Yksi vuosi, viisi osoitetta

by Kerttu
Yksi vuosi, viisi osoitetta

Aurinkoista kevätpäiväntasausta!

Kävin tekemässä tänään ensimmäisen lenkkarilenkin ja se tuntui niin kevyeltä! Okei, paikoin myös liukkaalta, mutta oikein hyvä silti. Olen täysin valmis kevääseen ja kesäaikaan, johon viikon päästä siirrytään.

Lupasin kertoa teille tämän vuoden suunnitelmista ja nyt kun kaikki on sovittua, on hyvä hetki jakaa kuulumisia.

Yksi vuosi, viisi osoitetta

Tämä koti meni kaupaksi tosi nopeasti ja käsiraha on maksettu esisopimuksen yhteydessä. Me muutamme tästä pois kesäkuun loppuun mennessä. Juhannuksen jälkeinen viikko on meillä siis muuttoviikko. Kuten viimeksi kerroin, uusi koti vapautuu meille vasta joulukuussa.

Tämähän on varsin mielenkiintoinen tilanne, sillä väliin jää viisi kuukautta ”kodittomana”.

Asia, joka elämämme askelmerkkejä  eli fyysistä sijaintia eniten määrittää, on lasten koulut. Poika aloittaa siis ensimmäisen luokan ja tyttö menee yläkouluun. Koulu on tietenkin uuden kotimme lähellä, joten tarvitsimme sieltä väliaikaisen kodin.

Meillä on käynyt jotenkin uskomaton myötätuuli tässä muutossa ja niin myös väliaikaiskodissa. Tuttavien kautta saimme vihjeen, joka johti jälleen kerrasta napakymppiin. Vuokraamme omakotitalon perheeltä, joka on työkomennuksella ulkomailla. He tulevat kesäksi Suomeen, joten saamme talon koulujen alettua. Talon vuokraamme kalustettuna.

Se tarkoittaa sitä, että olemme ”kodittomia” heinäkuun ja sen asumme mökillä. Sekin on minulle unelma, koska saan olla siellä koko loman, eikä lapsetkaan voi kinuta kaupunkiin, kun siellä ei kerran ole paikkaa. Muutto tehdään siis varastoon, otetaan mukaan se mitä mökillä ja väliaikaisessa kodissa tarvitaan, mutta huonekalut menevät säilöön.

Niin, siinä on tälle vuodelle jo neljä osoitetta: nykyinen koti, mökki, väliaikainen vuokratalo ja uusi koti. Mutta listaan lisätään vielä viides.

Jos vain maailmantilanne suo, vietämme koko marraskuun Espanjassa. Lapsilla on jo koulupaikat sinne ja asunto on varattu Fuengirolasta. Tämä on minun superpitkän ajan unelma ja nyt tajusin, että meillä on tämä tuhannen taalan paikka toteuttaa! Olemme joka tapauksessa vuokralla, joten ”sama” se on maksaa vuokraa vaikka Espanjaan.

Jos vain maailmantilanne suo, vietämme koko marraskuun Espanjassa.

Ajatus on lähteä lokakuun viimeisenä viikonloppuna ja palata joulukuun ekana. Sitten pääsemmekin uuteen kotiin ja pääsemme purkamaan varaston ja tekemään ensimmäisen joulun. Pientä pintaremppaa pitäisi jossain vaiheessa myös tehdä, mutta katsotaan miten asiat nyt menevät. Voi olla, että emme enää reissun jälkeen jaksa odottaa, vaan haluamme päästä asettumaan paikoilleen.

Siinä ne, yksi vuosi ja viisi osoitetta. Minua ei stressaa yhtään, eikä muutakaan perhettä. Kaikki odotamme käänteitä ja etenkin Espanjan kuukautta innolla. Jokaisessa osoitteessa on jokin erityisen ihana juttu tulossa. Tässä kodissa pakkaamme kaiken, mökillä saamme nauttia kesästä, väliaikaiskodissa lapset pääsevät kouluun ja saavat asua parhaiden kavereidensa kanssa samalla tiellä, Fuengirolassa karkaamme kaamosta ja uudessa kodissa asetumme aloillemme.

Ainakin hetkeksi. 

Saatat pitää myös

20 Kommentit

Mirkka 20 maaliskuun, 2022 - 2:58 pm

Tosi kivalta, seikkailuhenkiseltä mutta kumminkin suunnitellulta ratkaisulta vaikuttaa! Silloin pitää löhteä, kun tilanne antaa myöden. Mekin teimme vastaavan irtioton syksyllä – 19 ja vietimme (silloin 10 ja 12 v.) lasten kanssa lokakuun Ateenassa töitä tehden ja koulua käyden. Ikimuistoinen kokemus! Sitten keväällä – 20 myimme rintamamiestalolle ja muutimme 200-vuotiaaseen unelmien taloon kotikaupungin keskustaan. Ihmettelijöitä oli, mutta omasta mielestämme paras päätös ikinä! Täytyy uskaltaa, kun sydän sanoo niin ❤ Onnea teille matkaan!

