Asuntomessut 2022: Moderni ja kodikas Kultaranta

by Kerttu
Asuntomessut 2022: Moderni ja kodikas Kultaranta

Jatketaan talokierrosta Naantalin Asuntomessuilta. Messut jatkuvat 14.8. saakka eli hyvin ehtii ihastelemaan kohteita ja alueen luontoa paikan päälle, kaikkihan on parasta livenä. 35 kohdetta erilaista kotia tarjoaa elämyksiä ja inspiraatiota monenlaiseen makuun, aina mökkitunnelmista hulppeisiin kivilinnoihin.

Blogissani esittelen muutaman kauniin ja kiinnostavan kohteen. Tällä kertaa virtuaaliset ovet avautuvat Kastellin Kultarantaan, kohde 11. Talomalliston inspiraatio on syntynyt suomalaisesta rantamaisemasta, jonne tämä talo arkkitehtuuriltaan upeasti istuu.  Talossa on 4 h + k + s + ak/var ja lasipaviljonki, 123 neliötä. Fiilis talossa on kokoaan suurempi.

Asuntomessut 2022: Moderni ja kodikas Kultaranta

Sisustuksesta on vastannut tänäkin vuonna taitava Sanna Siik-Keskisarja. Hän osaa luoda kokonaisuuden, jossa kotimaiset klassikot näyttävät upeilta yhdessä. Luonnonmateriaalit, helppohoitoisuus sekä kotimainen puusepäntyö korostuvat tila- kuin sisustusratkaisuissa. Lattiavalintana on kaunis saarniparketti.

Sannan kädenjälkeä kuvataan monissa talon esittelyissä sanaparilla moderni ja kodikas ja sehän vain minulle sopii.

Sisustuksessa pääroolissa ovat kotimaiset designklassikot ja taide, jolla tuodaan tiloihin värejä ja syvyytä.  Olohuoneessa on Lundian kaunis kaluste terrazzo-tasolla sekä Adean sohva. Messuilla kiertäessä kuvasin myös muutaman LämpöYkkösen ilmalämpöpumpun heidän kanssaan yhteistyössä ja vaikka tekniikka on parasta piilotetttuna, oli laitteelle löytynyt kuitenkin keskeinen, mutta suht huomaamaton paikka. Hellekesien yleistyessä näitäkin joutuu yhä useampi miettimään.

Puustellin keittiö on syvän tummanruskea ja tuo kaunista kontrastia vaaleaan sisustukseen. 

Kultarannassa nähdään yksi messujen hiteistä eli  ruokakomero, joka tarjoaa reilusti kätkeytyvää säilytystilaa. Tämä on erinomainen jatko viime vuosina dominoivalle avoimille keittiöille, sillä aina on tavaroita, joita haluaa pitää käden ulottuvilla, mutta katseelta piilossa. Komero mahdollistaa myös toiminnallisen paikan kierrätysastioille, joita nykyään onneksi tarvitaan runsaasti.

Pohjassa parasta on kulkuyhteys, joka kuljettaa asukkaan eteisestä pukuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen, wc- ja kylpyhuonetiloihin ja saunaan sekä vaatehuoneen kautta päämakuuhuoneeseen.

Joskus inspiraatio voi tulla hyvin pienestäkin oivalluksesta, kuten tästä vaatehuoneen tangosta. Olen pohtinut, kuinka saisin kodinhuoneremontissa lisää henkarikuivaustilaa, mutta tässä taitaakin olla ratkaisu.

Talon kolmesta makuuhuoneesta yksi on sisustettu työhuoneeksi. Täällä, kuten myös olohuoneessa, on esillä Kuutti Lavosen taidetta.

Sannan yksi messuerikoisuus on erityisen ihanat lastenhuoneet. Hän kertoi, että on säästänyt ihanuuksia omalta tytöltään ja hyödyntää niitä myös messusisustuksissa. Kaiken ei tarvitse olla uutta ja mikäs sen parempaa, eletty elämä kodissa.

Tällä kertaa keskityin sisustukseen, mutta talo on ehdottomasti kauneimmillaan kokonaisuutena terasseineen, lasihuoneineen ja ikkunoista avautuvine kunttamaisemineen. Lisää kuvia löytyy esimerkiksi Kastellin sivuilta, sillä jos Naantalista on uusi koti kiikarissa ja taskussa 575 000 euroa, on tässä kohde myynnissä.  Ihanintahan näissä Asuntomessukohteissa on, että kaikki on valmista paitsi, omassa, myös naapureiden pihoissa.

Mitä pidät Kultarannasta?


Lue  muut vuoden 2022 asuntomessupostaukseni:

Kaksi Lammi Kivitaloa – kaksi sukupolvea. Tervetuloa Naantalin Asuntomessuille
Haaveissa kivitalo? – kysymyksiä ja vastauksia rakentamisesta
Minimalistisen tyylikäs Betoniviidakko

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti