Maalia pintaan – huvila ja huussi maalattu

by Kerttu
Maalia pintaan

Kaupallinen yhteistyö: Kodin Terra Jyväskylä


Maalia pintaan

Meillä on melkein vakireitti mökille ja se on Jyväskylän Kodin Terran kautta. Lähes jokaiselle mökkeilykerralle on luvassa jokin pikkuinen projekti, jolla pihaa tai sisätiloja laitetaan tai viimeistellään.

Viime syksynä emme ehtineet enää maalata huussia, joten sen aika oli nyt. Huussi yhdistyy mökkiin lehtikuusesta tehdyllä kävelysillalla ja sen tyyli mukailee mökkiä.

Huussin taakse laitoimme Kekkilän puutarha- ja mökkikompostorin. Näitä löytyy tontilta nyt kaksi; toinen kotitalousbiojätteelle yhteisenä mökkinaapurissa olevien vanhempieni kanssa ja toinen vain tälle vessajätteelle.  Onneksi Biolan Eco Kompostikäymälä mahdollistaa massan tehokkaan kompostoitumisen ja siten käymälän miellyttävän käytön ja tyhjennyksen.

Ensimmäisenä huussi  käsiteltiin värittömällä Tikkurilan Valtti pohjusteella. Se on perinteinen väritön pohjuste, joka imeytyy puuhun ja tekee käsittelemättömästä puusta vettä hylkivän ja  parantaa pintamaalin tarttuvuutta sekä puhtaanapysyvyyttä.  Suomessa rakennukset saavat kestää hurjia säävaihteluita  paukkupakkasista helteisiin ja sateisiin, joten pohjustus on tärkeä vaihe.

Sävyä ei tarvinnut kauaa miettiä, sillä huussi maalattiin toki myös mustalla, aivan kuten mökkikin. Sävy on Tikkurilan Piki (5089)

Sitten ei kun tuumasta toimeen.

Musta maali vaatii kaksi kerrosta, jotta siitä tulee tasainen ja peittävä. Paras maalaussää on lämmin pilvipouta ja meillä kävi maalausprojektin kanssa siinä mielessä tuuri, että että ehdimme hiomme helteessa, mutta pohjustimme ja maalasimme ekan kerran poudalla.

Maali vaatii 24 h kuivumisajan ja sitten alkoivatkin sateet. Nyt odotellaan seuraavaa sopivaa slottia, jolloin pääsemme tekemään toisen eli viimeisen kerroksen. Se homma polttelee jo, sillä olisi ihana nähdä huvila & huussi – parivaljakko valmiina!

Nyt jo näyttää tosi kivalta: sauna, mökki ja huussi muodostavat yhtenevän kokonaisuuden, joka kauniisti myös sulautuu luontoon.

Samalla myös maalasimme mökin sokkelin. Vitsi miten helposti tuollainen pikkujuttu jää hoitamatta, mutta nyt on mökki ja kivijalka yhteneväinen. Seuraavana vihdoin rännit tilaukseen.

On se vaan kiva tunne, kun to do – listalta saa rastia pois tehtäviä. Me olemme onneksi osanneet ottaa tänä kesänä mökkeilyn aika rennosti, sillä parasta puuhastelua on kiireetön ja hyväntuulinen projektien eteenpäin vieminen.


Kodin Terrasta löytyy myös valikoima erilaisia piharakennuksia. Kurkista esite täältä!

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Mari heinäkuu 3, 2020 - 12:32 pm

Hienolta näyttää! 🙂 Kun maalasitte sokkelin, niin hioitteko / käsittelittekö sokkelia jotenkin ennen maalausta? Riittikö yksi maalikerros?

Reply

Jätä kommentti