Kattoon integroitu liesituuletin – hei hei pömpeli!

by Kerttu

Joistakin asioista muodostuu vaivihkaa ikuisuusprojekteja. Usein näitä hankkeita yhdistää tekijä X, joka on vaikea tai kallis ja siksi asiaa lykkää. Näin kävi meidän liesituulettimen kanssa, joka alkoi reistailemaan jo viime keväänä.

Tuntuu, että tekniikan käyttöikä tuntuu koko ajan kutistuvan ja samaa tahtia tulee markkinoille edistyneempiä ja visuaalisesti mukavampia vaihtoehtoja.  Ei olisi ollut kummoinen homma astella kauppaan ja ostaa uutta samanlaista tilalle, mutta valtavan kokoinen liesituuletinpömpeli avoinaisessa olohuone-keittiössä on häirinnyt silmää jo pidempään.


Siitä se ajatus sitten lähti, halusin vaihtaa pömpelin huomaamattomaan integroituun malliin. Onneksemme keittiössämme on jo katon alaslasku, joten teknisesti malli oli mahdollinen.  Googletteluiden pohjalta päädyimme lopulta Savon R-97 liesituulettimeen ja tänä keväänä lanseerattuun valkoiseen lasiin.

Koko keittiön ilme keveni huomattavasti ja tuntuu, että olisimme saaneet muutaman kuution tai neliön lisää tilaa. Nyt olohuone-keittiön yhdistelmä sulautuu sisustukseen kauniimmin. Toki haaveilen myös kylmälaitteiden integroinnista, sillä minusta tekniikkaa tarvitaan, mutta sen ei tarvitse juurikaan näkyä. Tätä päivitystä ei kuitenkaan nyt tehdä, sillä koneet toimivat moitteettomasti.

Liesituuletinta ohjataan kaukosäätimellä, muuten toimintaperiaate on samanlainen kuin perinteisemmissäkin malleissa. Imuteho vaikuttaa oikein hyvältä. Yleisesti kattoliesituulettimissa tarvitaan suurempaa imutehoa kuin lähellä liesitasoa olevissa. Syynä toki se, että kattoliesituuletin on korkealla ja käryillä on enemmän matkaa tuulettimeen.

Liesituulettimessa on myös valaistus ja led-valo on mukavan tehokas työskentelyvalo kokkaajalle. Nyt pitää vain yrittää pitää kaukosäädin tallessa (plussaa muuten sen nätistä muotoilusta!).

Asennuksen hoiti meille Keski-Suomen Sisustusmiehet Oy, joka kyllä pelastaa meidät kaikista rakentamiseen tai asentamiseen liittyvistä ongelmista. Ammattilaisellakin oli jonkin verran jumppaamista välikatossa, ennen kuin kaikki toimi moitteetta.

Vihdoin on yksi ikuisuusprojekti saatu hoidettua ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Keittiö näyttää sopivasti modernisti kodikkaalta.

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Sarkku toukokuu 7, 2019 - 3:57 pm

Me laitoimme tuon saman luesituulettimen valkoisella lasilla 2.5vuotta sitten, joten jo silloin löytyi niitä 😉

Reply
Kerttu toukokuu 9, 2019 - 6:15 pm

Moi Sarkku! Powerin myyjä sanoi, että tämä on uutuusmalli, mutta voihan siis olla että kyse oli jostain muusta uudistuksesta kuin valkoisesta lasista, jonka hän mainitsi. Oletteko olleet tyytyväisiä laitteeseen?

Reply
Tiia toukokuu 7, 2019 - 6:53 pm

Todella huomaamaton! Ja sitä samaa kaipaisin omaankin keittiööni… Kuinka iso välimatka teillä on liedestä kattoon?

Reply
Kerttu toukokuu 9, 2019 - 6:16 pm

Hei, saarekkeelta liesituulettimeen on 170 cm 🙂

Reply
Muuttuva kotini Päivi S toukokuu 7, 2019 - 7:18 pm

Hyvältä näyttää ja kivan huomaamaton, iso peukku täältä muutokselle 🙂

Reply
Kerttu toukokuu 9, 2019 - 6:17 pm

Kiitos Päivi, tuli kyllä iso muutos keittiön ilmeeseen tällä keinolla 🙂

Reply
Anna toukokuu 10, 2019 - 7:22 am

Hyvältä näyttää!
Olisin kysynyt mikä sävy teillä on noissa keittiön kaapiston takaseinissä? Olet sen ehkä joskus kertonut, mutta äkkiseltään en löytänyt.

Reply
Kerttu toukokuu 16, 2019 - 8:01 am

Hei Anna! Sävy on 1500N, täällä lisätietoa:https://www.modernistikodikas.fi/sisustus/taydellinen-harmaa-savykoodi/

Reply

Jätä kommentti