumban on aloittanut täällä, ei hinnat enää hirvitä. Ne vaan ovat mitä ovat.
Helsinkiläisyyteen itseisarvosta en osaa sanoa mitään, mun perhe, työ ja elämä sattuvat olemaan täällä. Tänne se on vuosien varrella vakiintunut.

Reply
Lilli 12 kesäkuun, 2019 - 6:02 pm

Pakko myös helsinkiläisenä todeta, että kaupungin sisällä hintaerot ovat suuria enkä tunne ketään, jonka työmatkat olisivat tuntia, ellei sitten asu (tai työskentele) Helsingin ulkopuolella 😊 Useimmat asunnot täällä myös nostavat ajan kanssa arvoaan. Esimerkiksi täällä usein vieroksutussa Itä-Helsingissä (Tammisalo, Laajasalo…) voi asua upean meriluonnon lähellä suht tilavasti, mutta suhata nopeasti julkisillakin keskustaan. Toki kauempaa saisi varmasti vielä enemmän, mutta kaupunkiriennot painavat meillä vaakakupissa. Monilla aloilla myös työmahdollisuudet keskittyvät tänne.

Reply
Eeva 13 kesäkuun, 2019 - 2:29 pm

Olen asunut suurimman osan elämääni muualla kuin pääkaupunkiseudulla, mutta nyt olen 13 v. asunut täällä, Espoossa. Oulussakin asuin vuosia, mutta todellakin maksan mieluummin täällä asumisesta tuplat kuin asun Ouluussa:) Elämä on täynnä valintoja, ja kaikkia eivät tee onnelliseksi samat asiat. Onnea uusiin tuuliin Kerttu, ja kiva kuulla niistä enemmän kunhan aika (kertomiselle) on!

Reply
Marjo 11 kesäkuun, 2019 - 6:53 pm

Pakko oli myös tulla kommentoimaan kun 56 neliön kaksio Helsingissä n. 6 km päässä keskustasta, jossa asuimme vuokralla laitettiin myyntiin tuolla samalla hinnalla 349 000. Sitä tosiaan miettii miten älyttömän paljon kalliimpia asunnot täällä on. Elämäni ja kaikki on täällä ja Helsinkikin on makuuni hieman liian pieni, mutta kyllä se vaan älyttömältä tuntuu että talostanne tosiaan saisi täällä pulittaa tuplat. Elämä on valintoja täynnä. Eli terkut kaksiosta 😅 Ja siis ihana talo teillä, onnea uuteen!! 😊

Reply
Satu 11 kesäkuun, 2019 - 8:10 pm

Itse pääkaupunkiseudulta olevana, nyt myös täällä Keski-Suomessa asuvana on saanut kokea sen jännän kontrastin. Aina välillä kipuilen ja kaipaan Helsingin suuntaan, koska se tuntuu kodilta, mutta samaan aikaan koen, että täällä kauempana elämänlaatu on parempi – voimme asua talossa, josta pääkaupunkiseudulla ei voisi edes uneksia, työmatkaan menee max vartti ja tämä kaikki tarkoittaa sitten enemmän laatuaikaa yhdessä perheen kanssa. Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä on parempi ja ote elämään tietyllä tavalla rennompaa. Nauttisin toki elämästä pääkaupungin sykkeessä kaikkien palveluiden ja tapahtumien äärellä, mutta hyvä on ihmisen olla täälläkin. ❤️

Kaikkea hyvää, Kerttu, kodin myyntiin – nuo ovat aina isoja asioita ja toisaalta avaavat sitten uusia mahdollisuuksia elämässä. 😊

Reply
Kerttu 11 kesäkuun, 2019 - 8:39 pm

Kiitos kaikille! Pääkaupunkiseutu on hinnoittelussa omaa luokkaansa, eikä oikein erilaisten asuntojen hintoja voi verrata sen ja muun Suomen kesken. Siskoni asuu Oslossa ja siellä ollaan vielä Helsinkiäkin kalliimmissa hinnoissa eli kaikki on suhteellista 😀 Toivotaan, että tämä talo löytää onnelliset uudet asukkaat <3

Reply
Pia 12 kesäkuun, 2019 - 1:41 pm

Onnea myyntiin!

Reply
Annika 11 kesäkuun, 2019 - 2:57 pm

Kauniin kodin joku onnekas perhe saa 🙂
Kiinnostaisi tietää, onko ajatuksena muuttaa edelleen omakotitaloon vai mahdollisesti rivariin tai kerrostaloon?

Reply
S 11 kesäkuun, 2019 - 7:06 pm

Onnea uusiin tuuliin! Olen seurannut blogiasi ihan alusta asti ja jännittynein mielin seuraan, että mitä seuraavaksi 🙂Mekin myytiin keväällä haikein mielin juuri meille rakennettu talo, kyllä siinä silmä kostui, kun viimeisen kerran oven suljin. Mutta meidän perheen yksi unelma samalla toteutui, ja olemme sopeutuneet oikein hyvin uudelle alueelle ja uuteen kotiin.

Reply
Sanna 17 kesäkuun, 2019 - 8:37 am

Oho, täällähän oli iso uutinen.
Onnea päätöksestä.
Kieltämättä olen itsekin miettinyt viime aikoina ison omakotitalon ja mäkin pitämisen järkevyyttä. No, talvella se tuntuu ihan järkevältä. Kesällä taas… Talo on vähän taakka.
No, nämä on niitä ensimmäisen maailman ongelmia. Omien voimavarojen ja ajan jakamisen taito on kuitenkin tosi tärkeä. Ja luopumisen taito.

Reply
Kerttu 11 kesäkuun, 2019 - 8:27 pm

Hei Annika! Uusista tuulista kerron kyllä kun aika on, aika selkeät suunnitelmat on jo olemassa <3

Moikka S! Kiva kuulla, että teillä muutos meni nappiin. Joku sanoi minulle ihanasti, että "haaveita päin" ja sitä toteutemme, kaikkine kompromisseineen toki 🙂

Reply
Tiina 12 kesäkuun, 2019 - 7:08 pm

Mieheni muutti aikoinaan Oulusta Helsinkiin työn perässä, itse muutin Kanta-Hämeestä. Asuinalueemme on tuntunut alusta asti oikealta valinnalta: työmatka metrolla ja kävellen max. 30 minuuttia sekä luonto ja meri lähellä kotia. Emme kaipaa muualle, vaikka asumiseen menee täällä enemmän rahaa. Tai miten sen nyt ottaa, maksamme vuokran puoliksi eli menot ovat hyvin kohtuulliset. Haluamme muutenkin asua sopivan vähissä neliöissä (me ja yksi lapsi) ja kerrostalossa. Asunnon ostamista emme edes harkitse, koska asuntovelattomuus tuntuu vaihteeksi aika vapauttavalta – ja tällä alueella perus kerrostalosunnotkin ovat naurettavan hintaisia. Tulevaisuuteen voimme varautua muillakin keinoilla kuin omistusasunnolla. Meillä ei ole autoa, kesämökkiä tai muita rahareikiä joten selvää säästöä tulee siitäkin. 😀

Reply
Roosa 11 kesäkuun, 2019 - 3:14 pm

Oho! Jännittäviä aikoja 🧡 ja aivan ihana uusi koti tosiaan tässä jollekin.

Reply
Kerttu 11 kesäkuun, 2019 - 8:35 pm

Kiitos Roosa, toivottavasti löytyy ihanat tyypit tähän kotiin <3

Reply
Merja 12 kesäkuun, 2019 - 6:33 am

Todella toimivan näköinen pohja kodissanne. Tuohon hinnoitteluun juurikin toteaisin, että esim. hoitoalalla työskentelevillä, jotka saavat Jyväskylässä ja Helsingissä suurinpiirteiden samaa palkkaa, ei Helsingin suunnalla ole mitään asiaa tuollaiseen kotiin, mutta Jyväskylässä kyllä. Ja työnsaantimahdollisuudet ovat kuitenkin alalla hyvät. Ymmärrän toki, että jonkun on töiden takia mentävä Helsinkiin. Mutta esim. sairaanhoitaja+poliisi yhdistelmä työllistyy kyllä muuallakin.

Reply
Mari 12 kesäkuun, 2019 - 3:08 pm

Hei! Mikä tuo ihana tulisija/takka / grilli teidän terasilla on?
Ihana on kyllä kotikin.. mutta viihdyn hyvin täällä hämeessä Kannustalossamme🤗

Reply
Viivi 12 kesäkuun, 2019 - 8:17 pm

Hui, tämäpä yllätys! Syksyllä kirjoitit pohdinnan erilaisista asumismuodoista, mutta eipä käynyt mielessä, että todella raaskisitte myydä huolella vaalitun kotinne. Mielenkiinnosta kysyn kuinka tytär suhtautuu asiaan. Lähikaverit varmasti ovat tärkeä osa elämää. Toivottavasti me lukijat saamme seurata minkälaiseen asumismuotoon seuraava kotinne asettuu.

Reply
Kerttu 13 kesäkuun, 2019 - 10:01 am

Hei! Näin isot päätökset tehdään koko perheellä, en olisi lähtenyt muuttoa toteuttamaan, jos myös tytär ei suhtautuisi siihen postiviisesti. Toki tässä on muitakin tekijöitä kuin mökki eli tarkastelemme arkea kokonaisvaltaisesti. Tytär harrastaa paljon ja kulkeminen helpottuu ja itsellä jää aikaa muuhunkin kuin kuskaukseen. Uusia tuulia pääsee seuraamaan blogissa, kunhan saamme asioita lyötyä lukkoon 🙂

Reply
Sanna 13 kesäkuun, 2019 - 9:49 am

Hei, olipa yllättävä uutinen! Ihailen rohkeuttanne myydä talo, vaikka takana ei ole vielä yhtään kokonaista mökkikesää. Itse olisin varmaankin muutaman vuoden katsonut miten mökki- ja omakotitaloelämä sopivat yhteen. Onnea jo nyt uuteen kotiin, missä ja millainen se sitten onkaan!

Reply
Kerttu 13 kesäkuun, 2019 - 10:04 am

Hei Sanna! Mökki ei ole kuin yksi osa päätöstä ja asia on hautunut pidempään, nyt vain tuntuu että on oikea aika. Arki on kokonaisvaltainen paketti ja se koostuu siitä, miten aikansa käyttää. Tavoittelemme uudella järjestelyllä lisää sujuvuutta, hyötyliikuntaa ja toki myös mahdollistaa aktiivista mökillä oloa. Ja kiitos onnitteluista! <3

Reply

Jätä kommentti