Asuntomessut 2020: Seitsemän suosikkia

by Kerttu
Asuntomessut 2020: Omat suosikkini

Asuntomessut alkavat maanantaina 3.8. Tuusulassa. Kyseessä on 50-vuotisjuhlamessut, jossa esillä on yhteensä  yhteensä 41 asuntomessukotia. Vuosikymmenen ajan jokaiset Asuntomessut kiertäneenä voin tiivistää, että upeimmat messut syntyvät joko ison kaupungin imuun ja luonnonkauniisiin kohteisiin veden äärelle. Tuusula Helsingin läheisyydessä on houkutellut monipuolisen joukon talovalmistajia ja rakentajia.

Messujen toivoo tarjoavan jotain uutta: inspiraatiota, ideoita, ajatuksia, tietoa, vinkkejä. Tänä vuonna astelin pois alueelta hymy huulilla (ja lompakkoa otsalla pitäen, jotta raksakuume ei nouse). Olihan hyvät messut!

Tässä postauksessa nostan esille hyvin erilaisia kohteita, joissa jokaisessa jotain ilahduttavaa ja sykähdyttävää.

Asuntomessut 2020: Omat suosikkini

Arkkitehtuurisesti upea Finnlog Hetena (kohde 38)

Ilmeeni yläkuvassa kertoo fiiliksen tämän talon sisäpihalla. Upea suojaisa piha-alue, jossa voi kuvitella olevansa japanilaisessa puutarhassa, jossa muu maailma ympäriltä unohtuu.  Finnlog Hetena on näyttävä clt-talo, jossa yhdistyvät ekologinen rakennusmateriaali ja moderni arkkitehtuuri.

Tyylikäs HEVI kivitalo Lumitiikeri (kohde 7)

Kavereiden kesken Hevitiikeri. Laura Seppänen on heilautellut taikasauvaansa ja luonut taas kerran täydellisyyttä hipovan sisustuksen valkoiseen kivitaloon. Arkkitehtuuriltaan rakennus on yhtä aikaa näyttävä ja minimalistinen, räystäättömyys ja kaarevat seinämuodot luovat persoonallisen kokonaisuuden.

Sisustuksessa on esillä paljon kotimaisten valmistajien tuotteita. Yleisfiilis on hyvin ylellinen, mutta runsaat puupinnat niin rimotuksissa, kiintokalusteissa ja huonekaluissa luovat levollisuutta ja kodikkuutta.

Kaunis ja toimiva Designtalo Puro (kohde 13)

Puutalo on saanut ylleen valkoisen rivirappauksen ja puiset yksityskohdat sisäänkäynnillä ja terassilla luovat lämpöä ja mielenkiintoa. Piha on tehty helppohoitoiseksi ja trendikääksi heinäistutuksineen ja pergoloineen.

Mikko Toppalan sisustus henkii tätä päivää, mutta leikittelee myös 80-luvun muistoilla. Messuille tyypillistä ovat kohtuulliset neliöt ja ihastelin, kuinka 126 neliön huoneistoalalla on luotu toimivat ja monipuoliset tilat kahteen kerrokseen.

Puutalojen aatelia Kontio Hill House (kohde 25)

Messuilla on esillä paljon inspiraatiota hirsirakentamisen ystäville. Kontion Hill House on näkemys modernista nykyajan kaupunkihirsikodista.  Talo on sijoitettu pienelle tontille ja sen asettelussa on huomioitu lähellä sijaitsevat naapurit.

Sisustuksen on luonut Kontion Designtiimi, jossa vaikuttavat luova johtaja Olavi Kujanen, design manager Petri Hiltula ja Kontio Living johtaja Piia Räisänen sekä sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki. Hirsipinnat on jätetty luonnollisesti näkyville ja tummat sävyt luovat ylellistä tunnelmaan puun vastapainoksi.

Toimiva ja seesteinen Kastelli Kuori 115 (kohde 21)

Kastelli on mukana messuilla kolmella kohteella, joista kaksi kuuluu  Kuori-mallistoon; toinen näistä on yksikerroksinen 115 neliöinen ja toinen kaksikerroksinen 125 neliöinen. Tämä yksitasoinen L-mallinen talo hurmasi minut fiksulla tilankäytöllä ja seesteisellä sisustuksella, jonka ovat luoneet Sanna Siik-Keskisarja ja Annu Lahtinen.

