Joulumielen nostatus ja mitä olen joulusta oppinut

by Kerttu
Joulumielen nostatus ja mitä olen joulusta oppinut

kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Sokkari 


Joulumielen nostatus ja mitä olen joulusta oppinut

Tänä vuonna joulu tulee hieman syliin, kun takana on marraskuu muilla mailla ja sitten ollaankin joulun sijaan keskitytty muuttoon. Monena vuonna olen ollut hyvissä ajoin, mutta nyt kun aattoon on viikko, monet asiat odottavat vielä hoitamistaan.

Tänä vuonna jouluun liittyy enemmän sävyjä kuin pitkään aikaan maailmantilanteen tuodessa juhlaan oman sävynsä. Kaiken kiteyttää ukrainalaisen tytön viesti, kun kyselin hänen joulutoiveitaan. ”Toivon maailman ilman sotaa”, hän vastasi.  Niin me kaikki, koko sydämestämme.

Tästä(kin) näkökulmasta tuntuu aivan turhalta stressata joulua. Miten usein omat ajatuksensa saa raiteilleen, kun avaa isompaa kuvaa ympärillään. Se, että sinkoilen lasten puuttuvia lahjoja ja mietin, mitä leipoisin, on lopulta suuri etuoikeus.

Minulle joulun syvin olemus on kiitollisuus. Se auttaa pysähtymään niin monen tärkeän asian äärelle: yhteiseen aikaan, lasten iloon, toivoon ja rauhaan. Tulkoon mitä vaan-asenne auttaa maadoittumaan siihen, että itse ei voi mitenkään kaikkeen ympärillä vaikuttaa, joidenkin asioiden kanssa on vain elettävä. Joukosta löytyy kuitenkin ne asiat, joihin me meillä on vaikutusmahdollisuuksia. En voi pysäyttää sotaa, mutta voin ilahduttaa tai auttaa siitä kärsiviä lähellä. En voi poistaa köyhyyttä, mutta voin lahjoittaa omistani. En voi pysäyttää ilmastonmuutosta, mutta voin tehdä luontoa kunnioittavia valintoja.

Kiitollisuus on elämänasenne ja oman huomion keskittämistä niihin asioihin, jotka ovat elämässä hyvin.  Kiitollinen mieli vaalii elämää lahjana, sillä kuten tässä ajassa tiedämme, mikään ei ole itsestään selvää.

Näillä mietteillä rauhoittelen myös omaa mieltä, kun tuntuu, että ehdi, jaksa tai pysty. Aidan saa alittaa tai sen voi kiertää kokonaan niiltä osin, kun joku juttu ei tunnu omalta.  Minulle on täysin ookoo ostaa ruokia valmiina ja keskittyä sen sijaan vaikka kodin tunnelman luomiseen tai fiilistelyyn kaupungilla.

Tänä vuonna olen saanut tehdä yhteistyötä Kauppakeskus Sokkarin kanssa, joka palkittiin juuri Suomen parhaiten johdettuna kauppakeskuksena. Siellä on 30 erikoisliikettä, joiden tyytyväisyys kauppakeskuksen toimintaan on Suomen kärkitasoa.

Olen siitä erikoinen digimimmi, että ra-kas-tan hoitaa asioita livenä verkon sijaan. Arvostan niin palvelua, sitä että näen tuotteet livenä ja saan tuotteet matkaan heti, eikä 15. päivä. Ja onhan se parasta, että kesken asioiden hoidon voi ottaa pakkaspäivänä tauon lämpimän kaakaon äärellä.

Muutama vinkki joulumielen nostatukseen Jyväskylän keskustassa:

♥ Aloita kierros keskustan ytimessä sijaitsevasta Kirkkopuistosta ja nauti jouluvalomaasta.  Siihen kuuluvat valoporot, valopallot, valosuihkulähde ja valaisimiin ripustettavia valolyhtyjä. Ihana tunnelma etenkin nyt, kun maa on valkoinen!

♥ Suuntaa Kauppakeskus Sokkarin jouluikkunalle, joka on toteutettu tänä vuonna yhteistyössä Lelukauppa Partasen kanssa. Pysähdy rauhassa ja etsi pieniä oivaltavia yksityiskohtia, joita ei kiireellä ikkunan ohittava huomaa.

♥ Pidä tauko! Pysähdy kahville tai lasilliselle, nauti jonkun muun tekemästä ruuasta. Nälkäisenä kotiin meneminen on amatöörivirhe, älä tee sitä. Sokkarilla  on monta kahvilaa ja ravintolaa, joista valita.

♥ Asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaankin ihan rennosti. Itse teen joululahjatäsmäiskun Sokkarin liikkeisiin ja nautin siitä, että saman katon alta löytyy niin monet ruuat, lahjat ja koristeet.

♥ Joulumielen kotiin viemisessä auttaa kaunis kukkakimppu tai oksa. Vai veisikö sen sittenkin jollekin, joka kaipaa pientä piristystä omaan tunnelmaansa?

Näillä miettein sitä tärkeintä jouluun: rauhaa & rakkautta!


kuvat: Valokuvaus Vilma 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti