Koko kesä mökillä – miltä tuntuu?

by Kerttu
Koko kesä mökillä – miltä tuntuu?

Hei ja iloa elokuuhun!

Palasin tänään töihin ja kuukauden kesäloma on nyt takana. Loman alussa luovutimme vanhan kotimme avaimet ja muutimme tänne mökille. Toki olemme kesäisin olleet täällä ennenkin mahdollisimman paljon, mutta nyt oli ihan eri fiilis, kun ei olekaan muuta kotia. Mietin, miten kaikki menee? Kyllästyvätkö lapset? Mikä fiilis itsellä on?

Koko kesä mökillä – miltä tuntuu?

Koko kesää on leimannut suuri kiitollisuus siitä, että olemme saaneet olla täällä. Kun kaupungissa ei ole kotia, ei tule myöskään kassielämää kahden paikan välillä. Reissuihin on lähdetty ja palattu täällä ja se on ollut ihanaa.

Olen uinut valtavasti, jokaisen aamun säästä riippumatta aloitan laittamalla kahvit tippumaan ja sillä välin kipaisen uimaan. Se on ehkä lempitapani aloittaa päivä, tulee raikas ja energinen olo. Olen saanut innostettua puolisonkin.

On ollut myös yllättävää,  että lapset ovat tykänneet olla mökillä ilman kyllästymistä. Toki täällä on käynyt kavereita ja itse olemme tehneet pieniä reissuja, joten maisema on vaihtunut sopivasti. Mökki on myös tavallaan ”perheleiri”, jossa sisaruksen kanssa tulee oltua enemmän, kun muita kavereita ei ole aina tarjolla. Tätä on ilo seurata.

Olen myös hieman verkoistoitunut saman järven rannalla asuvien kanssa ja olemme muutaman kerran soutaneet kyläilemään. Vaikka olemme täällä ihan omassa rauhassa, on kiva tuntea lähiseudun ihmisiä. Se tuo paitsi turvallisuutta, myös seuraa itsellenikin.

On ollut aikaa. Tänä kesänä emme ole tehneet yhtään isoa projektia mökillä. Muutto oli ihan tarpeeksi kova puristus, lomalle emme kaivanneet sen ihmeempää tekemistä. Ja toisaalta, isoimmat hommat ovatkin jo tehty, nyt eläminen mökillä on enemmän ylläpitoa ja puuhailua. Elokuulle jäivät huussin ”sisätyöt”, sillä haluaisin viimeistellä siitä oikein kauniin tilan paneloimalla katon ja seinät sekä tekemällä lankkulattian. Sitten vähän maalia seinille. Kiirehän tällä ei ole, joten katsellaan syssymmällä sitten.

Loma toi tullessaan kaivuttua joutilaisuutta. Niin trendikästä kuin somepaussit ovatkin, itsekin pidin sellaisen. Luin kirjoja (Satu Rämön Hildur on loistava!) ja tiedoisesti maadottauduin hetkeen ja paikkaan. Minusta on ihana katsoa muiden reissumenenoja somesta, enkä kovin usein koe fomoa (fear of missing out), mutta sellaisiakin tunteita ehti kesän aikana käväistä. Ystävät olivat jossain, eikä minua oltu kutsuttu. Tuskin olisin mennytkään, kun kerran olen ollut täällä metsän keskellä, heh. Toki tähän vaikuttaa myös se, että somea tekee työkseen. Loma on vissiin sellainen konsepti, että ei tehtäisi töitä. Ainakaan paljoa.

Mökillä olen ollut kotona. Kertaakaan ei ole tullut oloa, että pitäisi asua jossain muualla. Kun vanhan kodin avaimet luovutettiin uusille omistajille, tunsin kutkuttavaa iloa tulevasta, mutta hyvin vähän haikeutta. Sinne ei ole ollut ikävä, tiedän että siellä on jo uusi elämä. Lasten kanssa olemme jutelleet, että mitenhän naapureilla menee ja onko Pepellä Jaloa ikävä (=koiria). Meidän elämämme lipuu pian eteenpäin.

Mökin sisustuskin on jämähtänyt suurimmalta osaltaan paikoilleen, mutta niinhän se tavallaan kuuluukin.  Viherkasvit muuttivat kanssamme tänne ja ne ovat nauttineet runsaasta luonnonvalosta. Muuten mökillä on aavistus liikaa tavaraa. Vaatesäilytys ei ole mitoitettu niin, että täällä on kaikki käyttövaatteet, kuten nyt. Ostimme pari vaaterekkiä ja niiden avulla mekkoarsenaali on valmiina syyskauden seikkailuihin.

Koko kesä mökillä – miltä tuntuu?

Vaikka lomat nyt loppuvatkin, kesästä pidän kiinni vielä koko elokuun. Suomen kesä on niin lyhyt, että olisi sulaa hulluutta typistää se kesä- ja heinäkuuhun. Elokuu on kesäkuukausi, joten eletään sen mukaan.  Ensi viikolla tyhjennetään vaaterekit ja muutetaan meidän väliaikaiseen kotiin, jossa lapset saavat aloittaa koulun. Ykkönen ja seiska. Ala- ja yläkoulu. Lähettäkää äidille nitroja, jotta selviän ekasta päivästä. Lapset pärjäävät kyllä.

Laittakaa kysymyksiä tai terkkuja kommenttilaatikkoon, jos mökkielämä tai jokin muu askarruttaa.  Instagramissa on enemmän niitä arjen kuulumisia, mutta tiedän että kaikki blogin lukijat eivät Instaa seuraa. Itsekin tallennan mielelläni ajatuksia myös tänne blogiin, koska IG:stä on tosi haastavaa löytää jälkikäteen mitään. Täältä voi sitten googlettaa omia ajatuksiaan 😀

Sellaisia sekalaisia kesä- ja mökkikuulumisia. Taidan lähteä vielä iltauinnille ja sitten ajoissa nukkumaan.  Niin, pitää asennoitua siihen, että huomenna on työpäivä <3

 

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Vappu Keppola 2 elokuun, 2022 - 6:45 pm

Hei, ja lämmin kiitos mökkikuulumisista.
Peukutan mahdollisuutta olla mökillä rauhassa, ilman juurikin mainitsemaasi kassien kanssa edestakaisin kulkemista. Ainakin vaihteeksi. Teillä kun on ollut kaupunkiasumisen suhteen tänä vuonna jo paljon puuhaa. Oikein hyvä elellä välillä Ilman isoja projekteja.
Mökillä projektiksi riittää, kun huolehtii levosta, lokoilusta, ja kaikesta kivasta mihin arjen keskellä ei tahdo löytyä aikaa. Unohtamatta kesäisiä herkkuja! Hieno tuo Sinun aamu-uinti rutiinisi. Hrrrr… hyvä kun helteellä tohdin varpaita uittaa.
Kyllä näyttää hienolta, kauniilta ja luonnolliselta myös pihapiiri.. Nopeasti olette onnistuneet saamaan ympäristön kauniiksi.
Oikein mukavaa elokuuta koko perheelle. Hyvää koulun aloitusta koululaisille.

Lämpimin terveisin VK

Reply
Kerttu 7 elokuun, 2022 - 5:17 pm

Hei Vappu! Kiva kun laitoit viestiä <3 Mökkielämässä on paljon arkisia puuhia, joita kotona ei ole. Siinä se päivä menee mukavasti kokkailessa,saunaa lämmittäessä ja muissa touhuissa. Ja sitten taas ihmettelee, että miten tulikin taas ilta 😀 Ihanaa elokuuta myös sinne ja kiitos terveisistä koululaisille. Jänniä aikoja eletään todellakin!

Reply
Mari 2 elokuun, 2022 - 7:12 pm

Heissan! Vieläkö teillä oli suunnitelmissa mennä marraskuussa sinne lämpimään.. pakoon marraskuun harmautta ja loskaa? Onko teillä siellä joku tuttu ” koti” mihin majoitutte?

Terkuin
Mari❣️

Reply
Kerttu 7 elokuun, 2022 - 5:15 pm

Moikka Mari! Kyllä, Espanjaan mennään. Olemme vuokranneet kodin suomalaiselta vuokranantajalta, mutta emme ole paikkaa koskaan nähneet kuin kuvista. Jännittävää siis <3

Reply
Leena 3 elokuun, 2022 - 4:57 pm

Hei Kerttu, kiitos kuulumisistasi. Niitä on kiva lukea ja ihanasti mennyt teidän kesä. Jaan kanssasi ajatuksen, että hetkissä eläminen maadoittaa. Parhaita hetkiä myös lasten kanssa ja pian jo huomaa, että he ovat aikuisia. Hups 🙂 Minua myös kiinnostaa, oletteko suuntaamassa lämpimään talveksi? Somepaasto kuulostaa hyvältä, itselleni kävi niin, että irtauduin kokonaan somekanavista, työprofiilit sentään jäivät. Nämä ihanat blogit myös jäivät. Inspiroivaa kesän jatkoa siis, itsekin aion vielä mökkeillä elokuussa.

Reply
Kerttu 7 elokuun, 2022 - 5:14 pm

Hei Leena! Kiitos viestistäsi. Täällä vietellään vielä viimeisiä täysin mökkipäiviä, kunnes koulujen alussa suuntaamme kaupunkiin ja väliaikaiseen kotiin. Marraskuu vietetään sitten Espanjassa eli se suunnitelma on voimassa. Paljon ihania juttuja! Onpas ihana kuulla, että blogit jäivät. Itsellekin tämä on tärkeä alusta, vaikka tahti onkin huippuvuosia verkkaisempi. Ihanaa elokuuta ja hämärtyviä iltoja <3

Reply

Jätä kommentti