Tässä kohteessa ei ollut suuria kontrasteja ja tilat liukuivat toisiinsa sointuen harmonisena ja seesteisenä. Napakat neliöt on käytetty tehokkaasti ja L-muoto tuo  myös pienille tonteille.

Harmoninen ja hyvää elämää henkivä Honka Huomen (41)

Maru Hautalan sisustama Honka Huomen huokuu harmoniaa kaikille aistelle. Levolliset sävyt, kotimaiset huonekalut, taide ja leppoisa äänimaailma luovat rauhoittavan kokonaisuuden.

Honka Huomenessa on myös toimiva arki vahvasti läsnä. Keittiö on yhteydessä olohuoneeseen, mutta kuitenkin omana yksikkönään. Tilava kodinhoitohuone löytyy heti sisäänkäynnin vierestä.

Näyttävä Villa Fortuna (Kohde 3)

Yksi erikoisimmasta ulkoasuista on Villa Fortunalla, sillä sen ilme kadun puolella on kuin näyttävä taideteos. Ollikaisen Hirsirakenteen tekemä talo on muutenkin hulppea, tiloiltaan se edustaa messujen suurimpia kohteita 246 asuinneliöllään.

Sisustus toi ylellistä tunnelmaa, vaikka näyttävä arkkitehtuuri olisi ehkä kaivannut selkeämpää linjaa sisätiloihin. Tosin tässä kohteessa jäi tunnelma, että kaikki ei ole ihan valmista, joten varsinaisena messujen avauspäivänä tilanne saattaa olla jo toinen.

Asuntomessujen teemoja ovat asuminen tänään ja huomenna, sisustus- ja rakentaminen, taide ja hyvinvointi sekä vastuullisuus. Materiaaleista ehdoton hitti on puu, jota näkyy niin rakentamisessa kuin sisustamisessakin.

Yleinen fiilis on se, että messukodit ovat tehty elettäväksi. Ripaus luksusta ei enää tarkoita kullattuja ovenkahvoja, vaan huoletonta, onnellista ja toimivaa arkea.

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Outi elokuu 2, 2020 - 1:24 pm

Kiitos vinkeistä! Mahtaakohan messuilta tänä vuonna löytää inspiraatiota kylpyhuoneisiin ja saunoihin? Vanhaa remontoimassa, joten nyt olisi haussa jotain muuta kuin lasiseinäisiä saunoja, mutta taitaako kaikissa taloissa olla vain sellaisia…

Reply
Kerttu elokuu 3, 2020 - 6:17 am

Moikka! Nyt taitaa lasiseinät olla niin suosiossa, että en muista nähneeni muita kuin lasiseinäisiä saunoja. Ehkäpä pihasaunoista voisi löytyä muutakin? Mutta ainahan ideoita voi hakea laattoihin, puulajeihin tai vaikka lauteisiin. Kannattaa käydä kuitenkinkin, jos mieli tekee 🙂

Reply
Sandra elokuu 2, 2020 - 4:03 pm

Eikös Kontion designmanager ole Petri Hiltula, eikä Hiltunen. ☺

Reply
Kerttu elokuu 3, 2020 - 6:17 am

Näinhän se on, korjasin tekstiin 🙂

Reply
Sally elokuu 3, 2020 - 6:08 am

Tykkäsin myös juuri näistä taloista – harmi, kun ei törmätty mediapäivänä. Tuo kuva susta atriumtalon terassilla on aivan ihana (kohde 38. Hetena).

Kiinnostava kokonaisuus on myös kohde 30. Jämerä Salmiakki. Ja messuiltahan muuten löytyy myös koirapäiväkoti!

Ihanaa alkanutta elokuuta & paluuta arkeen!

Reply
Kerttu elokuu 3, 2020 - 6:19 am

Moikka! Harmi tosiaan, että ei koko päivänä nähty. Isolla alueella on helppo mennä ristiin. Ja miten saattaa olla, että en ole käynyt Jämera Salmiakissa ollenkaan! Jotenkin jäänyt koko kohde huomaamatta, harmi. Mukavaa elokuuta sinnekin!

Reply
Marjo elokuu 5, 2020 - 4:55 pm

Pikkuisen aiheen vierestä, mutta mistä tuo ihana asu on? 😍

Reply
Kerttu elokuu 6, 2020 - 8:47 am

Moikka! Tämä on Monkin haalari 🙂

Reply

Jätä kommentti