Keittiö, joka kestää aikaa – keittiöremontin suunnitelma

by Kerttu
Keittiö, joka kestää aikaa – tässä on keittiöremontin suunnitelma

kaupallinen yhteistyö Novart


Vihdoin pääsen näyttämään teillekin keittiösuunnitelmat, kun kaikki palaset ovat viimein loksahtaneet paikoilleen. On ollut suurta viisautta asua kodissa puoli vuotta ennen keittiöremontin alkua, sillä ajatuksemme muuttuivat tarpeista ja toiveista hyvin paljon ensimmäisestä suunnitelmasta. Olen halunnut aistia kodin henkeä, elää arkea ja pohtia, kuinka tila palvelisi meitä parhaalla mahdollisella tavalla niin käytännöllisesti kuin visuaalisestikin. Suunnittelun lähtökohtana on keittiö, joka toimii ja palvelee vuosikymmenet.

Keittiön malli on hyvin haastava, sillä tilasta kuljetaan kodinhoitohuoneeseen. Toisaalta se antaa myös mahdollisuuksia! Kaiken ei tarvitse ollakaan keittiössä, vaan osan toiminnoista voi sijoittaa eri tilaan, mutta lähelle. Mutta totta on, että ilman ovea olisi keittiön suunnittelussa ollut huomattavasti enemmän variointimahdollisuuksia. Myöskään vesipisteen paikkaa emme halunneet lähteä muuttamaan, sillä se olisi tarkoittanut uutta lattiaa ja putkivetoineen. On ollut siis monia reunaehtoja ohjaamassa suunnittelua, jossa lähtökohtina olivat selkeys, avaruus ja astiankuivauskaappi. Kyllä, tämä oli tärkeä toive, vaikka jakaakin mielipiteet. Me halusimme sellaisen.

Valitsemamme malli näyttää tältä Novartin kuvassa (taso eri):

Keittiö, joka kestää aikaa – tässä on keittiöremontin suunnitelma

Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavan yhtenäisen tilan. Ydinkysymykset olivatkin: millainen keittiö sopii kokonaisuuteen ja miten se palvelee parhaiten arjessa.

Viime syksynä meille suunniteltiin valkoinen keittiö, mutta asumisen myötä mieleni muuttui. Kaikki keittiöni ovat olleet klassisia valkoisia, mutta nyt kaipasin jotain muuta, enemmän lämpöä ja luonnollisuutta. Ja sitä tarjoaa Novartin Nordic Nature-malliston upea tammi. Meillä on hyvin vaalea koti, joten uskon että tummempi puukeittiö tuo lämpöä ja kodikasta tunnelmaa. Nordic Nature -keittiömalliston muotokieli lainaa puhuttelevan ja ajattoman ilmeensä tammimetsistä; orgaanisista muodoista ja elävistä pinnoista sekä maanläheisestä väripaletista.

Tasoksi meille tulee Ylämaan graniitin hieman kiiltäväpintainen London Grey-kvartsitaso, joka on väritykseltään lämmin vaaleanharmaa ja siinä menee vaaleita marmorimaisia kuvioita. Ensimmäisessä kuvassa ei ole keittiöön tulevaa pientä nostoa,  eli taso nousee seinälle noin 10 sentin verran, seuraavissa kuvissa se löytyy. (Kannattaa muuten huomioida, että näissä suunnittelukuvissa värit eivät toistu aivan oikein, mutta ne ovatkin havainnollistamassa suunnitelmaa.)

Niemeke on suuri ja se kätkee sisäänsä molemmin puolin säilytystilaa. Baarijakkarat kutsuvat hengailemaan kokin kanssa. Liesi siirtyy niemekkeeseen, jossa runsaasti laskutilaa molemmin puolin.  Keittiöön tulee pienempi pakastin, joka sijoittuu niemekkeeseen ja varastoon / kodinhoitohuoneeseen saa tarvittaessa isomman pakastimen. Kodinkoneet tulevat AEG:n mallistosta.  Seinälle tulee valaisin ja toki on mahdollista laittaa avohyllyä tai vaikka yläkaappeja, mutta mennään alkuun ihan näin.

Nordic Nature -mallistossa on erilaisia ovia, työtasoja, vetimiä ja muita yksityiskohtia, joita  voi yhdistellä oman maun mukaan.  Pääroolissa meillä ovat sileä tammiviiluovi ja  niemekkeen olohuoneen puolelle tulee aaltoileva sormipaneelityylinen tammiovi.  Erikoisuutena mallistossa on niemekkeen pyöristetyt kulmat ja ns. leijuva taso, joka keventää kokonaisilmettä.

Olen iloinen, että vanha keittiö jatkaa elämäänsä kaikilta mahdollisilta osin uudessa paikassa. Keittiöremontti alkaa kesäkuussa ja odotan sitä jo suurella innolla. Lämmin kiitos Jyväskylän Novartin Annika Auviselle suunnittelusta, hän on ollut todella kärsivällinen ja taitava ♥ Pidän teidät mukana keittiön etenemisesä Instagramin puolella ja palataan blogissa aiheeseen, kun keittiö on valmis!


Neljä tuttua kotimaista keittiöbrändiä Keittiömaailma, A la Carte, Petra ja Novart ovat yhdistyneet Novart-brändin alle.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Päivi 30 huhtikuun, 2023 - 8:40 am

Täykky!

Reply
Merja 1 toukokuun, 2023 - 5:39 pm

Kaunis valinta, ihanaa että puu(kuosit) ovat tulleet taas vahvasti takaisin.

Reply

Jätä kommentti