Reply
Kerttu 20 maaliskuun, 2022 - 5:53 pm

Moi Mirkka ja iso kiitos! Kuulostaa teidänkin valinnat tosi onnistuneilta <3 Hieman meillä on seikkailuhenkeä, mutta sanoisin kyllä että äärimmäisen turvallisessa paketissa. Eli just hyvä 😀

Reply
Eikku 20 maaliskuun, 2022 - 4:05 pm

Saisiko käytännön järjestelyt postauksen tuosta Espanjasta, kiinnostaisi myös jossain kohtaa toteuttaa tuollainen unelma..:)

Reply
Kerttu 20 maaliskuun, 2022 - 5:53 pm

Moikka! Ilman muuta kerron ja varsinkin sitten, kun on aitoja kokemuksia miten kaikki sujuu 🙂

Reply
Teemu 20 maaliskuun, 2022 - 5:45 pm

Taisi se kuuluisa resilienssi loppua?

Reply
Kerttu 20 maaliskuun, 2022 - 5:54 pm

Mikäs Teemua harmittaa? Nyt en osaa sinulle vastata, kun en ymmärrä yhtään mitään 😀

Reply
Kerttu 20 maaliskuun, 2022 - 5:57 pm

Vai sanoisinko evelina, kun olet sillä nimellä aikaisemmin kommentoinut?

Reply
Anja 20 maaliskuun, 2022 - 6:23 pm

Hei. Kuulostaa kertakaikkiaan ihanalta. Olet niin seesteinen ja kaiken huomioiva. Ihailtavaa. Teillä on niin kaunis koti. Olen seurannut jo pitkään blogiasi. Mikä olikaan tuo ihana sohvanne. Eikö siihen saanut myös irtopäälliset. Aurinkoa kevääseenne❤️?

Reply
Kerttu 21 maaliskuun, 2022 - 8:55 am

Moikka Anja! Kiitos paljon kauniista sanoista. Sohva on Hakolan Lazy ja siihen saa irtopäälliset. Voin lämmöllä suositella sohvaa!

Reply
Merja 21 maaliskuun, 2022 - 4:59 am

Hei vaan ja onnea uusiin suunnitelmiin. Itsekin olen aina potenut lievää kiertolaiselämää, mutta nykyinen mies on hyvin paikalleen jämähtävää tyyppiä.
Fuengirola on hyvin turvallinen valinta ulkomaiseksi kohteeksi. Palvelut pelaa ja suomalaisiinkin törmää joka kulmassa. Espanjalaiset on huippuystävällisiä ihmisiä ja kannattaakin opiskella hieman kieltä ennakkoon, jos haluaa jotain kontaktia paikallisiin. Kiinnostaa kovasti ajanjakso, jonka siellä vietätte. En tiedä onko kaupunki teille tuttu ja onko asumisjärjestelyt selvillä siellä. Kaupunki itsessään on melko ankea, mutta lähiseudut ovat sitten sitäkin kiinnostavammat ja kauniit. Jos kiinnostaa niin Samppanjaa muovimukista blogi on täydellinen infopaketti Espanja faneille.

Reply
Kerttu 21 maaliskuun, 2022 - 8:55 am

Moikka! Fuge on kyllä superturvallinen valinta ja lasten koulu meidät sinne vie. Olemme siellä aikaisemmin käyneet ja varmasti saamme arjen sujumaan. Kerron kyllä sitten kokemuksia 🙂 Asunto on varattu ja olen tehnyt paljon taustatyötä alueesta, kouluista jne. Kiitos Merja <3

Reply
Jonna 22 maaliskuun, 2022 - 6:09 am

Hei!
Vau, kuulostaa mahtavalta. Itellekin tuli hinku lähteä kuukaudeks johonkin. Odotan jo innolla, kun alat sisustamaan uutta kotia joulukuussa. Kyllä on paljon aiheita jatkaa blogin lukua. Ihana kun toteutat unelmia!

Reply
Kerttu 23 maaliskuun, 2022 - 7:57 am

Kiitoksia Jonna! Ihania vaiheita tulossa, itsekin odotan tätä vuotta suurella ilolla ja innolla <3

Reply
A. 22 maaliskuun, 2022 - 10:32 am

Ei teidän blogimammojen päät tunnu kestävän tavallista arkea. Kurja lapsuus vai mikä mahtaa olla levottomuuden syy?

Reply
Kerttu 22 maaliskuun, 2022 - 10:39 am

Hei A!

