MINI on iso elämys – MINI COOPER SE

by Kerttu
MINI on iso elämys

kaupallinen yhteistyö: MINI & Bavaria Laakkonen


Tässä on uusi arjen apulaiseni, MINI Cooper SE.  Autot ovat olleet minulle kategorioissa ”aivan sama” ja ”en tunnista autoja”, ne eivät yleensä herätä minussa mitään erityisiä tunteita, mutta tässäkin säännössä on yksi poikkeus.

Muuton ja mökkeilyn myötä meille tuli tarve toiselle autolle ja siinä vaiheessa totesin, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin täyssähköinen MINI.  Autoja ei voi yleensä kuvailla sanoilla ihana, sympaattinen ja hyväntuulinen, mutta mielestäni MINIÄ voi. Kun tämä huhtikuussa tuli, olemme taittaneet yhdessä noin 5000 kilometriä, joista jokaisesta olen nauttinut.

MINI on iso elämys

Instagramissa kerroinkin yhteisestä matkastamme ja sain ihana innostuneen vastaanoton ja toiveen kertoa MINIstä enemmänkin.  Huomasin, että moni mietti ihan samoja kysymyksiä, joita itsekin pohdin.  Onhan auton hankinta valtavan iso päätös ja itsekin punnitsin sitä pitkään ja hartaasti, lopulta päätyen huolettomaan leasing-sopimukseen.

MINI on ensimmäinen täyssähköinen auto, jolla olen ajanut. Eniten on yllättänyt se,  kuinka ratin takana on suuren auton tuntu. Toisaalta kun suihkin pysäköintihallissa tai tähtään taskuparkkiin, tajuan miten pieni ja ketterä MINI on. Toiseksi suurin yllätys on se, kuinka sähäkkä peli on kyseessä. Tällä ei jää takuuvarmasti jalkoihin liikenteessä ja se tekee ajofiiliksestä todella turvallisen.

Autoja ei voi yleensä kuvailla sanoilla ihana, sympaattinen ja hyväntuulinen, mutta mielestäni MINIÄ voi.


Instagramissa sain monta kysymystä siitä, mitä MINIin mahtuu? Lätkä-äidit kyselivät, mahtuuko takakonttiin jääkiekkokassi. Erittäin relevantti kysymys, sillä meilläkin starttaa kiekkokuskaukset pian.  Toisaalta tuntuu, että elämä on yhtä roudaamista, mökille mennessä aina jotain kuljetettavaa.

Kiekkokassia en tähän hätään löytänyt, mutta syksyn reissuja silmällä pitäen sujautin takakonttiin suurimman omistamani matkalaukun. Sähkö-MINIn tavaratila on samankokoinen kuin polttomoottori-MINIn eli  211 litraa, akut on sijoitettu tilaa viemättä lattian alle.

Laukku mahtuu konttiin, varmasti mahtuu ainakin pienemmän harrastajan kiekkokassikin. Ystäväni kertoi, että hän on testannut lätkäkuskauksen toimivuuden, kun vei treeniin MINIllä kolmen juniorin varusteet, yhdet maalivahdin kamppeet ja kolme matkustajaa. Kuulema onnistui, mutta toki ahdasta oli 😀

Itse kuljetan pääsääntöisesti itseäni tai muutamaa lasta ja koiraa, etupenkillä on aina hyvin tilaa, mutta takapenkillä toki hieman tiiviimpi tunnelma. Matkat ovat lyhyitä siirtymiä, yleensä maksimissaan 50 kilsan päähän mökille. Turvavyöpaikkoja on neljälle.

Entäs se lataushomma sitten?

Sähköllä ajaessa pitää miettiä latausta, mutta onneksi MINIllä pääsee jopa 200 km täydellä akulla. Käytännössä ajomatka ei ole ihan niin pitkä, mutta sellaiseen 170 kilometrin siirtymiin voi luottaa, katsotaan mitä pakkaset tekevät rangelle. Onneksi autolla on todella helppokäyttöinen ja fiksu puhelinaplikaatio, josta voi aina tarkistaa reaaliajassa akun varaustason ja sillä päästävän kilsamäärän. Akku on onneksi nopea ladata ja parhaimmillaan saa 80% lataustason reilussa puolessa tunnissa.  Isommalla kauppareissulla saa siis akun täyteen ostosten aikana.

MINIn appista voi myös painaa autoon etänä lämmityksen / viilennyksen, tarkistaa että ovet ovat lukossa tai auki, sammuttaa ja sytyttää valot sekä painaa äänitorvea. No tälle on kyllä harvemmin polttavaa tarvetta :D.

Taloudellisuus ja ekologisuus ovat asioita, joita pohdin auton hankinnassa. Toki sähkönhinta on nousussa ja uudessa kodissa omassa latauspisteessä tulen suosimaan yölatausta. Mutta verrattuna polttomoottoriautoon kilometrit ovat hyvin edullisia kuitenkin. Tänä syksynä hankin rinnalle myös sähköpolkupyörän, jolle pyrin myös saamaan reilusti kilometrejä.  Liikkua kuitenkin pitää sekä yksin että yhdessä erilaisilla kokoonpanoilla.  Päästötön liikkuminen arjessa on hyvä tavoite.

Olisi kiinnostavaa kuulla, onko siellä sähköautoilijoita ja millaisia kokemuksia teillä on? Entä mitä fiiliksiä MINI herättää? 

Jos elämässäsi on MINIn kokoinen aukko, voit varata maksuttoman koeajon TÄÄLTÄ. Sillä vaikka kertoisin teille tuhansia sanoja, tässä on jotain sellaista, joka pitää päästä kokemaan itse.

kuvat: Valokuvaus Vilma 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti