kaupallinen yhteistyö: Ifolor
Isot projektit sisältävät aina useita työvaiheita ja niitä usein yhdistää myös se, että kun ne ovat ohi, aika alkaa kultaamaan muistoja. Pienemmät yksityiskohdat unohtuvat, koetut tunteet haalenevat kädenlämpöiseksi pesuvedeksi.
Rakennusprojektit ovat niitä elämän suurimpia ponnistuksia, ainakin taloudellisesti, ajallisesti ja tunteellisesti, kun tehdään itselle kotia tai vaikka kesämökkiä. Ifolor ja Indieplace ehdottivat, että teen kaupallisessa yhteistyössä kirjan projektistamme ja innostuin aiheesta heti. Postauksen lopusta löydät -30 % alekoodin.
Me teemme tällä hetkellä mökillä viimeistelyhommia ja on vaikeaa muistaa, millainen oli se päivä vuonna 2016, kun ensimmäistä kertaa astelimme tontilla. Miltä näytti, miltä tuntui? Miten päätös unelman toteutumista lopulta alkoi muodostumaan?
Miten lapset muistavat ajan joskus myöhemmin, kun he saapuvat kesän viettoon jo niin tutuksi käyneeseen mökkiin?
Päätin tehdä rakennusprosssista kuvakirjan, jossa on pääpiirteissään kuvia tärkeimmistä vaiheista. Kirjan tekeminen palautti tähän matkaan, joka alkoi vuonna 2016 ensiaskelista tontilla ja pohdinnoista, olisiko mökki meidän juttumme ja riittävätkö rahkeemme tähän kaikkeen.
Kirjaa kootessa konkretisoitui myös se kaikki työ, mitä vuosien varrella olemme tehneet. Tämän kesän alussa tuntui, että ”mitään” pihahommia, mutta vanhoja kuvia katsellessa hoksaa, miten paljon asiat ovat edistyneet.
Valokuvia otetaan paljon ja niistä iso osa häviää tai unohtuu. Ikuistamalla tärkeitä vaiheita kirjaksi ne muuttuvat myös pysyviksi muistoiksi. Kun rakennetaan taloa tai mökkiä, tehdään samalla jotain kestävää, jopa sukupolvelta toiselle siirtyvää omaisuutta.
Kuvakirja syntyy Ifolorin Designer-ohjelmalla, jossa on myös valmiita kuvakirjapohjia. Näin kuvien lataaminen ja tekstien lisääminen on helppoa. Esikatselusta voi katsoa työn edetessä, miltä kokonaisuus näyttää.
Kuvakirjoja voi nykyään tehdä myös puhelimella Ifolor- sovelluksen avulla, mutta monipuolisin työkalu kuvakirjojen tekemiseen on Designer-ohjelma. Etenkin rakennusprojekti-kirjaa on hyvä voida koota rauhassa, kun keskeneräinen kirja säilyy tietokoneella.
Jos raksaprojektisi on vielä edessäpäin, kannattaa jokaisesta työvaiheesta siirtää heti pari kuvaa omaan kuvakansioon ja pistää muistiin muutama sana. Näin varsinaisen kirjan kokoaminen on helppoa, eikä tärkeitä asioita unohdu.
Kirjaa kootessa voi pohtia, mikä näkökulma on itselle mieluisin tai tarkein:
√ faktakirja, josta löytyvät tehdyt valinnat, ohjeet ja tekniset tiedot
√ fiiliskirja, joka päiväkirjamaisesti taltioi projektin ylä- ja alamäet
Meillä on näiden yhdistelmä, selkeästi oman perheen käyttöön suunnattu kirja, jonka avulla voimme palata rakennusajan tunnelmiin.
Siinä se on nyt on samassa nipussa muiden kahvipöytäkirjojen kanssa. Luulen, että kirja viedään mökille, jossa sadepäivinä vielä vuosienkin päästä voimme kaivaa sen kaapista ja huokailla, että olipa hyvä että aikanaan lähdettiin tähän projektiin. Aikamoinen matka siitä tulikin!
Löydöt kootut vinkkini rakennusprosessin ikuistamisesta Ifolorin sivuilta, käy kurkkaamassa!
ALEKOODI: Koodilla KERTTU30 saat 30 % alennuksen kuvakirjoista ja sisustustauluista 15.8.2020 saakka.