Löysin edellisen kommenttisi vuodelta 2019, jossa kirjoitat:

”Kiitos hyvästä blogista ja onnea hääpäivän johdosta! Itse olen 40+ nainen ja elämässä on ollut paljon myös vastoinkäymisiä. On ollut koulukiusaamista, yksinäisyyttä, masennusta ja muita murheita. Sitä elämän suurta rakkautta ei koskaan tullut (enkä usko, että introverttina tulen sitä enää löytämään tässä iässä) tai omaa perhettä, mutta ystävät ja lähisukulaisten perheet muodostavat minun perheeni. Olen yrittänyt auttaa muita ja olla läsnä muiden onnen hetkissä. Joku saattaisi sanoa, että olen epäonnistunut elämässä tai että olen tyhjän päällä, mutta samalla niin kliseistä kuin se onkin, olen oppinut nauttimaan arjen pienistä ilon hetkistä.”

Olen edelleen pahoillani siitä, kuinka paljon kurjia asioita tiellesi on tullut. Ehkä siksi sinua harmittaa ja haluat laittaa tuollaisen viestin minulle? Rakastan arkeani ja nimen omaan siksi, että teen siitä aktiivisesti hyvää. Teen myös muutoksia silloin, jos siltä tuntuu. Toivon tosi paljon, että löydät rauhaa ja onnea. Ehkä se ei kohdallasi löydy täältä minun blogistani?

Reply
Tuula 22 maaliskuun, 2022 - 5:21 pm

Nostan hattua ihmisille , jotka tekevät rohkeita ratkaisuja . Ei ole kiveen kirjoitettu , missä tulee asua pysyvästi , on se sitten asunto, kaupunki tai osoite. Elämän tilanteet tuo haasteita ja niihin on hyvä tarttua , miten kukin parhaaksi näkee. Kaikkea hyvää perheellesi ja sinulle.Vanha sanonta pitää paikkaansa , vierivä kivi ei sammaloidu.

Reply
Kerttu 23 maaliskuun, 2022 - 7:56 am

Kiitoksia Tuula! En edes ajattele mitenkään erityisen rohkeana näitä meidän siirtoja, mutta ymmärrän hyvin mitä haluat sanoa <3 Muuttaminen tuntuu olevan Suomessa tabu ja jostain syystä arjen muuttaminen myös joitain ärsyttää, joka on hieman vaikeaa ymmärtää. Elämä muuttuu, maailma muuttuu, lapset kasvaa ja unelmat kehittyy läpi elämän, miksi arjesta ei kannattaisi tehdä siihen hetkeen mahdollisimman hyvää? Ja mehän emme edes muuta uuteen, vaan palaamme tuttuun ja turvalliseen meidän lapsille. Minusta olisi rohkeaa, jos perheen aikuiset irtisanoutuisivat töistä, lapset otettaisiin kotikouluun ja lähdettäisiin kiertämään maailmaa! Me muutamme 15 kilsaa ja olemme kuukauden Espanjan suomalaisimmassa kaupungissa, jossa lapset saavat kouluopetusta äidinkielellään 😀

Reply
Sini 23 maaliskuun, 2022 - 8:01 pm

Aivan ihnaaa, että mahdollistaa lapsillekkin tuollaisen Espanja kokemuksen ? Hyvään koloon tulee kyllä! Ja aww, jouluksi kotiin. ❤️ Mikäs sen parempaa. Kerran oon kans pakannu isoimman omaisuuteni varastoon keväällä ja ainut mitä sinne unohdin oli bikinit ? En millään jaksanu lähteä sitä tetristä purkaan varastosta enkä jaksanu ostaa uusia koska elokuun lopulla pääsi sitten purkaan varaston joten koko kesä meni urheilurintsikoissa bikinien sijaan. Eikä ollu huono ratkaisu koska ne sai aina tekeen pienen jumpan ? Kaikkea hyvää teidän perheelle! Ainakin vauhdikas vuosi tulossa ❣️

Reply
Mai 25 huhtikuun, 2022 - 3:10 pm

Kuulostaapa ihanilta nuo suunnitelmat! Kiinnostuin vähän tuollaisesta irtiotosta itsekin. Olisin kiinnostunut kuulemaan ihan käytännön tasolla, miten löysitte sellaisen koulun, johon voi lapset ”siirtää” kuukaudeksi ja miten opetus siellä järjestetään. Entä onnistuiko hyvin sopia asiasta oman koulun kanssa? Kiitos jo ennalta, odotan kovasti lisätietoja!

Reply
Kerttu 26 huhtikuun, 2022 - 9:01 am

Moikka, kirjoittelen näistä jossain vaiheessa tarkemmin! Kiitos viestistä <3

Reply

Jätä kommentti